Hogy van szive egy terhes nőnek elvetetni egy babát?

Figyelt kérdés
A szívhang törvény kapcsán felbuzdulva megnéztem egy-két animációt, hogy konkértan hogy történnek ezek a beavatkozások, és egyszerűen fel nem fogom hogy van valakinek szive hogy egy élő magzatot elvetessen, persze tudom még pár hetes korában nincsen úgymond semmi emberi benne, de az ilyen későbbi elvetéséknek az animációját is borzasztó volt látni. Hogy kivehetők a kezek, kis teste, a feje a még későbbiekben meg főleg.. Persze tudom akit megerőszakoltak azt teljesen megértem, de ezt a "véletlen" becsúszott hoppá, vagy nem tudnám teljesen ellátni őt inkább elvetetem hát ez valami borzasztó embertelen barbár dolognak tartom...

2023. jan. 12. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
32%
Én sosem tudnám elvetni a gyerekem még ha véletlenül csúszna be akkor sem főleg hogy alig várom hogy anya lehessek.Max akkor vetetném el ha megerőszakolnának vagy ilyesmi de egyébként nem.
2023. jan. 14. 13:37
 62/81 anonim ***** válasza:
85%
#79 én amióta szültem, azóta vagyok ennyire választás párti. Nagyon megszenvedtem a terhességem és a szülést is. Maradandó károkat okozott, amit sehogy nem lehet visszacsinálni. Ezért vagyok még annyira az abortusz mellett, mert úgy is brutális volt végigcsinálni, hogy tervezett gyerek volt, de úgy, hogy az ember nem is akarja a babát konkrétan kínzás lenne.
2023. jan. 14. 21:55
 63/81 anonim ***** válasza:
81%

Azt majd mindenki eldönti maga, hogy számára mi lenne a helyes. :)

Számomra egyértelműen az abortusz és ennek a világon semmi köze a lelkiismerethez, pusztán nem látok bele többet egy abortuszba, mint ami valójában. Az hogy te gyilkosságot meg egyéb ostobaságot vizionálsz, legyen a te egyéni problémád. A tények attól még tények maradnak, akkor is ha nem egyeznek a képzelgéseiddel.

2023. jan. 14. 23:18
 64/81 anonim ***** válasza:
84%
"Hogy van szive egy terhes nőnek elvetetni egy babát?" - úgy Kérdező, hogy nem csak szíve van, hanem józan esze is...így nem rendeli alá a saját meg a párja életét egy fejletlen embriónak...
2023. jan. 15. 12:05
 65/81 anonim ***** válasza:
81%

És TE mennyi hátrányos helyzetű gyereknek segítesz?

Ja, egynek sem, csak a szád nagy ;) Még jó, hogy halálosan nem érdekel a hozzád hasonló okoskodók véleménye.

2023. jan. 15. 16:04
 66/81 anonim ***** válasza:
83%

- Az még nem gyerek, embrió, magzat maximum, méhen kívül teljesen életkeptelen sejthalmaz, amit ha a nő úgy dönt, 12 héten belül elvetethet. Pont!

-Ez egy józan, megfontolt döntés, jobb is ha nem alapul cukormázas vattacukorfelhős kamu jövőképen, és azon sem, hogy - majd lesz valahogy- erre az alapra nem szabadna senkinek gyereket szülni, mert nettó felelőtlenség. Megnyomoríthatja a saját, es a majdani gyerek életét is, ha arra alkalmatlan körülmények közt vállalja.

- Ez mindenkinek a maga dolga, semmi köze hozzá senkinek, nem, neked sem. Sürgősen ki kéne másznod a nők méhéből. A sajátod tartozik rád, maséhoz nincs közöd.

- még mindig felelősségteljesebb megoldani a problemát, és időben elvetetni, ha már megtörtént a baj, mint a nagy pucér seggre megszülni mert az emberünk képtelen lenne önállóan eltartani, nincs miből felnevelni, vagy nem alkalmas az illető az anyaságra. És nem, Más, pl szülők nyakára szülni, ingyen cuccokat tarhálni a neten stb nem önálló eltartás

- ha pl nem tud normális családi körülményeket biztosítani

- ha tudja magáról, hogy nem lenne jó anya, jobb ha nem szüli meg

Stb

Számtalan oka van annak, ha valaki az abortusz opcióját választja, és amúgy ehhez minden joga megvan. Senkinek semmi köze hozzá. A döntés joga kizárólag a nőé, mert ha megtartja, neki kellene kihordani, megszülni, pénzelni, felnevelni,ezek minden nyűgjével bajával együtt.

A nő az, akinek az élete gyökeresen megváltozik, ő az akinek durva áldozatokat kell hoznia minimum 18 évre. Ezáltal ez a nő döntése, kizárólag.

Senkinek sincs joga beleszólni, ítélkezni, nem másnak kell a megszületett gyerekért mindent vállalni, hanem az adott terhes nőnek.

Te kérdező, felneveled azok helyett, akik elvetetik? Ja Nem? Na, akkor ennyit erről.

És még ha meg is tennéd, akkor se vállal be senki egy 9 hónapos megterhelő terhességet, rendkívül fájdalmas szülèst, esetleges visszamaradt szövődményeket, eltorzult testet, stb, csak hogy másoknak megfeleljen, és kiohordjon, megszüljön egy olyan gyereket akit nem akart.

2023. jan. 19. 02:01
 67/81 anonim ***** válasza:
32%
Nekem pl. összeegyeztethetetlen a saját lelkiismeretemmel egy egészséges, életképes magzat megölése, és ezt a párom is tudja. Annak az embernek akit megölnék a története megkezdődött. Az a teljes idővonal létrejött amely során ez az egyedi ember megszületne, felnőne.
2023. jan. 24. 03:07
 68/81 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk ezeknél az abortuszos kérdéseknél azt nem értem, hogy a kérdezők a saját anyjuk felé sem éreznének empátiát?

Én pl tudom magamról, hogy érzelmileg egy életre tönkretenne, ha tudnám, hogy anyukám nem akart engem. Ha csak egy kellemetlen baleset lettem volna, amit 9 hónapon keresztül a testében kell hordoznia (nem kívánt fájdalmak, rosszullétek, + a legnagyobb fájdalom, amin egy ember áteshet) aztán majdnem 2 évtizedig hozzám igazítania az életét, úgy, hogy gyűlöli minden egyes pillanatát.

Konkrétan nem érné meg élnem. Pláne ha csak azért hagyott volna életben, mert szerinte (vagy mások szerint) egy borsószemnyi kis takonydarabként már teljes jogú ember voltam, amikor észrevette, hogy terhes.

Most oké, hogy rossz érzés látni, ha a nők döntéseket hozhatnak saját magukkal kapcsolatban, és az is oké, ha örömötöket lelitek abban, ha egy nő alaposan megfizet azért, ha szexel, de ha nem csak egy random, arctalan, névtelen nőhöz képzelitek el ezt a szituációt, hanem a saját anyátokhoz, akinek a veletek való terhesség mentális, és fizikai kínzás, akkor sem érzitek, hogy "basszus, ilyen áron én nem akarnék élni"?

2023. jan. 24. 04:15
 69/81 A kérdező kommentje:
#68 Szép monológ, de vannak olyan párok akiknek nem lehet gyerekük. Ők nagyon szívesen fogadnak el egy újszülötett. Nem minden fekete, és fehér.
2023. jan. 24. 13:57
 70/81 anonim ***** válasza:
14%
Senki nem leli örömét abban hogy "a nő kínlódik". De sokakat igen is elborzaszt hogy kivájják az emberek méhéből az egészségesen fejlődő magzatot aki már minden tekintetben emberi lény, mert kellett az etye-petye, de a felelősség nem.
2023. jan. 24. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!