Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha a nőnek lesz egy abortusza,...

Ha a nőnek lesz egy abortusza, akkor ő vállal kisebb kockázatot vele, mintha a férfi fizetné 18 évig havonta a gyerektartást, igaz?

Figyelt kérdés

A férfi nagyobb kockázatot vállal, mivel ha nem lenne gyerek, nem kéne gyerektartást fizetni.

Annyi pénzből pedig nagyon sok abortuszt el lehet végezni...

2021. nov. 2. 17:13
 111/149 anonim ***** válasza:
100%

"Jogi abortusz meg nincs, nem is lesz szerencsére, így kár is a szóért."

KINEK szerencse? Ugye minden éremnek két oldala van (+1 pereme)

Egyébként tévedsz, lehet, hogy valóban soha sem lesz belőle törvény, de szerencsére egyre több a gerinces, tisztességes nő, aki ilyen körülmények között nem nevez meg apát - ami pontosan egyenértékű a jogi abortusszal. Ez egyértelműen terjedő jelenség, és már szerencsére a beteg név-fétis sem létezik, elfogadjuk természetesnek, ha gyereknek ugyanaz a vezetékneve, mint az anyának. és ugye hiába van a nyamvadt házasságban apasági vélelem, ma már a gyerekek kb 1/3-a azon kívül születik... amin az aktuális rezsim is csak akkor tud változtatni, HA MEGFIZETI (közpénzből)

(mielőtt elkezdtek érte fizetni, már majdnem a FELÜK született házasságon kívül...)

2021. nov. 7. 11:59
 112/149 anonim ***** válasza:
75%
#111 "normális ember." - ez egy erősen relatív kategória... mást tartasz te normális embernek és mást én... (és mást a harmadik..., az ötödik... stb)
2021. nov. 7. 12:01
 113/149 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem meg ha a saját hibádból élet lesz, az onnantól egy olyan következmény, amiért a felelősséget vallani kell. Mivel nem az a csóri kölyök döntött úgy, hogy megszületik, hanem az apja, hogy nem húzott gumit, aztán meg az anyja amikor nem kapartatta ki. Őt védi a törvény. Nem az anyját, sem nem az apát, hanem azt a kis lényt, aki nem tudja magát megvédeni. Sok esetben pontosan a szüleitől kellene.
2021. nov. 7. 12:09
 114/149 anonim ***** válasza:
73%

"hanem azt a kis lényt, aki nem tudja magát megvédeni. Sok esetben pontosan a szüleitől kellene." - ez így van... csak éppen nem ilyenkor... hanem amikor a szülők úgymond "nevelni" akarják... például a szülőanyámat biztosan meg kellett volna menteni a diktátor anyjától, aki a saját átkozott valláserkölcsét erőszakolta rá...

(engem a kamasz kor alatti gyerek nem túlzottan érdekel, nem is érdekelt soha. Onnantól érdekel, amikortól megvan a saját személyisége, a saját lázadása)

2021. nov. 7. 12:18
 115/149 anonim ***** válasza:
55%

Sajnálom, hogy nagyanyád megnyomorított téged is, meg a szülőanyádat is. Ez egy olyan teher, amit egész életedben cipelned kell és ennek a következménye ez az egészségtelen mód, ahogyan látod ezeket a helyzeteket. Elég kitekert logikád van itt.

Nézd, én házasságban élek. Van már egy fiunk, de mivel a rövid távú terveink között egyáltalán nem, a hosszú távúak között is feltételesen szerepel a második gyerek, ezért én gondoskodom a fogamzásgátlásról. Amikor leültünk a férjemmel beszélni erről, akkor nyílt lapokkal játszottunk. Megfelelően alkalmazott tabletta mellett elég kicsi a hibaszázalék, az emberi tényezőt meg hagyjuk is ki, mert tisztában vagyok azzal, hogy hányás-hasmenés esetén nem biztonságos, sem pedig bizonyos gyógyszerekkel együtt. Így olyankor más eszköz is szükséges. Ő viszont legyen azzal tisztában, hogy ha ennek ellenére megfogan, és életképes, akkor nem bántjuk, mert nekem nem fér bele. Ő dönthet úgy, hogy gondoskodik további védekezésről, elfogadom és támogatom. De az ő döntési kompetenciája csak eddig terjed és nem tovább. Onnantól viszont ha esetleg úgy alakul, nem helyette választom a magzatot, hanem a saját értékrendszerem szerint cselekszem. Ő attól még az életem része és helye van benne ugyanott, ugyanúgy. Ha nem akarja vagy nem tudja feldolgozni a helyzetet, dönthet úgy, hogy elmegy. Ezt meg nekem kell elfogadnom. Nem törvényszerű, hogy megy, de a lehetőség megvan. Viszont a döntéseinkért mindketten felelősséggel tartozunk. Ő is. Tehát nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy megtagadja a felelősségvállalást.

A férfinak minden esetben addig terjed a döntési joga, amíg eldönti, hogy húz-e gumit vagy sem. Ezt illene megtnaulni és elfogadni. Hogy volt-e előtte korrekt megbeszélés vagy sem, az a végeredményt tekintve lényegtelen igazából. Ha viszont úgy dönt, hogy másra bízza magát és más kezébe adja a döntés lehetőségét azzal, hogy ő maga nem tesz ellene, akkor nem értem, de tényleg nem, hogy milyen alapon van a férfi felháborodva. Nem tud tisztán gondolkodni? Nem tudja mérlegelni a saját helyzetét? Ostoba? Saját maga ellenségévé válik pontosan akkor, amikor kiengedi a saját kezéből a kontrollt. Ez az, ami nem más felelőssége, hanem csakis az övé. És ez az aminek a következményeivel számolni kell. Ha valamit mi nem akarunk, de nagyon és egyáltalán nem, akkor csakis a mi felelősségünk, hogy teszünk-e ellene. Akkor is, ha nem tetszik vagy kényelmetlen. Sajnálom.

2021. nov. 7. 13:10
 116/149 anonim ***** válasza:
100%
kérdező.kommentháborut,laivinát inditottál
2021. nov. 7. 13:15
 117/149 anonim ***** válasza:
100%

#115 "Ez egy olyan teher, amit egész életedben cipelned kell és ennek a következménye ez az egészségtelen mód, ahogyan látod ezeket a helyzeteket. " - ellenkezőleg, én kifejezetten szeretem a világlátásomat, és az ebből következőket.

"A férfinak minden esetben addig terjed a döntési joga, amíg eldönti, hogy húz-e gumit vagy sem. Ezt illene megtnaulni és elfogadni." - ez kb ugyanolyan, mint ha azokat a nőket, akiknek averzióik vannak mondjuk a tablettával vagy a spirállal szemben, a szexualítás elhagyására biztatnád, ami nyilván tökéletesen elfogadhatatlan álláspont. A megoldás az, hogy az embernek helyesen kell megválasztania a partnerét, aki hasonlóan gondolkodik a világról, mint ő maga.

" Tehát nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy megtagadja a felelősségvállalást." - az "erkölcsi alapra" úgy hivatkozol, mint ha létezne bármiféle abszolút erkölcs. Holott pont ez a lényeg, hogy NINCS ILYEN. MOnndok egy példát: nekem pl tegnap ez a cikk tökre feldobta a napomat: [link]

Amíg másik mittudomén hány ember valszeg elszörnyedt tőle - ez legyen az ő bajuk - nekem tudniillik ez azt igazolta vissza, hogy hiába minden polgári-keresztény-rendpárti-illiberális (stb) nyomulás, a mai középiskolások tök ugyanolyanok, mint mi voltunk 40+ éve... Tekintve, hogy szerintem egy 14-18 éves (középiskolás) fiatalnak a fő feladata, hogy bulizzon, szexeljen, élvezze az életet, amíg teheti. Akkor is ez volta véleményem, amikor én tartoztam oda, és most is ugyanez a véleményem.

Ezzel lehet persze nem egyetérteni, de én pl. csak sajnálni tudom az ifjúságnak azt a részét, akiknek a szülei gyökeresen más véleményen vannak. Lényegesen jobban sajnálom egy tudatos életkorban konzi nevelésnek kitett gyereket, mint egy olyant, aki nem tudatos életkorban abortálásra kerül...

2021. nov. 7. 16:41
 118/149 anonim ***** válasza:
100%

"Tekintve, hogy szerintem egy 14-18 éves (középiskolás) fiatalnak a fő feladata, hogy bulizzon, szexeljen, élvezze az életet, amíg teheti."

Pont ezt tettem én is, és egyet is értek vele.

Itt csak egy kérdésem van.

A 14-18 év közötti korosztálynak, akik szexelnek, milyen védekezési módot javasolsz a nem kívánt terhesség ellen?

Egy fiatal, fejlődő szervezetet nem kéne fogamzásgátlóval idejekorán terhelni.

Egy tinikori abortusz meg aztán végképp nem hiányzik.

Szóval?

2021. nov. 7. 17:56
 119/149 anonim ***** válasza:
100%
Én spec a fogamzásgátlót javaslom, persze megfelelő kivizsgálás után. Ahogy mellesleg a szakirodalom szerint is adható azoknak, akiknek már legalább 2 éve beállt a menstruációjuk. Egyébként jó téma, mert iskolapélda arra a helyzetre, ahol a "persze csak a legjobbat akaró" anyucika a belepofázásával tönkre tudja tenni a fiatalok párkapcsolatát, fiatalságát. Szóval egyébként egy totál biztos, én nem szolnék bele hogy az adott fiatal pár mit választ, az ő életük, az ő döntésük. Ebbe rajtuk kettejükön kívül csak a nőgyógyásznak lehet érdemi - szakmai - beleszólása, másnak nem, azt gondolom.
2021. nov. 7. 18:18
 120/149 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, itt van pl egy ilyen tipik anyucika: [link]

Jó, ez még a jobbik fajta, mert ez még kihúzta a fejét a saját ülepéből, és kérdezett... tehát valszeg nem lesz elqrva a lány fiatalsága anyuci doxazmái miatt...

2021. nov. 7. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!