Ha a nőnek lesz egy abortusza, akkor ő vállal kisebb kockázatot vele, mintha a férfi fizetné 18 évig havonta a gyerektartást, igaz?
A férfi nagyobb kockázatot vállal, mivel ha nem lenne gyerek, nem kéne gyerektartást fizetni.
Annyi pénzből pedig nagyon sok abortuszt el lehet végezni...
"Jogi abortusz meg nincs, nem is lesz szerencsére, így kár is a szóért."
KINEK szerencse? Ugye minden éremnek két oldala van (+1 pereme)
Egyébként tévedsz, lehet, hogy valóban soha sem lesz belőle törvény, de szerencsére egyre több a gerinces, tisztességes nő, aki ilyen körülmények között nem nevez meg apát - ami pontosan egyenértékű a jogi abortusszal. Ez egyértelműen terjedő jelenség, és már szerencsére a beteg név-fétis sem létezik, elfogadjuk természetesnek, ha gyereknek ugyanaz a vezetékneve, mint az anyának. és ugye hiába van a nyamvadt házasságban apasági vélelem, ma már a gyerekek kb 1/3-a azon kívül születik... amin az aktuális rezsim is csak akkor tud változtatni, HA MEGFIZETI (közpénzből)
(mielőtt elkezdtek érte fizetni, már majdnem a FELÜK született házasságon kívül...)
"hanem azt a kis lényt, aki nem tudja magát megvédeni. Sok esetben pontosan a szüleitől kellene." - ez így van... csak éppen nem ilyenkor... hanem amikor a szülők úgymond "nevelni" akarják... például a szülőanyámat biztosan meg kellett volna menteni a diktátor anyjától, aki a saját átkozott valláserkölcsét erőszakolta rá...
(engem a kamasz kor alatti gyerek nem túlzottan érdekel, nem is érdekelt soha. Onnantól érdekel, amikortól megvan a saját személyisége, a saját lázadása)
Sajnálom, hogy nagyanyád megnyomorított téged is, meg a szülőanyádat is. Ez egy olyan teher, amit egész életedben cipelned kell és ennek a következménye ez az egészségtelen mód, ahogyan látod ezeket a helyzeteket. Elég kitekert logikád van itt.
Nézd, én házasságban élek. Van már egy fiunk, de mivel a rövid távú terveink között egyáltalán nem, a hosszú távúak között is feltételesen szerepel a második gyerek, ezért én gondoskodom a fogamzásgátlásról. Amikor leültünk a férjemmel beszélni erről, akkor nyílt lapokkal játszottunk. Megfelelően alkalmazott tabletta mellett elég kicsi a hibaszázalék, az emberi tényezőt meg hagyjuk is ki, mert tisztában vagyok azzal, hogy hányás-hasmenés esetén nem biztonságos, sem pedig bizonyos gyógyszerekkel együtt. Így olyankor más eszköz is szükséges. Ő viszont legyen azzal tisztában, hogy ha ennek ellenére megfogan, és életképes, akkor nem bántjuk, mert nekem nem fér bele. Ő dönthet úgy, hogy gondoskodik további védekezésről, elfogadom és támogatom. De az ő döntési kompetenciája csak eddig terjed és nem tovább. Onnantól viszont ha esetleg úgy alakul, nem helyette választom a magzatot, hanem a saját értékrendszerem szerint cselekszem. Ő attól még az életem része és helye van benne ugyanott, ugyanúgy. Ha nem akarja vagy nem tudja feldolgozni a helyzetet, dönthet úgy, hogy elmegy. Ezt meg nekem kell elfogadnom. Nem törvényszerű, hogy megy, de a lehetőség megvan. Viszont a döntéseinkért mindketten felelősséggel tartozunk. Ő is. Tehát nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy megtagadja a felelősségvállalást.
A férfinak minden esetben addig terjed a döntési joga, amíg eldönti, hogy húz-e gumit vagy sem. Ezt illene megtnaulni és elfogadni. Hogy volt-e előtte korrekt megbeszélés vagy sem, az a végeredményt tekintve lényegtelen igazából. Ha viszont úgy dönt, hogy másra bízza magát és más kezébe adja a döntés lehetőségét azzal, hogy ő maga nem tesz ellene, akkor nem értem, de tényleg nem, hogy milyen alapon van a férfi felháborodva. Nem tud tisztán gondolkodni? Nem tudja mérlegelni a saját helyzetét? Ostoba? Saját maga ellenségévé válik pontosan akkor, amikor kiengedi a saját kezéből a kontrollt. Ez az, ami nem más felelőssége, hanem csakis az övé. És ez az aminek a következményeivel számolni kell. Ha valamit mi nem akarunk, de nagyon és egyáltalán nem, akkor csakis a mi felelősségünk, hogy teszünk-e ellene. Akkor is, ha nem tetszik vagy kényelmetlen. Sajnálom.
#115 "Ez egy olyan teher, amit egész életedben cipelned kell és ennek a következménye ez az egészségtelen mód, ahogyan látod ezeket a helyzeteket. " - ellenkezőleg, én kifejezetten szeretem a világlátásomat, és az ebből következőket.
"A férfinak minden esetben addig terjed a döntési joga, amíg eldönti, hogy húz-e gumit vagy sem. Ezt illene megtnaulni és elfogadni." - ez kb ugyanolyan, mint ha azokat a nőket, akiknek averzióik vannak mondjuk a tablettával vagy a spirállal szemben, a szexualítás elhagyására biztatnád, ami nyilván tökéletesen elfogadhatatlan álláspont. A megoldás az, hogy az embernek helyesen kell megválasztania a partnerét, aki hasonlóan gondolkodik a világról, mint ő maga.
" Tehát nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy megtagadja a felelősségvállalást." - az "erkölcsi alapra" úgy hivatkozol, mint ha létezne bármiféle abszolút erkölcs. Holott pont ez a lényeg, hogy NINCS ILYEN. MOnndok egy példát: nekem pl tegnap ez a cikk tökre feldobta a napomat: [link]
Amíg másik mittudomén hány ember valszeg elszörnyedt tőle - ez legyen az ő bajuk - nekem tudniillik ez azt igazolta vissza, hogy hiába minden polgári-keresztény-rendpárti-illiberális (stb) nyomulás, a mai középiskolások tök ugyanolyanok, mint mi voltunk 40+ éve... Tekintve, hogy szerintem egy 14-18 éves (középiskolás) fiatalnak a fő feladata, hogy bulizzon, szexeljen, élvezze az életet, amíg teheti. Akkor is ez volta véleményem, amikor én tartoztam oda, és most is ugyanez a véleményem.
Ezzel lehet persze nem egyetérteni, de én pl. csak sajnálni tudom az ifjúságnak azt a részét, akiknek a szülei gyökeresen más véleményen vannak. Lényegesen jobban sajnálom egy tudatos életkorban konzi nevelésnek kitett gyereket, mint egy olyant, aki nem tudatos életkorban abortálásra kerül...
"Tekintve, hogy szerintem egy 14-18 éves (középiskolás) fiatalnak a fő feladata, hogy bulizzon, szexeljen, élvezze az életet, amíg teheti."
Pont ezt tettem én is, és egyet is értek vele.
Itt csak egy kérdésem van.
A 14-18 év közötti korosztálynak, akik szexelnek, milyen védekezési módot javasolsz a nem kívánt terhesség ellen?
Egy fiatal, fejlődő szervezetet nem kéne fogamzásgátlóval idejekorán terhelni.
Egy tinikori abortusz meg aztán végképp nem hiányzik.
Szóval?
Tessék, itt van pl egy ilyen tipik anyucika: [link]
Jó, ez még a jobbik fajta, mert ez még kihúzta a fejét a saját ülepéből, és kérdezett... tehát valszeg nem lesz elqrva a lány fiatalsága anyuci doxazmái miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!