Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerintetek fogom még valaha...

Szerintetek fogom még valaha kívánni ezek után?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett lettem terhes, úgy tűnik, h sikerült beleesnem abba a nagyon pici százalékba. Sose gondoltam volna, h felelősségteljes védekezés mellett ez velem is megtörténhet! Én végülis örültem neki, a korban is bőven benne vagyunk, de a párom nem akarta még a babát, sok vita és sírások után úgy döntöttünk(inkább döntött helyettem is), h elvetetjük a babát. Most pénteken lesz a műtét. Eddig a kapcsolatunk szuperül működött, februárban költöztünk össze. Én meg voltam győződve arról, h életem párjára találtam. Azt mondta, h lelkileg lesz a támaszom, mindent megtesz, h nekem könnyebb legyen, szabit vesz ki, amikor szükségem van rá, ilyen szempontból nagyon odaadó és türelmes, éppenséggel, csak a szerelmünk gyümölcsére nincs szüksége. Szeretne közös gyermekeket, csak évekkel később. Abban igaza van, h jobb lenne teljesen rendeznünk a körülményeket, de szerintem így is megoldhattuk volna.

Ami a lényeg, h 3 hete nem volt szex közöttünk, képtelen vagyok rá, egyből sírnom kell, amikor közeledik hozzám. Egyelőre nem is tudom elképzelni, h úgy szeretkezzek vele, h ne lebegjen ez az esemény előttem. Azt mondja,h addig vár rám, ameddig nekem szükségem van rá, de ezt nehezen hiszem el, amikor fontos volt számára mindig is a szex. Műtét után, ugye újabb 6 szexmentes hét következik.

Sajnálnám, ha emiatt az egész miatt a kukában landolna a lassan 3 éves kapcsolatunk. Szerintetek az idő begyógyítja a sebeket? Tudok még úgy gondolni rá, mint ezek előtt?

A döntés végleges, ezzel kapcsolatos válaszokat egyáltalán nem kérek és ítélkezést sem! Elég szégyenérzet van bennem anélkül is. A kérdésem kizárólag arra irányul, h a kapcsolatunkban ezt a traumát az idő kicsit feledteti-e???

Volt-e ezzel kapcsolatban valakinek személyes tapasztalata?

Köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 25. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/233 anonim ***** válasza:
72%

Én általában védem a férfiakat, de ez no comment. Ez a pasi a szánalmas, nem az, aki nem cserél pelust éjjel.

Költözz el, és neveld fel egyedül. Nekem van gyerekem, ha a párommal tönkremenne a kapcsolatom, simán boldogan nevelném egyedül, a gyerek egy örök motiváció az életemben.

31 éves vagy, nem vagy már tini, ne akarj évekkel később szülni az ő kedvéért, mert nem biztos hogy összejön. Mellesleg ha ott lesz a kezedben a gyerek, csak azt fogod bánni, miért nem jött hamarabb, nem hogy még évekkel később.. szerintem is kuka ez a kapcsolat, sosem szoktam végletes tanácsokat adni, de inkább fogd magad és költözz el, mert a gyerek a fontosabb.

2021. ápr. 25. 22:15
 32/233 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező, bár nem voltam a helyzetedben, át érzem szavaid. Valószínűleg ugyanúgy éreznek mint te. Az én szememben a kapcsolat menthetetlen lenne,és szépen le ülnék párommal, elmondanám neki hogy mivel én szeretném a babát megtartani, viszont nem akarok ő rá sem erőszakolni semmit (se szándékomban, se jogomban nem áll helyette dönteni, hogy de márpedig lesz gyereked), ezért jobb ha szét válnak útjaink. Aztán ha gondolja, és érdekli, megismerheti a gyermekét, részt vehet a nevelésében, de ha nem, úgy is jó.

Én így döntenék. Tudom, sokan úgy gondolják hogy nem éri meg fel rúgni a kapcsolatot egy gyerekért. Én akkor sem tudnám elvetetni, pedig nem vagyok ab ellenes. És a párom sem szeretném magamhoz láncolni semmivel.

Tedd amit a szíved diktál.

2021. ápr. 25. 22:16
 33/233 anonim ***** válasza:
76%
Hát, ha ezt a gyereket elveteted, holtbiztos, hogy ettől a pasitól nem lesz. Megkockáztatom az abortusz után le is fog lépni, arra hivatkozva, hogy mégiscsak sok az a pár hét szexmentesség. Neki már elege van ebből a rinyából. Persze, most mindent megígér, hogy nehogy megtartsd. Akkor fogod igazán utálni magad, amikor ott állsz pasi és gyerek nélkül és azon gondolkodsz, hogy neked már sose lesz gyereked. Bármit megtennél, hogy visszacsináld. Mondjuk egy problémád biztos megoldódik, az eszedbe se fog jutni, hogy fogod-e még kívánni valaha.
2021. ápr. 25. 22:21
 34/233 anonim ***** válasza:
75%
Huu kerdezo....sajnalom,hogy te mar "eldontotted". Pedig iv, ismeretlenul is sokan levagjak a storyd bol, hogy eleted legnagyobb hibajat koveted el. Aki nem akar babat, annak az abortusz egy kisebb rossz, egy rscionalis dontes, kellemetlen, de tullendul rajta, sot, megkonnyebbulest hoz, hisz nem vagyik ra. Te mar 30 plusszos vagy 3 eves kapcsolattal. Ne haragudj, de sok par ismerosom van fiatalabb kapcsolattal, akiknek ha becsuszott a baba sem volt kerdes, hogy bar kesobbre terveztek, megtartjak. Ez az ember csak etet. Te nagyon nagyon rosszul jarsz. Egy elet is keves lesz kiheverned, ha ne adj isten problema lesz es majd nem tudsz teherbe esni vagy barmi tortenhet....
2021. ápr. 25. 22:21
 35/233 anonim ***** válasza:
73%

Ez a férfi nem akar gyereket, csak etet. 31 éves vagy, innen már nem beszélhetünk évek múlváról, vagy számolni kell meddőségi problémákkal. Aki igazán akar gyereket, annak 30 körül rendesen meg kell fontolnia meddig húzza még, pasiknál talán 40ig még elmegy, de ott se mindegy, nem igaz, hogy örökké gondtalanul tudnak gyereket nemzeni.

Ha ezt a gyereket nem is tartod meg, azért azt vedd figyelembe, hogy ettől a fickótól nem lesz másik babád.

2021. ápr. 25. 22:26
 36/233 anonim ***** válasza:
78%
Tudom, hogy azt mondtad, hogy a döntés végleges, és biztos, hogy az, de a párod miatt teszed... nyilván két ember döntése, de mindez a te testedben és méginkább lelkedben zajlik.. a fizikai fájdalom közel sem akkora, mint a lelki. Vannak nők, akiknek semmit sem jelent az abortusz és élik az életüket tovább. De te nem olyan vagy, ezt mindenki látja itt a soraidból. Más nő keresztülmegy rajta, aztán egész életében nem dolgozza fel. Ismerek mindkét “fajtából”. Nem szabad soha elítélni senkit, mert nem tudjuk miért kényszerülnek egy adott helyzetbe, csak annyira szomorú, hogy át kell éljenek nők ilyen dolgokat, amikor nem is akarják..31 éves vagy, nem 18. Ezek után biztos egy jó ideig nem lesz gyereketek a pároddal, hiszen nem akarja. Aztán te idősebb leszel. A kérdés az, hogy tudnál úgy is élni vele, hogy esetleg nem lesz gyereketek? Nem szabad ráerőltetni senkire semmit, amit nem akar, de szerintem, ha nem vetetnéd el a babát, előbb utóbb véget érne ez a kapcsolat. És valószínű baba nélkül is. Ne haragudj, ha összevissza fogalmaztam, bárcsak segíthetnénk. Tudom a te döntésed és ilyenkor nem lenne szabad tanácsokat osztogatni, de úgy érzem, hogy rosszabb lenne, ha elvetetnéd a babát. Minden jót kívánok neked és bármi is lesz, sok erőt kívánok!!
2021. ápr. 25. 22:28
 37/233 anonim ***** válasza:
64%
25ös,az igen! Azért te sem vagy semmi. Nem értem miért csináltatok még második, meg harmadik gyereket, ha te az elsőt sem szeretted volna? Miért nem tudtál védekezni? Mire számítottál mégis? Csak azt ne mond hogy mind véletlenül csúszott be, védekezés melett. 🙈🙈
2021. ápr. 25. 22:28
 38/233 anonim ***** válasza:
69%

Oké, tegyük fel elvetetitek ezt a babát, te úgyse tudnál megbocsájtani, se neki, se magadnak, tehát mind a baba, mind a kapcsolat kuka. 31 évesen.

Találsz mást legyünk reálisak azzal, hogy nem azonnal mondjuk egy év múlva, eltelik 2 év a kapcsolatban, jöhetne a baba. Nehezebben megy mint gondoltátok. Lehet lombik kell. Már lassan 35 vagy és nem jön a baba. Egyre többször jut eszedbe, hogy dehát neked már volt babád aki eldobtál egy pasi miatt akinek már a szeme színére se emlékszel.

Aztán ha szerencsés vagy, talán nagy nehezen összejön egy gyerek. Vagy nem. De ez a kapcsolat már rég nem lesz meg, garantálom.

2021. ápr. 25. 22:57
 39/233 anonim ***** válasza:
74%
Jézusom, sajnálom nagyon, ami veled történt... És sajnos leginkább azért, ahogy a párod reagált. Én 10 hónapja voltam együtt a párommal mikor késett egy hetet (igaz én nem lettem terhes) akkor azt mondta, hogy ha terhes vagyok, egyértelmű hogy megtartjuk, hiszen biztosak vagyunk a kapcsolatunkban, ha most akart jönni hát legyen, akkor is ha amúgy vártunk volna még vele. 28 éves voltam. Most várjuk a harmadikat, 10 éve vagyunk együtt. 31 évesen, egy három éves kapcsolatban abortuszról beszélni, hát te is tudod ugye, hogy a kapcsolatod mennyit ér. Nekem nem az lenne a legnagyobb bajom, hogy fogom-e még kívánni. Nagyon sajnálom és kitartást kívánok neked!
2021. ápr. 25. 23:18
 40/233 anonim ***** válasza:
65%

Most amúgy nem akarok ge*skedni, bár úgyis jönnek lepontozni, de mi volt a másik lehetőség? Tehát lehet elsiklottam az infó felett, de ha holnap reggel azt mondanád a pasidnak, hogy megtartod ha veled marad, ha nem, akkor mi lenne? Elhagyna? Mert csak annyit írtál veszekedtetek. Miről? Hogy elhagy? Ha igen, akkor sztem amúgyis elhagyna később, ha lenne indoka, pl erőltetnéd a gyereket már 2 év múlva például. Ha most, 3 év kapcsolat után mindenáron erőlteti az elvetetést, és inkább elhagyna terhesen, anélkül, hogy megpróbálná legalább, akkor nem érdemes vele maradni, vagy nem érdemes a magzatot megtartani.

A másik része a dolognak, mert itt mindenki csak a kérdezőt védi. Ha azt mondaná veled marad, de nem biztosít semmiről (pl hogy 2 év múlva nem hagy egyedül a kisgyerekkel), akkor is vállalnád, hogy megtartod? Mert tök reális, hogy 3 éves kapcsolatban lévő párok mennek szét (bár lehet ez nektek még nem tűnt fel), és ez csak egy középidő, 5 év után sem ritka az ilyen, akkor sem ha már 30-asok vagytok.

Tehát te fogtad magad, és egyértelműen a baba elvetetése mellett döntöttél, mert (gondolom?) nem akartad, hogy a pasi elhagyjon. Most meg itt sírsz, hogy te nem akarod elvetetni. Tegyük fel, megszülöd, nagyon happy leszel, aztán egyedül maradsz a gyerekkel, mert ugye a párod nem ígért semmit. Na akkor mit tennél? Ezért hülyeség erőltetni egy pasira egy gyereket. Úgyis elhagy ha akar. Te ezt nem teheted meg a gyerekkel szemben.

Ha kell a gyerek (a pasidtól függetlenül), tartsd meg. Ha nem kell, vetesd el, és max szakítasz a pároddal, de nem leszel egyedülálló anya. Hülyeség 30 évesen belemenni a szülésbe, attól félve, hogy neked már nem lesz párod, akivel gyereket csinálj...

2021. ápr. 26. 00:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!