Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerintetek fogom még valaha...

Szerintetek fogom még valaha kívánni ezek után?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett lettem terhes, úgy tűnik, h sikerült beleesnem abba a nagyon pici százalékba. Sose gondoltam volna, h felelősségteljes védekezés mellett ez velem is megtörténhet! Én végülis örültem neki, a korban is bőven benne vagyunk, de a párom nem akarta még a babát, sok vita és sírások után úgy döntöttünk(inkább döntött helyettem is), h elvetetjük a babát. Most pénteken lesz a műtét. Eddig a kapcsolatunk szuperül működött, februárban költöztünk össze. Én meg voltam győződve arról, h életem párjára találtam. Azt mondta, h lelkileg lesz a támaszom, mindent megtesz, h nekem könnyebb legyen, szabit vesz ki, amikor szükségem van rá, ilyen szempontból nagyon odaadó és türelmes, éppenséggel, csak a szerelmünk gyümölcsére nincs szüksége. Szeretne közös gyermekeket, csak évekkel később. Abban igaza van, h jobb lenne teljesen rendeznünk a körülményeket, de szerintem így is megoldhattuk volna.

Ami a lényeg, h 3 hete nem volt szex közöttünk, képtelen vagyok rá, egyből sírnom kell, amikor közeledik hozzám. Egyelőre nem is tudom elképzelni, h úgy szeretkezzek vele, h ne lebegjen ez az esemény előttem. Azt mondja,h addig vár rám, ameddig nekem szükségem van rá, de ezt nehezen hiszem el, amikor fontos volt számára mindig is a szex. Műtét után, ugye újabb 6 szexmentes hét következik.

Sajnálnám, ha emiatt az egész miatt a kukában landolna a lassan 3 éves kapcsolatunk. Szerintetek az idő begyógyítja a sebeket? Tudok még úgy gondolni rá, mint ezek előtt?

A döntés végleges, ezzel kapcsolatos válaszokat egyáltalán nem kérek és ítélkezést sem! Elég szégyenérzet van bennem anélkül is. A kérdésem kizárólag arra irányul, h a kapcsolatunkban ezt a traumát az idő kicsit feledteti-e???

Volt-e ezzel kapcsolatban valakinek személyes tapasztalata?

Köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 25. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/233 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem a kapcsolatnak is annyi.
2021. ápr. 25. 21:05
 22/233 anonim ***** válasza:
66%
Kérlek, ne vetesd el ezt a babát. Nem vagyok abortusz ellenes, de örök életedre bánni fogod. A pasid nem is akar soha gyereket, különben nem ragaszkodna az abortuszhoz.
2021. ápr. 25. 21:07
 23/233 anonim ***** válasza:
79%

Neharagudj, de ez a kapcsolat már most tönkre van menve.

Én nem ítélkezek, mert nem tudom a helyzetedet, de az egyértelmű h ez nem a te döntésed volt. Sajnálom.

24/233 anonim ***** válasza:
77%
Az ég mentsen meg egy ilyen férfitől, te jó ég. 31 vagy, hova akarja még tolni a gyerekvállalást? Ha 20 lennél még érteném, de ezt a hazug szemét pasit, kétlem hogy akar gyereket.
 25/233 anonim ***** válasza:
39%

Nehéz lesz!

Összejöttem egy lánnyal. Védekeztünk, de nem túl tudatosan. Terhes lett. Gyermeket még nem akartam, illetve addig a házasság gondolatra nem jutott eszembe. Kértem, hogy vetessük el a babát. Ő azt mondta, akkor inkább felneveli egyedül. (Lehet hogy csak meg akart fogni.) Erre elvettem feleségül, de igazából nem akartam házasodni, és benne sem voltam biztos hogy az aki kell nekem egy életre. Nősülni még nem szerettem volan. A terhessége megszakadt. Jött a gond, lelki bajok, (alkoholproblémái) és nem tudtam volna otthagyni. Ismét terhes lett, ismét elvetélt. Még több teher. A következő terhességét kihordta, a baba megszületett, és én már egyre többet gondoltam rá, hogy nem ő az én emberem (asszonyom) ! Megszületett a kistestvére. A kapcsolatunk pedig csak romlott. Elhatároztam hogy elválok, de mielőtt ez megtörtént volna ismét terhes lett. Mondtam hogy ez már nem változtat az elhatározásomon, és vetesse el. Elköltözött, és elváltunk. Az alkoholgondjai akkorára nőttek, hogy először a két nagyobb, majd a harmadik gyermekemet is nekem itélte a bíróság. Ma a már felnőtt gyermekeim sokat szégyenkeznek az anyjuk miatt, de azért meg-meg látogatják. Az életem eléggé zaklatott volt, illetve most is az. Nem mondom hogy nem vagyok/lehetek hibás én is, de úgy gondolom, hogy mindent megtettem ami elvárható volt. Ha tudsz okulj belőle!

Azt hiszem én a helyedben megszakíttatnám a terhességem. A srácban nem sok empátia van. Apa nélkül indítani egy gyereket eléggé gáz. Ha elveteted, megvan az esélyed hogy soha nem lesz gyereked. De még mindig jobb örökbefogadni, és vállvetve felnevelni valakivel egy gyermeket, mint egyedül lenni és úgy nevelni. Mi a garancia arra hogyha elveteted, veled marad "örökre"? (?)

2021. ápr. 25. 21:08
 26/233 babyboom567 ***** válasza:
72%
Ha elveteted a babát,akkor nemcsak a kapcsolatodnak annyi, hanem az egész szexuális életednek is.Ezt szakértő segítség nélkül nem fogod tudni feldolgozni.(és mire sikerülne,addigra a barátod elhagy/megcsal,mert az ő számára nem ekkora tragédia ez,és nem fogja érteni mit "rinyálsz")
2021. ápr. 25. 21:17
 27/233 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem te ez után a műtét után sosem lennél már egészséges lelkileg. Te szeretnéd ezt a gyereket. Ha most jó munkád van, jó lesz a csed, gyed, így egyedül is meg tudod oldani, ha nehéz is lesz, nem lesz annyira nehéz, mint azt feldolgozni, hogy egy általad kívánt babát 31 évesen egy ilyen pasas miatt vetettél el.

Persze nem egyszerű döntés de külső szemmel ugy látszik, hogy te egyedülálló anyaként is boldogabb lennél, mint az abortusz után lennél ebben a kapcsolatban.

2021. ápr. 25. 21:18
 28/233 anonim ***** válasza:
59%

Te tényleg ennyire sötét vagy?

Na neked semennyire nem való gyerek és jobban járt volna a barátnőd, ha az első terhességénél elhagyod.

Ő mondta, hogy egyedül felnevelte volna, aztán te a saját akaratod ellenére feleségül vetted és őt hibáztatod az egész miatt, amikor az elején mondta, hogy nem kellesz a gyerek mellé, ha nem akarsz?

Aztán még felcsináltad párszor, mert biztos ami biztos nem akarod a házasságot, de gumit húzni luxus.

Gusztustalan férfinek nem nevezhető nemtom mi vagy.

A gyereked jobban járt volna nélküled, de a nejed is. Mit képzelsz?

Ezerszer jobb egy szülővel felnőni, mint egy ilyen torz gondolkodású, toxikus emberrel.

2021. ápr. 25. 21:19
 29/233 anonim ***** válasza:
68%

Az a baj, h.mire a pasid már akarna gyereket, neked már lehet nem fog összejönni. A pasik 60évesen is csinálhatnak..De nőknek ketyeg a biológiai órája. Meg az abortusznak is azért van kicsi kockázata.

Sajnos bánni fogod szerintem. 31évesen 3éves kapcsolatban szerintem nem korai a baba. Ennyi idősen az ember már túl van néhány dolgon, tapasztaltabb, nem egy tini kapcsolat.

2021. ápr. 25. 21:54
 30/233 anonim ***** válasza:
36%
Ez az utolsó mondatod a kérdező pasiját is tökéletesen leirja.
2021. ápr. 25. 21:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!