Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerintetek fogom még valaha...

Szerintetek fogom még valaha kívánni ezek után?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett lettem terhes, úgy tűnik, h sikerült beleesnem abba a nagyon pici százalékba. Sose gondoltam volna, h felelősségteljes védekezés mellett ez velem is megtörténhet! Én végülis örültem neki, a korban is bőven benne vagyunk, de a párom nem akarta még a babát, sok vita és sírások után úgy döntöttünk(inkább döntött helyettem is), h elvetetjük a babát. Most pénteken lesz a műtét. Eddig a kapcsolatunk szuperül működött, februárban költöztünk össze. Én meg voltam győződve arról, h életem párjára találtam. Azt mondta, h lelkileg lesz a támaszom, mindent megtesz, h nekem könnyebb legyen, szabit vesz ki, amikor szükségem van rá, ilyen szempontból nagyon odaadó és türelmes, éppenséggel, csak a szerelmünk gyümölcsére nincs szüksége. Szeretne közös gyermekeket, csak évekkel később. Abban igaza van, h jobb lenne teljesen rendeznünk a körülményeket, de szerintem így is megoldhattuk volna.

Ami a lényeg, h 3 hete nem volt szex közöttünk, képtelen vagyok rá, egyből sírnom kell, amikor közeledik hozzám. Egyelőre nem is tudom elképzelni, h úgy szeretkezzek vele, h ne lebegjen ez az esemény előttem. Azt mondja,h addig vár rám, ameddig nekem szükségem van rá, de ezt nehezen hiszem el, amikor fontos volt számára mindig is a szex. Műtét után, ugye újabb 6 szexmentes hét következik.

Sajnálnám, ha emiatt az egész miatt a kukában landolna a lassan 3 éves kapcsolatunk. Szerintetek az idő begyógyítja a sebeket? Tudok még úgy gondolni rá, mint ezek előtt?

A döntés végleges, ezzel kapcsolatos válaszokat egyáltalán nem kérek és ítélkezést sem! Elég szégyenérzet van bennem anélkül is. A kérdésem kizárólag arra irányul, h a kapcsolatunkban ezt a traumát az idő kicsit feledteti-e???

Volt-e ezzel kapcsolatban valakinek személyes tapasztalata?

Köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 25. 19:53
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/233 anonim ***** válasza:
17%
Mindneki más rosszabbul jár vele? Ha egyik szülő sem akarja, akkor igen. De ha már az egyik akarnâ, és az egyik szülőnek teher az elvetetés, akkor ha megszületik az mâr a 3ból 2 nek jobb kimenetel. Mert ha valaki nem akar abortuszt de rakenyszerul barmi miatt, akkor szamara nem az a jobb kimenetel hanem ha megszülhetné. Nyilvan ha valaki meg abortuszt akar akkor szamara meg az a jobb. De a fenti kersesben pl. A 3 szereplobol 2 szamara rosszabb az abortusz, az apa akarja egyedul. Iylen esetben szerintem 2 ember jol lete fontosabb mint 1 emberé. De olyan megoldás ami mindenkinek 100% jó már sajnos nem lesz.
2021. ápr. 27. 15:53
 122/233 anonim ***** válasza:
66%
#121, akkor újra, és nem gondolom azt, hogy a nőnek egy percig is jobb az, ha lényegesen nagyobb egészségügyi rizikót vállal, ha egyedül marad a problémájával, ha kiesik a munkából és még rosszabb anyagi helyzetbe kerül, ha újjal fognak mutogatni rá, hogy hova tünt a terhessége... márpedig ez mind vele jár, nem úgy működik, hogy "akkor örökbe adom" és minden pozitív lesz, ennek lesz egy nagy halom negatív következménye a nőre nézve...
2021. ápr. 27. 15:59
 123/233 anonim ***** válasza:
62%
#120, amit itt elúőadtál, az a nettó nácizmus, nem hiszem, hogy túl sok követőd lenne hozzá... amellett meg egy embriónak semmi köze egy aggastyánhoz... én az abortusz jogát maximálisan támogatom, az eutanáziát meg semennyire sem.
2021. ápr. 27. 16:01
 124/233 anonim ***** válasza:
15%
Ujjal mutogatni? Ha ennyire mimdent szabad akk ne mutogassunk ujjal senkire. Ha liberalisak vafyunk legyen liberalizmus! Akkor legyen mindenkinek sajat joga abortuszra menni/ szülni/ örökbe adni de tényleg, es utana ne szoljunk be a masiknak... Mi koze hozza barmelyik idegennek hogy hova lett a terhessége? Hogy orokbe adta? Hogy abortuszra ment vagy megszulte? Egy felnott embert ne vadidegen emberek velemenye iranyitsa mar. Az a par aki meg fintos az abortuszrol is rud es ugyannyi eselyel itelik el az ab miatt mint az orokbe adas miatt. Egeszsegugyi kockezet meg a deoresszio is ami kilalakulhat ha valaki nem akar egy ilyne beavatkozast de raszorul. Az abortusznak is van kockazata, nyilvan a szulesnek is de ha valaki amugy akarja azt a gyereket? Nem arrol beszelek hogyha egy pár mindket tagja abortuszt akar, akkor ők szep csendben megteszik. De egy olyan esetben ahol nem ez van az abortusz rosszabb egy nőnek. Itt nem arrol van szó hogy a magzat tonkreteszi egy ferfi meg egy nő eletet is itt egy nem kivant abortusz teszi tonkre egy magzat meg egy nő életét. Szerintem nem jobb. Szerintem van mas lehetoseg is. De ez nem az én döntesem es mielott ugy tunne, nem gyozkodni akarok az abortusz ellen senkit, nem lepontozni, nem uszitani. Csak felvazolni a masik oldalt is. Hogy aki gyereket akar annak egy ab igenis trauma es egeazsegugyi kockazat is. Nem beszelve a magzatrol. Ezt mindenkinek a sajat dontese kell legyen. Én szerintem az abortuszra való lehetőség mellett ugyanolyan fontos az is hogy legyen lehetőseg elkerulni. En ezert szeretnék tenni és felszólalni. Hogy ne kelljen egy kívánt gyereknek a kukában landolnia...
2021. ápr. 27. 16:11
 125/233 anonim ***** válasza:
67%
" Az a par aki meg fintos az abortuszrol is rud es ugyannyi eselyel itelik el az ab miatt mint az orokbe adas miatt." - nézd, az ab-ról max 5-6 embernek kell tudnia, akik közül magát a nőt kivéve mindenki mást köt a titoktartás... (nógyógyász, CSVSZ-es, anesztes, műtős) Na, addig az örökbe adásról tudni fog a munkahely, az utca népe, a tág család, meg a bodog és boldogtalan, lévén van szemük... nyilván van az AB-nak is eü kockázata, csak éppen sokkal keveseb, mint a terhesség kihordásának és a szülésnek... és ez tény. " Ha liberalisak vafyunk legyen liberalizmus!" - én nem vagyok liberális... tudod, ment itt már a polémia erről, de szerintem az a nő kerülendő, aki számára egy magzat fontosabb, mint saját maga. Ugyanis csak olyan nőnél van esélyem arra, hogy nálam se legyen előrébb való egy méhtartalom, aki először is saját magát fontosabbnak tartja. Nekem meg egyszeregy, alapvető etikai tétel, hogy BÁRMELY ÉLVE MEGSZÜLETETT EMBER fontosabb, mint bármely embrió vagy magzat.
2021. ápr. 27. 16:46
 126/233 anonim ***** válasza:
69%

12

Hiába ironizálsz, azok az öregek már élnek, meg éltek eleget, nekik joguk van az élethez, hiába vannak összeroggyanva. Egy kis baba sem mutat sokkal több értelmet, meg maguk alá is kakálnak ők is, mégsem altatjuk el őket. Egy kisbaba, meg egy öregember élete sem összekeverendő egy éppen még kialukuló félben lévő élőlénnyel, ami bocs, de még nem is él, csak mutat vmi életjelet. Amire amúgy egy baktérium is képes lol.

2021. ápr. 27. 18:11
 127/233 anonim ***** válasza:
43%
Persze legyen a nőnek fontosabb saját maga, de ha a nő NEM akar abortuszt??? Csak rákenyszerul? Errol beszéltem... Akkor mikor fontosabb magának saját maga vagy mi?
2021. ápr. 27. 18:15
 128/233 anonim ***** válasza:
0%
Ha van egy kis önbecsölésed, akkor nem.
2021. ápr. 27. 18:42
 129/233 anonim ***** válasza:
64%
#127 "de ha a nő NEM akar abortuszt??? Csak rákenyszerul? Errol beszéltem..." - az ember időnként rákényszerül dolgokra... mint ebben a szituban a férfi is, hogy ha nincs abortusz, akkor válasszon a kapcsolata, meg egy általa nem kívánt gyerek elviselése között... az mennyivel jobb kényszer?
2021. ápr. 27. 19:48
 130/233 anonim ***** válasza:
39%
Egy biztos, hogy a Kérdező párja is elszúrt valamit... ami valahol érthető, mert még nem írta meg eddig a rossz tapasztalatát - reméljük ez után se fogja:) - Szóval amikor én 33 évesen visszakerültem a "húspiacra" egyet biztosan eldöntöttem, azt, hogy harmincas nőkkel nem fogok ismerkedni...mert azok messze a legveszélyeztetettebbek a "mihamarabb baba" bekattanásban...egy huszonévest még simán meggyőzök, hogy legyen türelmes, ráér, ahogy egy 40-est is arról, hogy ez a hajó már elment számára... csak a harmincas nők bizonyulnak öngyilkos küldetésnek...
2021. ápr. 27. 20:53
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!