Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Gáz, ha nem jutok el az első...

Gáz, ha nem jutok el az első trimeszterben a védőnőhöz?

Figyelt kérdés
Van ennek bármi negatív következménye?
2024. júl. 8. 11:15
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Ja az kimaradt h a sogornom 20 hetesen vette eszre h terhes mikor mar mozgott a baba. Amiatt ment orvoshoz h valami fura dolgokat erez a hasaban. Oke neki volt 120kg plusz es evileg meddo volt. O se varta h terhes legyen.
2024. júl. 9. 16:22
 42/47 anonim ***** válasza:
0%

Ja vedonora vissza terve... A 2. es a 3. Terhessegemnel ami meg is tartottam annal az elso vedonoi vizitnel lemondtam a szolgalatot. Akkor meg lehetett. 🙂 Hal istennek nem zaklattak. Az elsonel nem tudtam h van ilyen szal folyamatosan zaklatott a noci minden szarral.

Kb 20x mondtam el h ha folytatja feljelentem. Nem ertet belole, akkor atkerem magamashoz beszelve a vezetovel. Es telefonszamot emailt csereltem. Erre oda allitott. Rendort hivtam. Mar nem dolgozik vedonokent de semmilyen eu-s helyen sem.

2024. júl. 9. 16:29
 43/47 anonim ***** válasza:
34%

39, azt értsd meg, hogy nem, a védőnő nem kötelező és jogszabályellenes az, ha nem látnak el terhességi vizsgálatokon kiskönyv nélkül, amennyiben fizeted a TB-t.

De megjegyzem, mint írtam valamelyik kommentben, nálunk alapból úgy indít a védőnő, hogy csak 12. Heti uh után kell menni hozzá, én se mentem hamarabb az első terhességemnél és sehol mem is kértek kiskönyvet, a genetikai uh-n kérdezték, van-e már, mikor mondtam, hogy nincs, annyit kaptam, nem baj, itt a lelet, majd beírják a szülés dátumát, ha lesz.

De nem kötelező egyébként semmi, még a genetikai ultrahang sem, végig lehet vinni gondozatlanul is a terhességes, csak nyilván normális ember azért nem teszi. De ha igen, akkor sem veszik el emiatt a gyerekét.

A lényeg, hogy mindemhol vannak szokások, de a szokások nem egyenlöek a jogszabályokkal.

2024. júl. 9. 16:30
 44/47 anonim ***** válasza:
31%
Te meg azt értsd meg,hogy már a kiskönyv a beutalód,nem úgy mint nemtudom hány évvel ezelőtt.Beutaló nélkül pedig csak sürgősségi ellátás a kötelező.És de,a védőnő kötelező.Illetve igen,valóben semmi sem az,azt hívják gondozatlan terhességnek,arra nem jár pl az anyasági támogatás sem,meg semmi más ha esetleg valami gond lesz.
2024. júl. 9. 17:14
 45/47 anonim ***** válasza:
100%

#44 fogd már fel végre, hogy nincs igazad abban, hogy csak a kiskönyv lehet a beutaló! Igenis adhatnak ki klasszikus beutalókat is a vizsgálatokhoz! Vagy szerimted aki azt írja (többek között a kérdező is), hogy kapott beutalókat, az kamuzik?

A kiskönyv is LEHET beutaló, de az orvos is ADHAT! Mindkét módon működik a terhesgondozás, nem csak x éve, hanem most is! Miért olyan nehéz elfogadni, hogy tévedsz?

Az anyaságihoz meg 4 pecsét kell, amit akár a 20. hét után is összeszedhet, halál mindegy, mikoriak, csak a terhesség alatt legyenek, és nem mind a védőnőtől kell, dokitól is tökéletes.

2024. júl. 9. 17:29
 46/47 anonim ***** válasza:

"Te meg azt értsd meg,hogy már a kiskönyv a beutalód,nem úgy mint nemtudom hány évvel ezelőtt"

1 és 3 éves szültem, nem kérték sehol beutalóként a kiskönyvet. Uh-hoz pláne nem, arra már akkor kaptam időpontot, mikor terhesség megállapításon voltam.

Azt se értem, minek írod le megint, hogy a védőnö kötelező, ha utána elismered, hogy nem.

2024. júl. 9. 17:38
 47/47 anonim ***** válasza:

A pecset akkor kell ha igenyelni akarod az anyasagit.

Nekem sec nem volt szuksegem ra. Nem igenyeltem. Passziv jodelmem kb egy atlag fizetes duplaja. A ferjem is jol keres. Plusz jon a gyed tgyas csed csaladi gyes miazmas... az az egyszeri osszeg kb a zsebpenz nekem. 😁

Maganba jartam nem kellett beutalo sem mindent ott inteztek. A vervetelt a vizeletet a terhelest ... Mindent! Korrekt tajekosztatas korrekt elerhetoseg ha gond van. Ehhez mar felesleges a vedono.

2024. júl. 9. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!