Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Gáz, ha nem jutok el az első...

Gáz, ha nem jutok el az első trimeszterben a védőnőhöz?

Figyelt kérdés
Van ennek bármi negatív következménye?
2024. júl. 8. 11:15
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
83%
10-es vagyok, a 8-asnak írtam. Anyaságit nem csak védőnői látogatásokra kaphat az ember, hanem orvosi találkozásokra is.
2024. júl. 8. 12:38
 12/47 anonim ***** válasza:
60%
11 igen, de a kiskönyv kell hozzá, illetve szüléshez is kérik, sőt rajtam pl mindenki kereste, vérvételnél, genetikain, házi orvos, volt hogy a kocsiban hagytam és leküldtek érte. Nem hiszem hogy jó szemmel fognak nézni a kérdezőre ha azt mondja nem volt ideje elmenni kiskönyvért, még munkaidőben is elengednek ilyenekért, nyaralni meg gondolom nem 2 hónapra megy, ez inkább lustaság
2024. júl. 8. 12:42
 13/47 anonim ***** válasza:
0%
#12. Neked valami kiskönyv fétised van, vagy mi bajod?🤣
2024. júl. 8. 12:45
 14/47 anonim ***** válasza:
39%

"A kiskönyv mindenhez kell,és annak az egyik oldala a beutaló mindenhová."

Dehogy kell. Nálunk a védőnő alapból úgy kezdi, hogy csak a 12.heti UH után kell menni hozzá, én is csak utána mentem, senki nem kereste rajtam. Amúgy meg genetikai uh-hoz sem kell beutaló, azt kötelesek megcsinálni.

2024. júl. 8. 12:48
 15/47 anonim ***** válasza:
74%

Mi 13.héten jutottunk el, mivel a védőnő akkorra adott időpontot.

A 12.heti genetikai uh-hoz sem kell a kiskönyv, de semmilyen orvosi vizsgálathoz nem kell igazaból. Mindenről papíron kapsz leletet. Nálunk úgy kellett könyörögni az orvosnak, hogy írjon a kiskönyvbe, ő szerinte is felesleges már.

2024. júl. 8. 13:21
 16/47 anonim ***** válasza:
75%
2-es vagyok, nem tudom, kinek szántad a jogértelmezést, én szándékosan használtam a macerás szót, mert a mi kórházunkban eszméletlen alpári stílusban kezelik a vérvételen és az UH-n a kismamákat, akiknek nincs kiskönyvük. Szerintem ez negatív következmény. Azóta írtad, hogy nálatok nem kell, akkor viszont nyugodtan várd meg, amíg mindenki hazaér, semmi gond nem lesz belőle, SENKI nem fog emiatt felelőtlennek tartani.
2024. júl. 8. 13:34
 17/47 anonim ***** válasza:
59%

Az anyasagihoz 3 pecset kell.

Az rohogva osszeszedi a terhesseg vegere.

2024. júl. 8. 13:38
 18/47 A kérdező kommentje:

A védőnőn kívül senki nem írogatott az első terhességemnél sem a kiskönyvbe. Ő se sokat. Az orvos beírta a szülés várható időpontját a 12 hetes után. Utána legközelebb a kórházban kértek ctg-nél.

Marha nagy lustaság ám kihagyni a védőnőt 😂 8+4 megkaptam a papírt, hogy bizonyított a terhességem. Utána covidos lettem, a védőnő elment 2 hétre nyaralni, mire visszajön mi megyünk el másfél hétre, utána genetikai UH. Hoppá, má le is telt az első trimeszter. Az első trimeszter, ami alatt kétszer látott nőgyógyász, elmegyek laborba, EKG-ra, mindet csak beutalóval, és amúgy a háziorvosom is most van szabim, úgyhogy vele sem tudtam még találkozni. Melyik része lustaság annak, hogy amúgy elmegyek minden vizsgálatra, de pont a védőnővel elkerüljük egymást? Ja, hogy nem telefonáltam már neki 8+3-nál, hogy másnap találkozzunk? Nem mellesleg full taknyosan, 2 hányás és hasmenés között.

Háziorvosnak nem kellett kiskönyv a beutalókhoz, az Istenhegyin sem fogják kérni, rákérdeztem. A laborban és a kardiológusnál pedig beutaló mellé csak az irataimat kérik.

2024. júl. 8. 13:43
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

2-es/16-os mi magánban intéztük a laborokat, vizsgálatokat, senki nem kezelt szerencsére alpárian. Nekem az egész várandósgondozás alatt felesleges volt a kiskönyv szinte, csak a védőnő használta.

De tök jó lenne ha az EESZT korában nem kéne kiskönyvekkel szaladgálnunk. Meg egy mappányi lelettel.

2024. júl. 8. 13:50
 20/47 anonim ***** válasza:
51%
Ha tudod akkor miért kérdezed?
2024. júl. 8. 14:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!