Gáz, ha nem jutok el az első trimeszterben a védőnőhöz?
Nekem minden alkalommal ír és pecsétel az orvos a kiskönyvbe, a laboreredmények, uh-mért paraméterek, kombinált teszt eredménye, szedett gyógyszerek stb. minden bele van írva. Oké, hogy ott az EESZT, de ha pl. bevisz a mentő, nem fogják végignyálazni az összes leletem visszamenőleg 9hónapra, amikor a kiskönyvet elég csak fellapozni, tudják melyik oldalon mit kell keresni.
A válaszok alapján nem mindenhol tulajdonítanak nagy jelentőséget neki, de szerintem baromi hasznos dolog.
Én a helyedben biztos azon lennék, hogy minél előbb meglegyen.
Nekem el sem kertek. Se az orvos se a vedono. Azt mondta hogy a rendszerbe ugyis benne van. Majd nezzek azt.
Ugy kellett kerni h legyen mar benne az a 3 pecset. 🤣
Masik h 16 hetesen mentem elsore orvoshoz. Elotte kikuldetesben voltam. Es spec az orvosi vizsgalat egy vagyon lett volna, (USA)
Én 11 hetes terhesen jöttem haza külföldről. Nem tudtam pontosan mennyi idős a terhességem ,mert nagyon változóak a ciklusom hosszai. Megvolt az időpontom a nőgyógyászhoz, a nőgyógyász odaadta a genetikai uh-hoz a telefonszámot + a megállapított élő terhességet és mondta kérjek időpontot egy genetikai uh-ra magán úton. Hát oda kaptam a 12+3 napra. Ott kaptam fényképet és papírokat és csak utána mentem a védőnőhöz jó egy héttel később. Senki se problémázott rajta, a védőnő sem. A vérvételt is megcsináltattam magánba. Mondjuk mindegyik így lett ,mert meló mellett nem értem rá délelőttönként ott lesni mikor kerül rám a sor. Tök jó kapcsolatom volt a védőnővel mind a 6 év alatt amíg végigkísért bennünket. Nagyon laza és kedves csaj, kifejezetten sajnálom, hogy elváltak az útjaink.
Szóval egy értelmes védőnő nem fog kiakadni azon, hogy most valaki 1-2 héttel a 12 hét után megy, ha amúgy minden papír és vizsgálat megvan.
29: "Komolyan mondom nem is értem,hogy 3 hónap alatt hogy nem lehet beiktatni egy félórás procedúrát"
Azért ez így erős túlzás. Már a terhességmegállapító nőgyógyászati vizsgálat is a 12 hét felén túl van (6-8. hét körül) és engem egyszer sem küldtek egyből a védőnőhöz, csak a 10-11. hét után. A védőnő sem feltétlenül ad másnapra időpontot, így elég egy betegség vagy bármi és könnyen kicsúszik az ember a 12 hétből. Én is kicsúsztam az egyiknél, de senki sem problémázott rajta. A leletek alapján utólag is be tudják írni a vizsgálatok eredményeit, ha kell. A beutaló neccesebb, de nálunk az orvos adja.
Ez csak abban az esetben igaz ha apar szamit a gyerekre tervezett volt. Amugy nem sok ertelme van 5-8hetesen rohanni a dokihoz. Csomo terhesseg a 10het elott befejezodik.
Ha nem varjak sok no csak a 10-11 heten jut el dokihoz.
Nem is a pattogásról van szó.Kombinált tesztet a 13. hét előtt lehet csinálni pl,ahogy más teszteknek is van határidejük.Elvetetni is csak addig lehet,ha bármi miatt szóbajön,márpedig ahoz is kell a védőnő.Most az extrém eseteket ne vegyük már alapoul,mint a covid,vagy a külföldről hazaköltözés.Bár a határidők itt is ugyanazok.Másik.Renheteg helyen a kiskönyv a beutaló,mint már írtam.Nem hív vissza a nőgyógyász,sem a háziorvos.Sőt,a háziorvos eleve a kiskönyvbe írja be pl az EKG eredményt.Fogorvos is oda ír be,oda is kellene menni,bár ezt a kört sokan kihagyják.Szóval alap esetben,mikor (ahogy a kérdező is)tudom,hogy várandós vagyok,nincs covid,nem dolgozom külföldön,csak simán nem akarok a helyetteséhez menni,majd mikorra a saját védőnőm visszajön szabiról,addigra pont én utazók el,(nem tudok egy nappal sem később),az igenis a lesz@rom kategória.Persze ettől nem fog a gyámügy a nyakára járni vagy ilyesmi,de azért na.Ezek csak kifogások.A helyzet az,hogy lusta emiatt odamenni.Ugyanis egy kiskönyvet a helyettes is kiállít 30 perc alatt,és nem is igazán kell vele sok mindent megosztani
Odaadja a nőgyógyászati leletet,elmondja,hogy miért jött,kérdez párat az illető,és ki van állítva a dokumentum.Többit meg intézik a háttérben.
37 nekem nem maradt ki verzesem. Mind a harom terhessegemnel volt 2 alkalommal is a szokott idoben. Csak kevesebb. De ezt betudtam a kanikulanak. Es h kevesebbet ittam.
A harom terhessegembol 1x spiral mellett lettem terhes - gondoltam az tuti biztos. 1x csaszar utani 2. honapban. (Ezt orvosi javaslatra abortaltuk... Doki se ertette hogy a fenebe jott ossze) Hormont nem szedhetek. Viszont extra termekeny vagyok ramnez a pasi es terhes leszek 🤣
Ugyhogy nem nem vartam es spec vedekeztem es meg verzesem is volt...
Tudom tudom mas evekig szenved vele. Nekem meg duplan kell h meg veletlen se. Azert vagyok mar elkotve es a ferjem is. Igy tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!