Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Gáz, ha nem jutok el az első...

Gáz, ha nem jutok el az első trimeszterben a védőnőhöz?

Figyelt kérdés
Van ennek bármi negatív következménye?
2024. júl. 8. 11:15
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
73%

Nekem minden alkalommal ír és pecsétel az orvos a kiskönyvbe, a laboreredmények, uh-mért paraméterek, kombinált teszt eredménye, szedett gyógyszerek stb. minden bele van írva. Oké, hogy ott az EESZT, de ha pl. bevisz a mentő, nem fogják végignyálazni az összes leletem visszamenőleg 9hónapra, amikor a kiskönyvet elég csak fellapozni, tudják melyik oldalon mit kell keresni.

A válaszok alapján nem mindenhol tulajdonítanak nagy jelentőséget neki, de szerintem baromi hasznos dolog.

Én a helyedben biztos azon lennék, hogy minél előbb meglegyen.

2024. júl. 8. 17:06
 32/47 anonim ***** válasza:
72%

Nekem el sem kertek. Se az orvos se a vedono. Azt mondta hogy a rendszerbe ugyis benne van. Majd nezzek azt.

Ugy kellett kerni h legyen mar benne az a 3 pecset. 🤣

Masik h 16 hetesen mentem elsore orvoshoz. Elotte kikuldetesben voltam. Es spec az orvosi vizsgalat egy vagyon lett volna, (USA)

2024. júl. 8. 17:21
 33/47 anonim ***** válasza:
90%
Védőnő nélkül nem lehet település 2 hétig. Helyettes védőnő ilyen esetben is van.
2024. júl. 8. 20:18
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Én 11 hetes terhesen jöttem haza külföldről. Nem tudtam pontosan mennyi idős a terhességem ,mert nagyon változóak a ciklusom hosszai. Megvolt az időpontom a nőgyógyászhoz, a nőgyógyász odaadta a genetikai uh-hoz a telefonszámot + a megállapított élő terhességet és mondta kérjek időpontot egy genetikai uh-ra magán úton. Hát oda kaptam a 12+3 napra. Ott kaptam fényképet és papírokat és csak utána mentem a védőnőhöz jó egy héttel később. Senki se problémázott rajta, a védőnő sem. A vérvételt is megcsináltattam magánba. Mondjuk mindegyik így lett ,mert meló mellett nem értem rá délelőttönként ott lesni mikor kerül rám a sor. Tök jó kapcsolatom volt a védőnővel mind a 6 év alatt amíg végigkísért bennünket. Nagyon laza és kedves csaj, kifejezetten sajnálom, hogy elváltak az útjaink.

Szóval egy értelmes védőnő nem fog kiakadni azon, hogy most valaki 1-2 héttel a 12 hét után megy, ha amúgy minden papír és vizsgálat megvan.

2024. júl. 8. 21:33
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

29: "Komolyan mondom nem is értem,hogy 3 hónap alatt hogy nem lehet beiktatni egy félórás procedúrát"

Azért ez így erős túlzás. Már a terhességmegállapító nőgyógyászati vizsgálat is a 12 hét felén túl van (6-8. hét körül) és engem egyszer sem küldtek egyből a védőnőhöz, csak a 10-11. hét után. A védőnő sem feltétlenül ad másnapra időpontot, így elég egy betegség vagy bármi és könnyen kicsúszik az ember a 12 hétből. Én is kicsúsztam az egyiknél, de senki sem problémázott rajta. A leletek alapján utólag is be tudják írni a vizsgálatok eredményeit, ha kell. A beutaló neccesebb, de nálunk az orvos adja.

2024. júl. 8. 23:09
 36/47 anonim ***** válasza:
47%

Ez csak abban az esetben igaz ha apar szamit a gyerekre tervezett volt. Amugy nem sok ertelme van 5-8hetesen rohanni a dokihoz. Csomo terhesseg a 10het elott befejezodik.

Ha nem varjak sok no csak a 10-11 heten jut el dokihoz.

2024. júl. 9. 10:58
 37/47 anonim ***** válasza:
22%
Mikor a 2.vérzéswd kimarad, akkor már 8 hetes terhes vagy.Nem igaz,hogy akkor nem mész el orvoshoz,úgyhogy az se igaz,hogy ha nem várják, akkor a 10-11.héten tudod meg.Maxum ha buta vagy.Ahogyan azt sem nagyon tudom értelmezni,hogy hogyan van "becsúszott"gyerek.Ha valaki nem tervezi, akkor védekezzen.Ha hiba csúszik a védekezésbe, akkor esemény utáni.Na de mindegy,ez nem tartozik ide.A terhességet megallapító orvos minden esetben a védőnőhöz irányít,mivel a terhesgondozás adminisztrációs részét ő végzi,mint pl kiskönyv kiállítása,vagy a népesség nyilvántartóval való kapcsolattartás,stb.Kötelező nála megjelenni.Hiába írja itt bárki,hogy nem.A védőnő feladata mindenről tájékoztatni is.Mint pl mikor, milyen vizsgálatra,hova kell menni,stb.Az,hogy van trehány védőnő,az szomorú, ettől még ez lenne az ő feladata.Olyan még nincs,hogy valaki 2-3 hétig nem jut el egy kiskönyv kiállításra.Ez ugyanis halaszthatatlan dolog.Az már más,hogy később mondjuk egy sima súlymérésre,vérnyomásmérésre mikor hív,az már más.A kiskönyv többek között azért is fontos,mert ha ér egy baleset, akkor ha az nálad van, akkor nyilvánvalóan ez alapján látnak el,kapsz gyógyszert.Nem,senki nem fogja az eeszt-t lapozgatni,maximum később.És igen,elvileg nálad kell lennie mindig,de ez amúgy a te érdeked.Innentől.meg nekem aztán teljesen mindegy,hogy ki hogy csinálja,az se érdekel,ha valaki nem is megy el a védőnőjéhez.Csak akkor tök felesleges kérdezni.
2024. júl. 9. 12:14
 38/47 anonim ***** válasza:
37:"A terhességet megallapító orvos minden esetben a védőnőhöz irányít" Igen, de nem feltétlenül egyből. Ahogy 36-os is írta, sok terhesség még az első trimeszterben befejeződik. Nálam 3 terhességnél és 3 különböző nőgyógyásznál úgy nézett ki, hogy elmentem a 8. hét körül nőgyógyászhoz, a 10-11. hétre visszarendeltek, akkor kaptam a laborra stb. beutalókat és akkor küldtek el a védőnőhöz is. Ő adott időpontot, mindegyik esetben pár nappal a 12 hetes UH előttre. Így viszont bármi közbejön, kicsúszik az ember a 12 hétből. Egyszer - betegség miatt - nekem is sikerült, még a laborral is csúsztam, senki sem morgott miatta, negatív következménye sem lett. Az egyik terhességemnél (COVID alatt) alig találkoztam személyesen a védőnővel a betegségek, karantén és hasonlók miatt, abból sem volt gond. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell védőnőhöz járni, mi is tartottuk online a kapcsolatot. De ha látja a védőnő, hogy a kismama együttműködő, rendesen jár nőgyógyászhoz és az egyéb vizsgálatokra, nem hiszem, hogy pattogni fog.
2024. júl. 9. 13:54
 39/47 anonim ***** válasza:
0%

Nem is a pattogásról van szó.Kombinált tesztet a 13. hét előtt lehet csinálni pl,ahogy más teszteknek is van határidejük.Elvetetni is csak addig lehet,ha bármi miatt szóbajön,márpedig ahoz is kell a védőnő.Most az extrém eseteket ne vegyük már alapoul,mint a covid,vagy a külföldről hazaköltözés.Bár a határidők itt is ugyanazok.Másik.Renheteg helyen a kiskönyv a beutaló,mint már írtam.Nem hív vissza a nőgyógyász,sem a háziorvos.Sőt,a háziorvos eleve a kiskönyvbe írja be pl az EKG eredményt.Fogorvos is oda ír be,oda is kellene menni,bár ezt a kört sokan kihagyják.Szóval alap esetben,mikor (ahogy a kérdező is)tudom,hogy várandós vagyok,nincs covid,nem dolgozom külföldön,csak simán nem akarok a helyetteséhez menni,majd mikorra a saját védőnőm visszajön szabiról,addigra pont én utazók el,(nem tudok egy nappal sem később),az igenis a lesz@rom kategória.Persze ettől nem fog a gyámügy a nyakára járni vagy ilyesmi,de azért na.Ezek csak kifogások.A helyzet az,hogy lusta emiatt odamenni.Ugyanis egy kiskönyvet a helyettes is kiállít 30 perc alatt,és nem is igazán kell vele sok mindent megosztani

Odaadja a nőgyógyászati leletet,elmondja,hogy miért jött,kérdez párat az illető,és ki van állítva a dokumentum.Többit meg intézik a háttérben.

2024. júl. 9. 14:18
 40/47 anonim ***** válasza:

37 nekem nem maradt ki verzesem. Mind a harom terhessegemnel volt 2 alkalommal is a szokott idoben. Csak kevesebb. De ezt betudtam a kanikulanak. Es h kevesebbet ittam.

A harom terhessegembol 1x spiral mellett lettem terhes - gondoltam az tuti biztos. 1x csaszar utani 2. honapban. (Ezt orvosi javaslatra abortaltuk... Doki se ertette hogy a fenebe jott ossze) Hormont nem szedhetek. Viszont extra termekeny vagyok ramnez a pasi es terhes leszek 🤣

Ugyhogy nem nem vartam es spec vedekeztem es meg verzesem is volt...

Tudom tudom mas evekig szenved vele. Nekem meg duplan kell h meg veletlen se. Azert vagyok mar elkotve es a ferjem is. Igy tuti.

2024. júl. 9. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!