Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Gáz, ha nem jutok el az első...

Gáz, ha nem jutok el az első trimeszterben a védőnőhöz?

Figyelt kérdés
Van ennek bármi negatív következménye?
2024. júl. 8. 11:15
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg helytől és védőnőtől is függ. Nálunk az orvos adta a beutalókat, az UH-on sem kérték a kiskönyvet, így nem volt gáz, hogy valamikor a 13. héten mentem először. Nálunk betegség miatt csúszott, írtam a védőnőnek, mi van, az első gyerek miatt amúgy is kapcsolatban voltunk már, adott egy időpontot, ennyi. Az első vérvétellel is csúsztam egy kicsit, azon sem problémáztak.
2024. júl. 8. 14:05
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk első a kiskönyv. A kórházban kiskönyv-fétis van. Mindenhez kell. Anélkül hozzám se szólnak.
2024. júl. 8. 14:07
 23/47 anonim ***** válasza:
71%
13 nem nekem van kiskönyv fétisem, de nálunk én bárhova mentem, magánban is, az volt az első, hogy kiskönyv. Sőt nekem mindenki a fülembe rágta, hogy a kiskönyvben minden legyen benne, mert a szülészeten is az az első, hogy azt kérik, nem az én mániám
2024. júl. 8. 14:18
 24/47 anonim ***** válasza:
29%
Most nem értem akkor.Te tudod,hogy így csinálod és kész,azt is,hogy tőled nem kérik,erre ideírsz egy ilyen hergelő kérdést.Képzeld el,hogy nálunk még a kiskönyv egyik oldala a beutaló mindenhová,se a nőgyógyász,se a háziorvos nem ad beutalóket terhesnek,mindenhol kérik a kiskönyvet,és írnak is bele.Anélkül le sem veszik a vért,uh-t sem csinálnak.Aki nem viszi magával,annak új időpontot kell kérni.Mondjuk nálunk dolgozik a védőnő is,nem csak 2x találkozik vele az ember egy terhesség alatt.
2024. júl. 8. 14:36
 25/47 anonim ***** válasza:
36%

Sőt jobbat mondok.

Most lett elsős a lányom, és a kiskönyvet az első héten bekérte az iskola!!

2024. júl. 8. 14:37
 26/47 anonim ***** válasza:
43%

"mindenhol kérik a kiskönyvet,és írnak is bele.Anélkül le sem veszik a vért,uh-t sem csinálnak."

Ilyet mernének csinálni, hogy odamegyek kiskönyv nélkül és elküldenek, jelenteném is a betegjogi képviselőnek.

A védőnő nem kötelező jelenleg, a vizsgálatokat viszont kötelesek megcsinálni neked.

2024. júl. 8. 14:38
 27/47 anonim ***** válasza:
39%
Mint mondtam,abban van a beutaló.Jóhogy elküldenek.Máshonnan is elküldenek beutaló nélkül.Nálunk nem adnak mások beutalókat,ki van tölve a kiskönyv nemtudom hányadik oldala,és egész terhesség alatt azzal mész vizsgálatokra.Megjegyzem,sokkal egyszerűbb mint régen,mikor minden beutalóért külön járkálni kellett a nőgyógyászhoz,vagy a háziorvoshoz, természetesen mindenhol kivárva a sorodat.
2024. júl. 8. 14:48
 28/47 A kérdező kommentje:
Ebben a kérdésben mi a hergelő? 😂 Így csinálom, mert most ez van. Így jött ki, önhibámon kívül. Nem azt kérdeztem, hogy hogy csináljam, hanem az esetleges negatív következményekre voltam kíváncsi, ha már így alakul. Jogilag nincs miért felelősségre vonjanak, gondolom. Inkább ilyen következményre gondoltam, ami komolyabb, mint hogy nem néz mintaanyának a laboros. Az értelmes válaszokat köszönöm, ezek szerint a legtöbb helyen kiskönyv nélkül is van élet, és nem számít gondozatlan terhességnek, ha valaki csak a második trimeszterben jutott el a védőnőhöz.
2024. júl. 8. 15:02
 29/47 anonim ***** válasza:
57%
Hát nálunk elég negatív következmény lenne ugye,pl hogy nem végeznék el a vizsgálatokat.Mi a hergelő?Az,hogy tudod hogy hogy csinálod,mert te ezt már eldöntötted,de azért kérdést teszel fel róla.Mégis minek?Ha te úgysem vagy hajlandó előbb elmenni,mertost te nyaralsz,meg mit tudom én, akkor minek érdekel,hogy mit fognak gondolni rólad pl?Amúgy szerintem kötelező a védőnő is,ő elelnőrzi pl a körülményeket.Közösen a háziorvossal,és a nőgyógyásszal gondozzák a terhességet,úgyhogy itt is értelmezés beli eltérések vannak.Ha nem lenne kötelező, akkor a nőgyógyász adná a kiskönyvet,vagy a háziorvos,és hozzá az menne,aki szeretne.De nem így van,tehát nála is kötelező megjelenni.Komolyan mondom nem is értem,hogy 3 hónap alatt hogy nem lehet beiktatni egy félórás procedúrát,de ha nem akarsz nem mész,te bajod.Csak akkor nem tudom minek kérdezel.Utána te leszel a legjobban megsértődve,hogy rád lesz szálva,azt minden sz@rért poszkálni fog.Nyilván.Ahogy te hozzáállsz,úgy fog ő is hozzád.
2024. júl. 8. 15:51
 30/47 anonim ***** válasza:
58%

Hergelő, mert kérdést írsz róla, miközben te már teljesen eldöntötted, hogy nem mész el hozzá augusztus előtt, és aki szerint egyes esetekben ez okozhat kellemetlenséget, letámadod, kioktatod.

Különben a kiskönyvet nálam is elkérték a 12 hetes genetikai alkalmával, illetve az első trimeszteres vérvételre is x.oldala kellett háziorvos által lepecsételve mint beutaló.

Mindenhol máshogy csinálják, de nekem a magándoki is irogatott bele, amikor havonta mentem hozzá, szóval nem csak a szülés várható dátuma és a védőnői dolgok voltak beleírva

2024. júl. 8. 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!