Terhesgondozás kötelező?
Engem megdöbbent és a legkevésbé sem tudom elhinni az utolsó hsz után, hogy Neked ez a sokadik terhességed..
Aki már szült, nem problémázik ilyeneken. Aki a 4.gyermekét várja ritka aki 30 alatt lenne.. Ergo 30 felett jócskán figyelemmel kell kisérni a terhességet, pláne ha volt vetélés.
Egy felelősséget vállaló nő/anya számára nem kérdés, hogy képes és akar elmenni a vizsgálatokra.
Te is ilyen "régen anyuka" vagy, aki pedálózik a régi dolgokkal meg bezzegel?
Hahó! 2020 írunk.. A sok "régen anyuka" csak azt felejti ki RÉGEN milyen sokan haltak bele a szülésbe, a komplikációkba, hány gyerek született halva vagy betegen mert régen gyerekcipőben járt az orvoslás.
Pedig ha megnézed a természeti népeknél sem nagyobb a halvaszületés aranya. Az is csak a fejlett XXI század sajátja, hogy a nők már teherbeesés után azon rettegnek, hogy biztosan beteg a gyerek. Remegve mennek a genetikai uh-ra, csináltatják a méregdrága teszteket, ami matematikai alapon kiszámolja, hogy tenyleg beteg (barátnőm az olcsóbb teszttel így járt, majd a drágább kihozta, hogy semmi baja.) Szedik a mindenféle szintetikus vitamint. Pedig a babák csak nagyon kis százaléka beteg.
És a nők sem halnak ám olyan könnyen bele a szülésbe. A gyermekágyi láz is akkor tombolt igazán, amikor a nőket a kórházba terelték és egymás után kotorásztak mindegyikben retkes kézzel. A nők alapvetően úgy vannak összerakva, hogy tudnak szülni. Persze a vitamintól felfújt 4-5 kilós babákat valóban nehéz. Meg a sok belenyomott gyorsító sem segít, ami miatt gyakran császár a vége.
Egyébként 30 alatt vagyok. Az, hogy negyedszer vagyok terhes, nem jelenti hogy hármat szültem.
Még mindig nehezen érted meg.
Jó akkor írom másképp.
Első gyerekemmel 10x véreztem, progeszteron hiány majd rosszul tapadó lepény miatt, volt 3 bélgyulladásom végül toxémiám. A lányom sorvadt babaként született, azonnal elkerült másik város PIC osztályára. 1hetet volt bent,4 napot oxigéninkubátorban. 28 voltam ekkor.
A másodiknál 5x véreztem. Progeszteron hiány majd 2 cm hematoma. 3 bélgyulladás, végül 2 órás műtét fenyegető hegszétválás miatt aztán kiderült mindenem szarrá összenőtt a vastagbelem megcsavarodott. 30 voltam ekkor.
Mindkétszer ha nincs az orvosom meghaltunk volna.
Ne akard azt se megtudni milyen mikor a szobatársadnak 33.héten leszakad a lepény és meghal a babája..
Az, hogy 30 alatti vagy 0 biztosíték, hogy egészséges probléma mentes terhességed lesz. Vagy az, hogy a gyermek egészséges.
Lehet jönni itt a gyógyszer lobbival meg mindenféle összesküvés elméletekkel..
Volt vetélésed aminek oka van.
Felelőtlen vagy, szíved joga. Csak ne picsogj utána,és pláne kifogásokat ne keress.
Ha úgy tetszik költözz ki a prérire jurtába és hajrá ha ennyire ősanya típus vagy. 🤷♀️
A korai vetélések nagy százalékban fejlődési rendellenesség miatt következnek be. Azokat pedig az orvostudomány sem tudja kivédeni. Akármilyen fejlett is az orvoslás, minden babát nem lehet megmenteni.
Ezek a bélgyulladások, elég sajátságos esetek, és úgy tűnik valami hajlamod lehet rá. Nem gyakran hallok ilyet.
Igen. Nekem a terhesség hozta ki a bélgyulladásokat.
Mai napig nincs meg 100% a diagnózis mitől vagy mi okozza. Pedig túp vagyok csomó terhelésen, 2 colonoszkópián biopsziával egybe kötve. Ellenben a bélcsavarodás az összenővések rontottak rajta.
3.terhességemet viszem. 24.hétben vagyok és már túl vagyok egy durva bélgyulladáson.
Az kimaradt, hogy 2. és mostaninál is maradt a magasvérnyomás.
Gondozatlan terhesként, én nem pofáznék be a másiknak élet zajlásról.
De ok, mostmár legalább tudjuk, miért nem válaszolsz arra a kérdésre, hol az az sztk ahol nem vizsgálnak meg, meg mivan az ügyelettel. Az van, hogy egy kamugép vagy, akinek esze ágábab nincs orvoshoz menni. Ha akarnál nem méznéd le azt, aki már 7hetesen ott ül. Az utóbbi hsz-eidből jól kitűnik mindez, csak tudnám mi a francért fárasztottál minket a mellékvágánnyal.
Kezdhetted volna ezzel egyből. Nem akarok tergesgondozásra járni, mert bennem ne kotorásszon senki, mert bezzeg régen. Megspóroltàl volna egy csomó hiába vàlaszt nekünk.
A vitamintól meg egy gyerek se fújódik fel, ez már rég meg lett cáfolva, de tudjuk te túl intelligens vagy, hogy ezt az orvos fóbiáddal felfogd.
Végülis aki több vetélés után is bacik terhesgondozásra járni, csak egy lángelme lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!