Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhesgondozás kötelező?

Terhesgondozás kötelező?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok,de orvoshoz nem jutok el. 1,5-2 hónap múlva lenne időpont, amikor már az első fontos vizsgálatokrol lemaradok. Van utana értelme menni?
2020. szept. 1. 18:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/93 anonim ***** válasza:
96%

Nem kötelező. De hidd el, a terhesgondozoban fogadnák és nem másfél hónap múlva.

Értelme akkor van, ha szeretnéd tudni, jól van e a magzat, van e valami súlyos, már észlelhető fejlődési rendellenesség. De megegyszer, nem kötelezo.

2020. szept. 1. 18:09
 2/93 A kérdező kommentje:
Nem fogadnak. Adtak egy szamot, hogy probaljak ott kerni korábbi időpontot, amit hol nem vesznek fel, hol felreraknak. Negyedik terhességem, mar voltak vetéléseim, és nem jutok el orvoshoz, csak ha fizetőshöz megyek és kifizetek többszázezer forintot. Ami ciki vagy nem, nekem nagyon sok penz most. Abban sem voltam biztos, hogy megtartom-e a babát, de nyilván esélyem sem lenne nem megtartani, hiszen ott is 12 hét a határ. Az meg gondolom nem jelent semmit, hogy időpontot a 15. hétre kaptam, hogy egyáltalán megállapítsák a terhességet.
2020. szept. 1. 18:16
 3/93 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy nem fogadnak. Mikor terhes voltam, jött egy anyuka, aki már 24 hetes terhes volt, hogy ő csak most vette észre. Azonnal befektették a kórházba, nagyon nem dicsérték meg, onnantól kezdve a főorvos figyelt rá a terhesség végéig, hogy járjon a vizsgálatokra. És ez a korona alatt volt szintén. Engem is mindig fogadtak egy héten belül, nem hónapok múlva.
2020. szept. 1. 19:54
 4/93 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmondod, hogy terhes vagy akkor kizárt, hogy nem fogadnak. Mivel adott időre vannak vizsgálatok.
2020. szept. 1. 19:57
 5/93 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy nem fogadnak. Eleve minden megyeszékhelyen van nőgyógyászati szakrendelés, ahova besetalsz és kivarod a sorod. Ha máshogy nem, így megállapítják.

Máskülönben elmehetsz a 12. heten maganba genetikai uh-ra, semmi nem kötelez rá, hogy megfogadd azt az orvost, vagy hozza járj utána. En is a 12. heti uh-t Debrecenben csinaltattam, mert ott nyaraltunk. Soha többe nem láttam a dokit. A következő uh-kat a Czeizelben. Terhesgondozasra sztk-ba jártam és nem volt fogadott orvosom.

2020. szept. 1. 20:37
 6/93 anonim ***** válasza:
81%
Hol a francban laksz? Nálunk mucsaröcsögén is van lehetőség terhes gondozása. Ha 7 hetes vagy már két hete kellett volna időpontot kérned az SZTK-ba.
2020. szept. 1. 21:16
 7/93 anonim ***** válasza:
85%

Persze ha szeretnél ne adj isten egy beteg gyermeket, elvetélni, kezeletlen magasvérnyomást, toxémiát, help szindrómát, cukorbetegséget esetleg trombózis..

Mert ez a 4. terhességed semmi sem garancia, hogy egyik sem alakul ki a fent említett terhes betegségekből..

Ne legyél buta. Ne akard se a gyermek se a magad életét kockáztatni..

Olyan pedig nincs ha elmondod twrhes vagy nem kapsz időpontot.. Sőt a nógyógyászati ügyeletre is betudsz cammogni.

2020. szept. 1. 22:04
 8/93 A kérdező kommentje:

Akkor biztos hazudott nekem a csaj, mikor azt mondta, hogy 1,5 hónap múlva van időpont. Nyilván mondtam neki hogy terhes vagyok. És adott is egy számot, amit basznak felvenni.

De lehet eljárok magánba. Maximum majd megböjtöljük az árát.

2020. szept. 1. 23:49
 9/93 anonim ***** válasza:
69%
Ne mártírkodj baszki, hanem szedd össze magad.
2020. szept. 2. 06:30
 10/93 anonim ***** válasza:
55%

Magánrendelésen sem kérnek el több 100ezret egy alkalomért. Budán fizetek 20 ezret/terhesgondozás, ugyan ez a doki belvárosi rendelésen 23/terhesgondozás.

Egyszer vasárnap este ügyeletre kellett velem rohanni, ott is megvizsgáltak.

Következő kamunàl gondold át mit szövegelsz.

2020. szept. 2. 07:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!