Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhesgondozás kötelező?

Terhesgondozás kötelező?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok,de orvoshoz nem jutok el. 1,5-2 hónap múlva lenne időpont, amikor már az első fontos vizsgálatokrol lemaradok. Van utana értelme menni?
2020. szept. 1. 18:02
 41/93 A kérdező kommentje:

Igen, ctg-re kell hetente járni. De nálunk azt az orvos elemzi és írja alá. Vagy nálatok a takarítónő?

Az hogy te havi 100 ezerből kifizetsz 20-at, félreteszel szülésre ugyanennyit, meg beiskolázol eg gyereket kb 40-ért és még meg is élsz...Persze nyilván ehhez nem árt egy jól kereső férj.

Az hogy fogadott orvosnál szülök-e, nálam nem pénz kérdése, sokkal inkább elvi. Mert bár itt rámkiabálták, nem akarom, hogy kinyalják a seggem. A gyereket úgysem szüli meg helyettem.

2020. szept. 3. 13:50
 42/93 anonim ***** válasza:
100%
Max akkor küldenek el, ha helyileg nem oda tartozol.
2020. szept. 3. 13:50
 43/93 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos nem kér pénzt az aláírásért. Mivel SZTK-ban van a Ctg.

Igen félre tudok rakni. Nem fél milliót keres. Van aki okosan is tud vásárolni. Mindegy engem nem érdekel. Majd megbánod, hogy nem fogadtál az orvost. Engem nem érdekel. Hidd el a Sote II-n nem a takarító írja alá a papírodat de sok sikert mire találsz egy orvost aki aláírja neked.

2020. szept. 3. 13:59
 44/93 anonim ***** válasza:
100%

Azt még mindig nem tudtuk meg, melyik sztk-ról van szó...Még a végén kiderül, hogy van itt "oda valósi". Ügyeletről szintén nem írtál.

Neked nem lehet segíteni.

2020. szept. 3. 14:02
 45/93 anonim ***** válasza:
85%
Nem nagyon. Alpári módon támadja az embert.
2020. szept. 3. 14:05
 46/93 anonim ***** válasza:
92%

" Nekem nem mindegy ki és hányan turkálnak bennem. Persze nincs azzal sem baj, ha neked mindegy kinek teszed szét a lábad."

Hagyjuk már szerinted hány ügyeletes orvos fog ott kotorászni ha nincs orvosod. Kifogsz egy váltást egyből 4-en. Erre legyen nagy arcod.

2020. szept. 3. 14:11
 47/93 anonim ***** válasza:
91%

Reménytelen. Aki felnőtt nőként a kora terhességéből ennyit fog fel, hogy "szét kell tenni" meg "kotorásznak" benne, az minek akar szülni? Felnőtt vagy, tudjál már helyén kezelni egy nőgyógyászati vizsgálatot, terhes gondozást. Más sem szívesen megy nődokihoz,meg más orvoshoz sem, de ha kell, kell.

Akkor akinek saját dokija van, de vasárnap este bevérzik, ne menjen ügyeletre, mert ő nem teszi szét akárkinek????

Bámulatos, komolyan.

Itt arcoskodsz velünk, normális nő már a világot felforgatta volna 7 hetesen, hogy valaki végre vizsgálja már meg.

2020. szept. 3. 14:27
 48/93 A kérdező kommentje:
Forgassátok. Tudom, hogy van aki már a halvány teszttel ott ül a váróban. Engem a korábbi terhességeimnél sem hívtak 6-7 hétnél előbb. Minek? Nyálkahártya vastagságot nézegetni? Meg sírni hogy üres a petezsák, meg nincs szívhang. Elég csoportban jártam, tudom hogy mit összeaggódnak a 4 hetesen orvosnál járók.
2020. szept. 3. 16:03
 49/93 anonim ***** válasza:
100%
A védőnőd is jelezni fogja az illetékesnek, hogy ez egy gondozatlan terhesség.
2020. szept. 3. 16:54
 50/93 A kérdező kommentje:

Pont ez volt a fő kérdés, hogy kötelező-e? Jár-e érte büntetés, elveszik-e a gyereket (amit amúgyis szeretnek csinálni) stb?

Régen is ki tudtak hordani a nők akár 10 terhességet is, illetve természeti népek is képesek rá, anélkül is, hogy hónapról hónapra gyomorideget hoznának beléjük olyanokkal, hogy 10 kilónál többet híznak, vagy hogy faros a gyerek és császározni kell, meg hogy ctg-n nem hajlandó parancsra táncolni, vagy mint itt olvastam, a születést nem akarja a doktor úr szabadságához igazítani, így ki kell zavarni.

2020. szept. 3. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!