Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazságtalan az élet?

Miért ilyen igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Ma pont 10 éve szeretnénk babát de egyszerűen nem esek teherbe. Orvosokat már megjártuk, két sikertelen külföldi lombikon vagyunk túl. Az az elvem hogy 35 éves korom után nem szülök az pedig fél év múlva eljön. A környezetemben folyton mindenki terhes kb minden hónapra jut egy ismerős aki bejelenti a nagy hírt és olyankor mindig eszméleten dühös leszek. Olyan érzés mint amikor végtelen hosszú ideje állok a sorban de folyton bevág elém valaki (olyanok is akik már egyszer sorra kerültek) de mostmár én következnék. Talán ez a legjobb hasonlat. Egy olyan világban ahol “férfiak” és 60as mama korú nők esnek teherbe hol az igazság? Minden jótanácsot megfogadtam már túl vagyok az összes házipraktikán és boszorkányságon. Az “engedd el” és “ne görcsölj rá” válaszoktól egyrészt agyvérzést kapok másrészt pedig a 10 évben volt 1 év amikor külföldön voltunk és ott nem akartam sem terhes lenni sem szülni így az elengedés és ne görcsölj rá is kipipálva (spoiler: akkor sem lettem terhes) konkrét kérdés nincs csak elmélkedni szeretnék hogy más is úgy látja e hogy a nyomorba kb párosával érkeznek a babák egymás után minimum 5-6, ahol meg elég lenne egy is hogy tisztességben és normális életkörülmények között nevelkedjen ott pedig vért izzadva sem jön.

2024. jún. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
12%

Ha kompatibilisek lennétek már minimum 2-3 gyerek rohangálna körülötted a 10 év után...

Barátnőm és a férje kompatibilisek, 15 éve vannak együtt, lassan szüli a 4. gyereket. Az első a kb a nászúton összejött mikor abbahagyták a védekezést.

2024. jún. 8. 12:24
 62/69 anonim ***** válasza:
76%

Hagyd már abba a hülyeséged! Nekünk sem jött össze 8 évig, nem futkostak körülöttünk gyerekek, mégis lombikkal sikerült. Nem is elsőre.

Nem kell ilyennel nyomasztani meddő párokat, ez undorító!

2024. jún. 8. 13:23
 63/69 anonim ***** válasza:
100%
#61 Természetesen nem minden kompatibilis párnak jön össze a nászúton a gyerek, sőt, lehet évek alatt sem, csak később. Te sem vagy éppen a legélesebb kés a fiókban. De taplóságból nincs hiány.
2024. jún. 8. 16:26
 64/69 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 éves koromig szerettem volna szülni alaphangon négy gyermeket. Végül 42 évesen szültem egyet. Mit mondhatnék. Őt is hat év “akarás” után. Bennem nem volt ugyan kínzó biológiai kényszer, nem éreztem úgy, hogy a gyermektől teljesednék ki. (Meg ezt nem is akartam ráterhelni leendő Gyerekre, hogy ő az életem értelme, a hiánypótló, mert nélküle nem vagyok Egész.) Nekem meggyőződésem volt, hogy lelki okok vannak a diagnózisom mögött és hogy erre egy gyógymód van: az önismereti munka. Hogy fölösleges magam lombikkal kínozni, mert ha ez nincs pszichésen megalapozva, úgyse marad meg. De én már a végén csak a kudarcomat láttam mindenben, ha örömmel bejelentettek egy terhességet. A legcikibb az lett, amikor egyszer ezt ki is mondtam a bejelentőnek és kb.3 hónappal később pozitívat teszteltem, spontán fogantatással, amire elvileg 5% alatti esély volt.
2024. jún. 8. 18:23
 65/69 anonim ***** válasza:
100%
Mi ugyan csak a felenel jarunk de borzaszto faraszto. En azt hiszem, hogy minden akkor tortenik mikor kell es azert nem sikerul mert nem kell. Minden tiszteletem h ennyi ideje birod es nem adod fel. En nem szeretnem ezt tovabb. Nem szabtam magamnak idokorlatot egyszeruen csak elfaradtam. Mondjatja barki, hogy aki igazan akarja nem adja fel. Ezek szerint nem akarom igazan es jobb is ha nem lesz :) Legyen inkabb tinilanyoknak alkoholistaknak nincsteleneknek!
2024. júl. 2. 14:24
 66/69 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el az összes kommentet. Megértem a kérdezőt. Nekem van gyerekem, viszont a gyerek apjával nem maradtunk együtt és azóta sem vagyok igazán boldog. Házasságban élek, de nem boldogban. Tudom nagyon jól, hogy ezzel amit most írok, nem fogtok egyetérteni, vagy azt mondjátok, nem ettől lett, de nekem pl egy általam nem kért ( értsd, természetesen akartam szülni) császár miatt lett endometriózisom... nekem meg ez miatt nem lehetne, vagy min. csökkentek az esélyek. Ha pl boldog házasságban élnék, akkor ez nagy gond lenne.. Lombikot semmiképp sem vállalok, fél éves hormonkezelésen vagyok túl. Bár megviselni nem viselt meg, csak féltem tőle. Én sokat megjártam tavaly ezzel az endós dologgal, mert semmi megértést nem kaptam. Mellesleg a férjem sebész, és nőgyógyász akit jóval később ismertem meg a gyerekem születése után és sajnos alátámasztotta, hogy ettől a császártól lett... valóban nem igazságos az élet. Én sem érzem annak, sok minden miatt sajnos. 35 leszek én is egyébként. Nálunk férjem nővére van ebben a helyzetben. Jó helyre születne a gyerek, 23 hetesen egy vizsgálat után, ami magánban történt fertőzést kapott és elvetélt. Meg kellett szülnie a babát, aki sajnos nem élt. Ez 2,5 éve történt és semmit sem tudok azóta a nővéréről. Sajnálom nagyon. Ő most 38 körül van.
2024. júl. 15. 17:08
 67/69 anonim ***** válasza:

Nos, nehéz ügy, együtt tudok érezni, de elgondolkodtató is a kérdés. Az élet valóban igazságtalan, meg az is igaz, hogy gondolatokkal sok dolgot be lehet vonzani, meg lehet teremteni.

10 év nagyon sok idő, és mivel nem írtad, hogy a fogantatásnak, kihordásnak lenne fizikai, szervi oka, így -feltételezem- nem találtak semmit. Bár nem tudom mindennek utánajártál e. Pajzsmirigy, cukor, egyéb szervi okok, amik összefüggnek a fent említettekkel. A meddőségnek lehet ezerféle oka, mindet én sem ismerem. Ha azonban minden fizikai dolog kizárható, mégsem lehet elvetni azt a lelki oldalt. Ne érts félre, nem akarom ezt a “ne görcsölj rá” dumát, amit írtál, ugyanakkor, bármilyen rossz helyzetben is vagy, mérlegelned kell. Ha egy nő és a partnere is egészséges, működnek az ivarszervei, illetve van méhed, ami teljesen ép, akkor létre kell jönnie a terhességnek. Már ha jókor vagytok persze együtt. De ezt tudod. Nem okoskodni akarok, viszont túl sok idő ment el az életedből így, hogy vágytál valamire, amit nem kaptál meg. Fel kell tenned magadnak a kérdést: hogyan képzeled el magadat családanyaként, milyen a kapcsolatod, mit gondol a férjed erről az egészről, hogy viszonyul a helyzethez. Mert bizony ott lesz az a görcsös akarás. Mondhatod azt, hogy ez a legfőbb vágyad, de ha kapaszkodsz valamibe erősen, csak eltaszítod magadtól. Meg kell tanulni élvezni az életet kisbaba nélkül is. Tudom, hogy nagyon nehéz, tudom, hogy baromira fáj, de el kell engedni a görcsös akarást. Az életben a legtöbb dolog spontán történik, nem lehet tervezni, kiszámítani a dolgokat. A párkapcsolat is ilyen. Ha erőltetetten akarod, nem azt vonzod be, aki hozzád való. Akkor tudod bevonzani, ha egyedül is jól érzed magad, és egészként funkcionálsz. Mert nem a kapcsolattól kell várni a kiteljesedést, az csak egy plusz, ami épít téged. De ne ez legyen az élet értelme. Ugyanez a kisbaba. Nem attól leszel nő, nem attól leszel teljes, értékes ember, ha szülsz. Egyszerűen meg kell tanulni boldognak lenni, és aztán majd rád talál az is, amit előtte görcsösen akartál. Foglalkozz magaddal, építsd a kapcsolatod a pároddal, legyetek sokat együtt. Ezt a 35 éves lélektani határt meg felejtsd el. Ne gondolkodj korban. Adj magadnak időt. A gyereket fel is kell nevelni, igen. De most ne ezzel foglalkozz. Told még ki az időt, kicsit 40 felett nincs semmi gáz. Törődj magaddal, hogy testben-lélekben is egészséges legyél. A lombikot sem biztos, hogy erőltetni kéne, mert ha nincs szervi ok, pl.kevés petesejt, vagy petevezeték elzáródás, esetleg a férjednél gyenge spermaszám, akkor felesleges. Na, meg a fent leírt esetek egy jó részében is tök felesleges a lombik, van, akinek bejön, de ha valahol, ott aztán csak görcsölni lehet. Meg jó pénzeket otthagyni a dokiknál. Rengetegszer nem éri meg. Ha term.úton nem jön, akkor számtalanszor lombikkal se. Nagyon kevésszer lenne rá szükség, mégis számos alkalommal alkalmazzák. Na, meg a fizikai oldal. Az embert a cikkek, rémhírek, orvosok is traumatizálják, aztán kialakul valami meddőséget okozó betegség. Nem beszélve a sok káros anyagról, ami a testünkbe jut. Nagyon sok pár küzd meddőséggel, csak nem rakják a kirakatba. Lehet olyan kis banális oka ennek, amire nem gondolnak az orvosok, és te sem. Hogyan élsz, miket próbáltál ki stb. Itt is bejön, hogy nem a lombikot kéne erőltetni, hanem magadban rendet tenni, fizikailag, mentálisan is. Nagyon tudom ajánlani a Q10-et, tényleg segít felturbózni a petesejteket, ki tudod tolni a fogantatást, várandósságot. A fő gondot nem oldja meg, de segít. Egyik ismerősömnek úgy lett gyereke, hogy ők is kb.10 évig próbálkoztak, hat sikertelen lombikon túl voltak. Aztán mikor elengedték, egy nyaraláson megfogant a kisfiuk, aki ma 7 éves. A reményt ők sem hagyták el, de befejezték a beavatkozásokat, stresszt, betegségtudatot, értéktelenség érzést stb.Élték az életüket és a sorsra bízták. Mert ezt te erőszakkal nem tudod elérni, ez ennél bonyolultabb szinten valósul meg. Sok embert frusztrál, hogy a karriert, pénzt egyebeket önerőből el tudták érni, de ezt nem. Zavaró is, hogy erre nincs ráhatásunk. De épp ezért kell elengedni, mert akkor sem, vagy akkor nem lesz kisbabád, ha erőszakolod a tested. Tehát felesleges. Ha lesz, ha nem lesz, a stressz-szel, erőszakos akarással csak ártasz magadnak, illetve a környezetednek. Nem azt mondom, hogy add fel, járj utána lehetőségeknek. De közben élj is, és ne felejts el nő, feleség, barát lenni. Az sem baj, ha magadtól nem megy mindez. Ajánlom a családállítást, több dolgot elmondanak, több dologra rávilágítanak veled kapcsolatban, amire nem is gondolsz. Plusz felkészítenek az anyaságra és az azzal járó nehézségekre is. Gondolkozz el ezen kérlek, és legyél boldog. Nem tudni, kinek mit szán a sors, de az élet tud szép lenni, legyen az bárhogy.

aug. 21. 13:23
 68/69 anonim ***** válasza:
Férjem nővére járt úgy, hogy az utolsó támogatott lombik jött össze es 23 hetesen fertőzés miatt elvesztette a gyereket.
aug. 22. 13:52
 69/69 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
0%

na, sikerült teherbe esni?

én még mindig szűz vagyok.

dec. 28. 08:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!