Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazságtalan az élet?

Miért ilyen igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Ma pont 10 éve szeretnénk babát de egyszerűen nem esek teherbe. Orvosokat már megjártuk, két sikertelen külföldi lombikon vagyunk túl. Az az elvem hogy 35 éves korom után nem szülök az pedig fél év múlva eljön. A környezetemben folyton mindenki terhes kb minden hónapra jut egy ismerős aki bejelenti a nagy hírt és olyankor mindig eszméleten dühös leszek. Olyan érzés mint amikor végtelen hosszú ideje állok a sorban de folyton bevág elém valaki (olyanok is akik már egyszer sorra kerültek) de mostmár én következnék. Talán ez a legjobb hasonlat. Egy olyan világban ahol “férfiak” és 60as mama korú nők esnek teherbe hol az igazság? Minden jótanácsot megfogadtam már túl vagyok az összes házipraktikán és boszorkányságon. Az “engedd el” és “ne görcsölj rá” válaszoktól egyrészt agyvérzést kapok másrészt pedig a 10 évben volt 1 év amikor külföldön voltunk és ott nem akartam sem terhes lenni sem szülni így az elengedés és ne görcsölj rá is kipipálva (spoiler: akkor sem lettem terhes) konkrét kérdés nincs csak elmélkedni szeretnék hogy más is úgy látja e hogy a nyomorba kb párosával érkeznek a babák egymás után minimum 5-6, ahol meg elég lenne egy is hogy tisztességben és normális életkörülmények között nevelkedjen ott pedig vért izzadva sem jön.

2024. jún. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:

A kérdése 3. sorában írja a lombikot. Ráadásul külföldön voltak, szóval vagy van olyan gond, amivel ott jobbak az esélyek, vagy már kimaxolták a hazai lehetőséget.

Az örökbefogadás nem mindenkinek való, ezt tudomásul kell venni. És nem 2-4 év, jóval több a várakozás. Szóval feleslegesen ne legyen várólistán, más elől ne foglalja a helyet rajta, ha tudja, hogy nem nyitottak rá.

Én megértem őt, mi elindítottuk azt is, de sok felesleges fájdalmat okoztunk vele egymásnak annak idején.

2024. jún. 6. 19:13
 52/69 anonim ***** válasza:

51es

Köszi szépen a felvilágosítást. Remélem abban nincsen igazad, hogy az itthoni lehetőségeket kimaxolták. Ha tudnak menjenek el itthon is mindenképpen lombikra.

2024. jún. 6. 19:17
 53/69 anonim ***** válasza:
61%

Nehéz szavakba önteni amit gondolok. Rengeteg meddő nővel találkoztam a munkám során és egy jó részük hasonlóképp érez mint te, sokszor ez a viselkedésükön is meglátszik, a modorukon. Végig olvastam mindent amit írtál és emberileg sok részével nem értek egyet viszont megértem amit írsz, az eszem felfogja. Nem szégyen ha olyasmire vágysz ami még nem adatott meg de másnak már van, viszont a másik ember nem veszi el tőled a lehetőséget, hogy anya légy. Függetlenül attól, hogy transznemű (ilyen is van) vagy idősebb esetleg szegényebb sorsú. Elsősorban magadon kellene dolgoznod, hogy emberileg több legyél. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy illetve azokat akik a sorstársaid de a megkeseredettség nem megoldás. Ha megkeseredett maradsz mi történik? Sikerül a terhesség? Nem gondolnám, viszont te nem fogod jobban érezni magad. Írhatod, hogy boldog életed van de ezek alapján ezt elég nehéz elhinni, bár nem is az ittenieknek kell ezt gondolnia hanem neked.

Ha még nem tetted meg fordulj szakemberhez, vagy kommunikálj elsősorban olyanokkal akik sorstársaid. Egy meddő nő sokkal jobban megérti a másik meddő nőt, mint egy olyan egyén akinek ezen nem kellett keresztülmennie.

Üdvözlettel egy 30 hetes kismama aki meddőségi centrumban dolgozik.

2024. jún. 6. 19:26
 54/69 A kérdező kommentje:
Hogy mindenki megnyugodjon, kompatibilisek vagyunk a férjemmel mert az első lombik alkalmával két petesejt is megtermékenyült, mind a kettőt beültették az egyik meg is tapadt de sajnos csak üres petezsákig jutottunk. Ha nem lennénk kompatibilisek a megtermékenyülés sem jött volna létre
2024. jún. 6. 19:44
 55/69 anonim ***** válasza:

A kompatibilitas nem feltetlenul zarja ki a megtermekenyitest. Mivel ez egy rendkivul osszetett folyamat amit meg az orvosok sem ertenek igazan. Siman lehet h a kompatibilitas hianya mashol utkozik ki. Pl a megtermekenyult petesejt minden esetben el fog halni a te mehedben. Mert nem passzol.

Amugy en megprobalnam donor spermaval... nem a szomszed Jozsi altal 🤣 Vagy beranyaval oke ez nem legalis itthon.

De 10 ev alatt 1 lombik baromi keves. Elvileg 3 tamogatott van itthon.

Ja a kerdezo nem feltetlen meddo .... Csak ep igy ezt dobta a gep. Az elet mas teruleten rendben van. Viszont azt nem vagom hogyan lehet a kulso tenyezore alapozni h boldog vagyok vagy sem. Ez spec hulyeseg. Na meg a gorcsos akaras is. Pik pak 40 leszel aztan meg mar meredekekn csokkan a termekenyseg. Persze ki lehet tolni a hatart... De ha 10 evig nem jott ossze hat ez van. Nem biztos h megeri meg 10 evet bealdozni erre.

2024. jún. 6. 22:05
 56/69 anonim ***** válasza:

Egyébként megkérdezhetem hogy miért rögtön külföldön kezdtetek? Mi volt az oka?

Illetve itthon nem is volt semmi?

2024. jún. 7. 17:50
 57/69 anonim ***** válasza:
Azért az, hogy két személy nem kompatibilis, baromi ritka dolog. Nem kell ezzel jönni minden meddő párnak...
2024. jún. 7. 19:04
 58/69 A kérdező kommentje:
Azért kezdtünk egyből külföldön mert itthon végeláthatatlan a várólista. Egyik februárban kértem időpontot és októberre kaptunk telefonos konzultációra. A másik helyen a jelentkezési lap kitöltése után hívniuk kellett volna mert csak online lehet jelentkezni telefonon nem. Azóta is hívnak. Arról már nem is beszélve hogy ahova kaptunk időpontot ott inszeminációval akartak kezdeni (vagyis úgy tudom 3 sikertelen inszem után jön a lombik). Én ezzel nem akartam az időt húzni de nem is óhajtottam 8 hónapot várni arra hogy megmondják milyen vervetelt csináltassak es ez meg csak a jegyhegy csucsa. Után megint jön az időpontkérés es igy tovabb. Arrol nem is beszelve hogy itthon amilyen megalaztatasokban volt reszem az egeszsegugyben a gyomrom is osszeugrik ha arra gondolok itthon kellene ezt megcsinalni. Amit kulfoldon tapasztaltam szavakba sem tudom onteni. Ott nem sz*aroztak, megneztek a vereredmenyeimet meg minden mast (hycosy eredmeny pl) es mivel jokor voltam jo helyen meg is kaptam az elso adag szurimat. Az elso konzultacio es az elso beultetes kozott 2 het telt el es nem pedig hónapok.
2024. jún. 8. 07:29
 59/69 anonim ***** válasza:

Semmilyen problémát nem találtak amúgy.

Se pajzsmirigy, se inzulinrezisztencia, semmit?

2024. jún. 8. 09:47
 60/69 anonim ***** válasza:

Örökbe fogadni nem szeretnénk mert először is a várólista végtelen hosszú és kb semmi esély rá hogy belátható időn belül kapnánk egy újszülöttet másodszor pedig én saját gyermekre vágyom akiben ott vannak a felmenőim és nem pedig minden áron csak gyerekem legyen.

DE ha nem tudsz teherbe esni akkor inkább gyerek nélkül öregedsz meg, megkeseredve?

2024. jún. 8. 12:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!