Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazságtalan az élet?

Miért ilyen igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Ma pont 10 éve szeretnénk babát de egyszerűen nem esek teherbe. Orvosokat már megjártuk, két sikertelen külföldi lombikon vagyunk túl. Az az elvem hogy 35 éves korom után nem szülök az pedig fél év múlva eljön. A környezetemben folyton mindenki terhes kb minden hónapra jut egy ismerős aki bejelenti a nagy hírt és olyankor mindig eszméleten dühös leszek. Olyan érzés mint amikor végtelen hosszú ideje állok a sorban de folyton bevág elém valaki (olyanok is akik már egyszer sorra kerültek) de mostmár én következnék. Talán ez a legjobb hasonlat. Egy olyan világban ahol “férfiak” és 60as mama korú nők esnek teherbe hol az igazság? Minden jótanácsot megfogadtam már túl vagyok az összes házipraktikán és boszorkányságon. Az “engedd el” és “ne görcsölj rá” válaszoktól egyrészt agyvérzést kapok másrészt pedig a 10 évben volt 1 év amikor külföldön voltunk és ott nem akartam sem terhes lenni sem szülni így az elengedés és ne görcsölj rá is kipipálva (spoiler: akkor sem lettem terhes) konkrét kérdés nincs csak elmélkedni szeretnék hogy más is úgy látja e hogy a nyomorba kb párosával érkeznek a babák egymás után minimum 5-6, ahol meg elég lenne egy is hogy tisztességben és normális életkörülmények között nevelkedjen ott pedig vért izzadva sem jön.

2024. jún. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:

Csak épp nem látom, hogy a meddő pároknál ez lenne a leggyakoribb ok.

2024. jún. 6. 09:58
 42/69 anonim ***** válasza:
70%

39

Állítsd màr le magad. Természetesen mindenki tanult biológiát, csak k. Rvára nem érdekel, hogy esetleg mással lehetne. De ha rossz a cukrom vagy a pajzsmirigyem akkor mással sem.

Itt mi nem mással akarunk gyereket hanem a férjünkkel.

Annyira látszik hogy fogalmad sincs arról amiről a kérdező ír.

Így ne erőltesd a hülyeségedet.

2024. jún. 6. 11:12
 43/69 anonim ***** válasza:
29%

42

Te állítsd le magad inkább!

Attól mert nem érdekel, még tény marad 😀

Imádom az ilyen szatyorban elő embereket.

2024. jún. 6. 11:59
 44/69 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező

Hiába nem akarsz babát örökbefogadni, helyedben feliratkoznék arra a várólistára. 2-4 év alatt jutnak a párok babához. Ha neked felajánlják még mindig vissza tudod utasítani. De ha 2 vagy 3 év Múlva meggondolod magad és nem vagy a listán, akkor meg bánni fogod. Inkább legyél rajta és mond azt, hogy nem kéred a babát, minthogy elvedd magadtól ezt a lehetőséget is.

Amúgy nagyon sajnálom, ami veled történik. Gondolom mennyire rossz mikor egyik barátnőd bejelnti, hogy terhes és örülsz neki de mégsem tudsz teljes szívből mert csak arra emlékeztet, hogy neked nincs.

Gondolom ha voltál már lombikon akkor volt teljes kivizsgálás is. Hormonoknál párodnál vagy nálad találtak valamit? Endometriózis esetleg? Amúgy tudom hülyeség de tiktokon rengeteg videó van mivel lehet segíteni a teherbeesést. Q10, barátcserje, maca, d vitamin, köptető, ozempic...stb. Nem ajánlani akarom ezeket de van, amit esetleg érdemes lehet kipróbálni.

2024. jún. 6. 13:41
 45/69 anonim ***** válasza:
100%
44. Azert az nem csak annyi hogy feliratkozol egy listara es kesz. El kell vegezni tanfolyamot is hozza. De ha egyszer nem akarja... En se akarnam mas gyereket. Mar gondolkodtam ezen, ha törtenne valami baj (semmi ilyesmi ne törtenjen) tesom gyerekeit magamhoz vennem, örökbe is fogadnam őket, mas gyereket viszont nem tudnek sajnos.
2024. jún. 6. 15:02
 46/69 anonim ***** válasza:
100%

43

De miért lennénk szatyorban elő emberek? Azért mert szeretjük a férjünket és tőle akarunk gyereket?

Szerintem ez egy tök normális dolog.

Na az a nem normális, ha töle nem lehet akkor bepróbálkozok a szomszéd Józsival mert lehet biológiailag tőle lehet. De csak lehet. Nem biztos.

2024. jún. 6. 15:06
 47/69 anonim ***** válasza:

45ös

Nem tudom milyen tanfolyamokat kell elvégezni. Úgyhogy ebben tényleg nem vagyok jártas. Azt is megértem, ha sajátot akar. Csak annyit tennék a helyében, hogy alaposan átgondolnám az örökbefogadás dolgot. Ha nem, akkor nem. Gyerek nélkül is lehet teljes életet élni.

Viszont tényleg csináltatnék még egy kivizsgálást meddőségi ambulancián és nekivágnék lombiknak meg ilyeneknek.

2024. jún. 6. 15:25
 48/69 anonim ***** válasza:
78%

46

De ki állított ilyet?

Te olvasod és értelmezed is a válaszokat, vagy csak az interneten töltöd ki a napi dühödet?

Ki irt olyat, hogy akinek nem lehet gyereke az álljon össze bárkivel is? Senki nem irt ilyet, ez a te agyszüleményed.

Egy válaszoló azt írta, hogy elképzelhető (mert bizonyított tény), hogy a kérdező nem kompatibilis a férjével biológiailag. Ebből pedig minden általános iskolás 6. osztályos gyerek is le tudja vonni azt a következtetést (amit neked felnőtt létedre nem sikerült így el kezded színezni más válaszolók válaszát), hogy próbálkozhat meg várhat még 10 évet is akár a kérdező, ha nem kompatibilisek, nem lesz gyerek.

Te voltál az egyetlen aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy akkor máshoz kell menni 😀

Majd megkérdezed, hogy miért élsz szatyorban.

Szerinted?

2024. jún. 6. 16:00
 49/69 anonim ***** válasza:
0%

48

Mert ezt sugallod.

Leírod többször egy meddő nőnek, hogy lehet biológiailag nem passzolnak. Van olyan, akinek mástól lett.

Ha nem azt akarod sugallni a kérdezőnek hogy álljon össze a szomszéd Józsival, akkor ezzel te mégis mit akarsz mondani?

Leírtad egyszer, hogy biológiailag mi lehet vagy nem.

Senkit nem érdekelt.

Azóta leírod többször, mikor az sem érdekelte a kérdezőt, akkor szatyorban élő emberek vagyunk, és te nem mondtad a Józsit.

De akkor mi volt a cél a biológiai hablatyoddal, ami vagy igaz a kérdezőre vagy nem.

Vedd már észre, hogy senkit nem érdekel amit írsz.

Igen felfogta mindenki, hogy lehet olyan, hogy mással lehet gyereke. De a kérdezőt ez továbbra sem érdekli, nem fontos az ő szempontjából.

Sikerült megértened végre? Biológus.

2024. jún. 6. 18:04
 50/69 anonim ***** válasza:
100%

49

Tehát akkor leírom újra, mert ismét nem sikerült értelmezned a 48-as válaszomban leírtakat.

Neked ez a hobbid, hogy 3x kell leírni valamit mire megérted? 😀

"Ha nem azt akarod sugallni a kérdezőnek hogy álljon össze a szomszéd Józsival, akkor ezzel te mégis mit akarsz mondani?"

Azt, hogy ha 10 éve próbálkoznak és nem jön össze, akkor elég valószínűen benne van a pakliban, hogy nem kompatibilis a férjével.

Ebből következik, hogy ha még 10 évet görcsöl és stresszel, akkor sem fog összejönni a gyerek (mert ha nincs kompatibilitás, akkor nincs, ezen nem segít semmi), cserébe elvesztegetett újabb 10 évet azzal, hogy próbálkozott és azon túl hogy rámentek az idegei, sok minden nem változott.

Érted már? Leírjam negyedjére is? Még mindig nem vagy képes felfogni?

"Igen felfogta mindenki, hogy lehet olyan, hogy mással lehet gyereke. De a kérdezőt ez továbbra sem érdekli, nem fontos az ő szempontjából."

Én úgy gondolom, hogy bármennyire is szóvivőnek képzeled magad, kicsit fogj vissza magadból és hagyd eldönteni hogy ki mit érdekel.

És beszélgess néha általános iskolásokkal, segítenek megérteni az összetett mondatok megértését, hogy máskor ne kerülj olyan helyzetbe, hogy valamit negyedjére kelljen valakinek leírnia, mert analfabéta vagy aki nem tud szöveget értelmezni.

Sikerült megértened végre? Szatyorban élő.

2024. jún. 6. 18:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!