Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazságtalan az élet?

Miért ilyen igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Ma pont 10 éve szeretnénk babát de egyszerűen nem esek teherbe. Orvosokat már megjártuk, két sikertelen külföldi lombikon vagyunk túl. Az az elvem hogy 35 éves korom után nem szülök az pedig fél év múlva eljön. A környezetemben folyton mindenki terhes kb minden hónapra jut egy ismerős aki bejelenti a nagy hírt és olyankor mindig eszméleten dühös leszek. Olyan érzés mint amikor végtelen hosszú ideje állok a sorban de folyton bevág elém valaki (olyanok is akik már egyszer sorra kerültek) de mostmár én következnék. Talán ez a legjobb hasonlat. Egy olyan világban ahol “férfiak” és 60as mama korú nők esnek teherbe hol az igazság? Minden jótanácsot megfogadtam már túl vagyok az összes házipraktikán és boszorkányságon. Az “engedd el” és “ne görcsölj rá” válaszoktól egyrészt agyvérzést kapok másrészt pedig a 10 évben volt 1 év amikor külföldön voltunk és ott nem akartam sem terhes lenni sem szülni így az elengedés és ne görcsölj rá is kipipálva (spoiler: akkor sem lettem terhes) konkrét kérdés nincs csak elmélkedni szeretnék hogy más is úgy látja e hogy a nyomorba kb párosával érkeznek a babák egymás után minimum 5-6, ahol meg elég lenne egy is hogy tisztességben és normális életkörülmények között nevelkedjen ott pedig vért izzadva sem jön.

2024. jún. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
62%
Amúgy sokan elég alszentek vagytok. Írjátok, hogy milyen gonosz, hogy azt a példát hozza az igazsagtalansagra, hogy sokan nyomorba szülnek.. míg sokan közületek hányszor szidjatok itt más kérdéseknél kommentben, aki putriba szül. Igazából nektek mindegy, csak valakibe bele lehessen rúgni.
2024. jún. 5. 20:31
 22/69 anonim ***** válasza:
68%
#21: honnan tudod, ki mit ír más kérdés alatt? Többségüknek nincs kiírva a neve.
2024. jún. 5. 20:34
 23/69 anonim ***** válasza:
46%
20# de az olyanok, mint te, sosem fogják megérteni, hogy ezt nem lehet elengedni, és kész, mert a saját gyermeket SEMMI nem pótolja. Ti, akik nem akartok gyereket, vagy akartok, és van is, de nem ez a legfontosabb az életetekben, könnyen beszéltek. Nekem szerencsére van sajatom, de ha nem lehetne, sosem lennék boldog, ezt biztosan tudom. Ő mindennel ezerszer többet ér ezen a világon, és én azelőtt is éreztem, hogy nélküle sosem tudnék kiteljesedni, mielőtt megszületett. "Engedd el" ettől én is mindig csak még szrabbul lettem, számomra más nehéz helyzetekben. ez nem így megy. Egy láb nélküli ember sem fogja tudni elengedni, hogy mennyivel jobb lenne lábbal együtt élni. Beletorodhet a helyzetébe, de kiteljesedni nem fog. Szóval a ti tanacsaitok még artalmasabbak, mint a remenykeltes, mert ervenytelenititek az érzéseket.
2024. jún. 5. 20:36
 24/69 anonim ***** válasza:
9%
22# de a stílus általában azonos. Aki egy helyen paraszt, az a legtöbbször máshol is.
2024. jún. 5. 20:37
 25/69 anonim ***** válasza:
83%

#21! Honnan tudnánk, hogy kik szidják azokat? Én csak a magam nevében tudok beszélni. Én nem szoktam, mert semmi közöm hozzá, hogy ki hova szül, nekem attól nem lesz jobban gyerekem. De az biztos, hogy nem azt tartanám igazságosnak, hogy nekem az élet minden területén legyen jó, másnak meg mindenhol szar.

Nem voltam boldog gyerek nélkül, de attól nem éreztem feljogosítva magam, hogy másokkal paraszt legyek.

#5, #10

2024. jún. 5. 20:42
 26/69 anonim ***** válasza:
58%
25# nekem a kérdező írásából nem az jön le, hogy mindenkinek rosszat kíván, hanem hogy úgy érzi, most már végre ő is boldog lehetne. Azzal nem túlzott, hogy lassan férfiak is szülnek, ami már egy baromira eltorzult világkép, bár erről is vitatkozhatnank, ki szerint kinek mihez van joga..de mindenesetre én megértem azt, hogy úgy érzi, ő is ugyanúgy megérdemli azt, amit szinte minden más nő a világon, és igazságtalannak érzi, hogy neki nem adatik meg. Ez a lenyege a mondanivalojanak. Ha te sem voltál boldog gyerek nélkül, akkor ismerheted az érzést. Biztos vagyok benne, hogy hazugság, ha azt mondod, teljes őszintén orultel mások boldogságának, amíg te boldogtalan voltál. Ez nem azt jelenti, hogy ezt mutatod az illető felé és paraszt vagy vele, hanem hogy belül nem örülsz őszintén. De jó emberek papolnak bsszus..pont beletek nem sok empátia szorult, hogy olyannal szemben itelkeztek, akinek 10 éve nem jön össze a gyerek, és igen, ketyeg a biológiai órája. :/
2024. jún. 5. 20:49
 27/69 anonim ***** válasza:
43%

#26! Akkor rosszul gondolod, mert nem szoktam hazudni. Nem csak hogy örültem, jártam velük a bababoltokat, vigyáztam a picikre, mi több, a munkám is gyerekekhez kötődik. Nem értem, miért kell szükségszerűen bunkónak lenni másokkal, ha nekem valami nem jó. Jó, hogy már nem kéred számon, hogy nem irigykedem a szeretteimre.

2024. jún. 5. 21:03
 28/69 anonim ***** válasza:
70%

23

De azt meg kell értened, hogy bizonyos dolgokat vagy elengedsz vagy belepusztulsz, és nincs köztes állapot.

Hát te magad írtad le, saját magadnak mondasz ellent!

" Egy láb nélküli ember sem fogja tudni elengedni, hogy mennyivel jobb lenne lábbal együtt élni. Beletorodhet a helyzetébe, de kiteljesedni nem fog."

Tehát akkor egy láb nélküli embernek adjunk reményt, hogy majd hátha egyszer ott fog tartani az orvostudomány hogy lehet lába, járni és futni fog, és 40 évig ébredjen fel mindennap úgy hogy böngészi a netet hogy történt-e áttörés az orvostudományba? Ez a te javaslatod?

Több százmillió ember nem teljesedik ki az életében. Valakinek sosem lesz karriere, valakinek sosem lesz családja, valakinek sosem lesz egészsége/gyereke/háza/házassága.

Nem ti vagytok a tápláléklánc csúcsa, nem miattatok forog a Föld, és vannak dolgok amiket nem lehet befolyásolni. Ha kiteljesedsz, ha nem.

Úgy írsz erről a dologról, mintha csak azon múlna hogy ki mit akar. Ez nem így működik. Javaslom mélyülj el például a biológiában és az emberi szervezet működésében, ami nem fekete-fehér.

Attól, hogy te az egész életed megkeseredetten szeretnéd leélni, add már meg másnak a lehetőséget hogy továbblépjen és kialakítson magának egy tartalmas, teljes életet, a saját vágyaidat ne told már rá másra.

Senki nem érvényteleníti senkinek az érzéseit.

Te viszont a saját meggyőződésedet tolod rá másra és Istent játszol.

Attól mert szépeket írsz meg hamis reményeket keltesz más emberekben, még mindig több millió nő nem tud teherbe esni az orvostudomány minden erőfeszítése ellenére sem.

Majd jössz te, hogy a saját gyereket nem pótolja semmi. Gratulálok. Rúgj még kettőt a teherbe esni nem tudó nőkbe, hátha akkor majd holnaptól termékenyek lesznek.

2024. jún. 5. 21:03
 29/69 anonim ***** válasza:
47%
27# de az, hogy valaki a szíve mélyén nem tud örülni, nem jelenti, hogy bunkó kívülről, meg hogy attól pl nem szereti a szeretteit...tök jó, hogy neked ez ilyen szipiszupin ment, de az emberek nem egyformák, és ettől még nem rossz valaki. Ellenben az ilyen gyomorforgató itelkezestol már igen. Nekem teherbeesési gondom nem volt szerencsére, de más jellegű tartós gondom igen, szóval aterzem a kérdező helyzetét. Hidd el, ilyen keserű hangvételű kérdések nem az ember jó dolgában születnek, de nem is azért, mert egy R*hadek. Hanem inkább mert már lelkibeteg, amiért a társadalom megint csak megbélyegzi az embereket, mintsem segitenenek. Szánalom a köbön, hogy a magadfajtak hirdetik, ők milyen joszivuek, mert akkor is tudnak örülni más boldogságának, ha nekik szr...igen, csak ha valaki erre nem képes, mert olyan mélyen van, azt meg földbe dongolitek a gyengesége miatt, ahelyett, hogy írnátok 2 jó szót legalább...
2024. jún. 5. 21:07
 30/69 anonim ***** válasza:
46%

Told ki 40-ig a korhatart. Amugy szerintem van attol rosszabb is, ha vegul meg se lesz gyereked, pl.ha beteg gyereked szuletik. En ezzel vigasztaltam magam (42 vagyok, nekem volt egy vetelesem, talan ebbol a dologbol fuztem tovabb a gondolatot).

2-es bocs, de ezt nem birom kihagyni, azert a tanulatlansag csak megmutatkozott, az nem vilag harmadik, hanem nyolcadik csodaja :D

2024. jún. 5. 21:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!