Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazságtalan az élet?

Miért ilyen igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Ma pont 10 éve szeretnénk babát de egyszerűen nem esek teherbe. Orvosokat már megjártuk, két sikertelen külföldi lombikon vagyunk túl. Az az elvem hogy 35 éves korom után nem szülök az pedig fél év múlva eljön. A környezetemben folyton mindenki terhes kb minden hónapra jut egy ismerős aki bejelenti a nagy hírt és olyankor mindig eszméleten dühös leszek. Olyan érzés mint amikor végtelen hosszú ideje állok a sorban de folyton bevág elém valaki (olyanok is akik már egyszer sorra kerültek) de mostmár én következnék. Talán ez a legjobb hasonlat. Egy olyan világban ahol “férfiak” és 60as mama korú nők esnek teherbe hol az igazság? Minden jótanácsot megfogadtam már túl vagyok az összes házipraktikán és boszorkányságon. Az “engedd el” és “ne görcsölj rá” válaszoktól egyrészt agyvérzést kapok másrészt pedig a 10 évben volt 1 év amikor külföldön voltunk és ott nem akartam sem terhes lenni sem szülni így az elengedés és ne görcsölj rá is kipipálva (spoiler: akkor sem lettem terhes) konkrét kérdés nincs csak elmélkedni szeretnék hogy más is úgy látja e hogy a nyomorba kb párosával érkeznek a babák egymás után minimum 5-6, ahol meg elég lenne egy is hogy tisztességben és normális életkörülmények között nevelkedjen ott pedig vért izzadva sem jön.

2024. jún. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
69%
28# nem én találtam fel a kérdező számára a spanyolviaszt azzal, hogy nem ér fel semmi a saját gyermekkel, mert ezt sajnos ő is pontosan érzi. Szerintem az én kommentjeim többet érnek neki, mert legalább együttérzést mutatnak, mint ezek az "engedd el" maszlagok, amiket nyilván tíz éve hallgat, de nem segítenek neki. Én nem írtam, hogy tuti lesz majd saját gyereke, ezt nem tudom, honnan vetted. Azt írtam, próbálkozzon azért még (pl itt olvasok sokszor kommenteket egy nőtől, aki 20+ év után esett teherbe), de ha nem jön össze, fogadjon örökbe, mint köztes opció, mert egy orokbe fogadott gyermeknek is adhat rengeteg szeretetet. Nem hiszek abban, hogyha utazgat, meg karriert épít, meg ilyen fszsagokat írnak sokan, hogy abban majd kiteljesedik, valóban segít. Nem, ha gyermeket akar, akkor gyermek kell, ha kell, örökbefogadott. Pont.
2024. jún. 5. 21:16
 32/69 anonim ***** válasza:
59%

Direkt írta a kérdező is meg más is, hogy a ne görcsölj című válaszoknak nincs értelme. Miért kell itt is ezt nyomni? Akik ilyeneket írnak azok tuti nem jàrtak a kérdező cipőjében.

A kérdező nem paraszt, nem rosszindulatú, egyszerűen annyira ki van a 10 éves sikertelenségtől, hogy csak kiírta magából. Amíg úgy voltam mint a kérdező addig engem sem érdekelt más gyereke. Nem azért mert utálom őket vagy bunkó vagyok, hanem egyszerűen hidegen hagyott.

Amúgy a kérdező még fiatal és még lehet gyereke. Az sem biztos hogy rendesen kivizsgálták. Nálunk pl először nem derült ki az inzulinrezisztencia 3-4 különböző orvosnál. Pedig egy alap dolog. Van akinek rossz volt a pajzsmirigy eredménye és ezt nem vették figyelembe azért nem sikerült 3 lombik. A 4.- nél nem lett petesejt, majd az 5. sikerült. Szóval nagyon sok minden lehet.

Az örökbefogadást meg hiába írjátok. Nekem pl nem fér bele hogy más gyerekét neveljem. Nem tudnám elfogadni, nem volt opció nekem.

Szerintem ha akarna a kérdező akkor ez már felmerült volna náluk.

Szerintem itt némely válaszoló nagyon rosszindulatú és gonosz. Nem kellene belerúgni a kérdezőbe.

2024. jún. 5. 21:43
 33/69 anonim ***** válasza:
29%

#29! Először is, nem írtam egy szóval se, hogy jószívű lennék, de azt nem tartom normálisnak, hogy azért vagyok lepontozva, lehordva, meg mit tudom én milyen hazugnak nevezve, mert nem utálok másokat a saját nyomorom miatt. Milyen világ ez?

"de az, hogy valaki a szíve mélyén nem tud örülni, nem jelenti, hogy bunkó kívülről, meg hogy attól pl nem szereti a szeretteit"

Hát, bocs, de ez nem az a szint, hogy a "szíve mélyén nem tud örülni". Konkrétan ő akarja meghatározni, hogy kinek mikor és hány gyereke lehet. (Egyébként nem azt írtam, hogy nem szereti a szeretteit, hanem, hogy irigy rájuk.)

Írtam neki 2 jó szót. Például, hogy ne szabjon magának 35 éves feltételeket és máris megnövelte az esélyeket. Mi közben az ő szemében én, aki nem szabtam ilyet, mama korú köcsög vagyok és kb.rohadják már meg, mert nem mondtam le róla 35 évesen, mint ő. Akkor most ki rúg bele a másikba?

2024. jún. 5. 22:12
 34/69 anonim ***** válasza:
76%
Én speciel 36 évesen szültem és valszeg 38 évesen lesz a második,szóval told csak ki ezt a korhatárt,ja és anyukám 41 évesen szült. Amúgy ismerek nem 1 olyan párt ahol nem jött össze a baba,de amint elváltak az új párjától egyből lett gyerek. Lehet csak a pároddal nem passzoltok biológiailag.
2024. jún. 5. 22:48
 35/69 anonim ***** válasza:
100%

Mi 8 évet vártunk a fiunkra, rengeteg hullámvölggyel, "elengedős" évekkel, elnyomott érzésekkel, így teljesen átérzem, amit írsz. Az ajtóbecsapásos hasonlatodat pláne! Pont így éreztem én is mindig.

Sajnos mást nem tudok mondani, minthogy told ki a korhatárt, és próbálkozzatok tovább! És beszéljetek, milyen más opciók jöhetnek szóba nálatok.

Egy kolléganőm most 40 évesen fog szülni, külföldi lombikkal. Nem tudom, nálatok hol a probléma, neki a donor petesejt segített végül, mert sajáttal sosem sikerült neki az évek alatt.

2024. jún. 5. 23:03
 36/69 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés, hogy miért igazságtalan az élet. Ezt tudja valaki? :)

Mindenesetre első ránézésre annak tűnik. Aztán lehet hogy van benne valami mélyebb igazság.

De azon kicsit megütköztem, hogy az az "elved", hogy 35 felett nem szülsz... jó kis elv. Ezzel már bőven lekörözted azokat, akiknek nem adatott meg, hogy 25-30 éves korukig egyáltalán párt találjanak, és így még az elvig sem juthattak el, nemhogy a próbálkozásig. És sokan vannak.

Sok mindent lát, hall az ember, nem tudni, hogy nálad végül hogyan alakul a dolog, de remélem, hogy ha sikerül, kicsit óvatosabban bánsz majd az "elvekkel", mert az élet szeret rácáfolni.

2024. jún. 5. 23:22
 37/69 anonim ***** válasza:
60%

34

Ne haragudj de én undorítónak találom mikor valaki leírja hogy más pasitól valakinek sikerült.

Tudom nem rossz indulatból írtad, de többet ilyen ne mondj egy meddő nőnek.

Azért mert az átlag meddő nő a férjétől akar gyereket, nem tervez elválni.

Mikor ezt nekem is mondták, csak néztem, hogy ez most mit akar ezzel? Váljak el és keressek mást? Vagy mi értelme ilyet mondani?

Úgyhogy ne légy többet ilyen tapintatlan és direkt szép szót használtam.

2024. jún. 6. 06:05
 38/69 anonim ***** válasza:

Egyetértek!

2024. jún. 6. 09:01
 39/69 anonim ***** válasza:
100%

37

Leírom harmadjára is, tanuljatok biológiát és tanulmányozzátok az emberi szervezetet.

Attól még, hogy te undorítónak találod, bizonyított tény, hogy vannak biológiailag nem kompatibilis emberek.

2024. jún. 6. 09:06
 40/69 A kérdező kommentje:

Úgy latom tisztába kell tennem egy két dolgot. Először is nem vagyok sem rosszindulatú sem gonosz. Egyszerűen tegnap volt a 10 éves évfordulója annak hogy babát tervezünk, és pont tegnap jött meg ami arcon csapott mint minden hónapban az elmúlt 10 évben. Nem azokra vagyok dühös akik terhesek lesznek vagy gyerekük van hanem a helyzetre hogy NEKEM nem sikerül meg arra hogy olyan helyre számtalan gyerek születik ahol nem tudjak őket eltartani, bántalmazó családba születnek, ott hagyják őket a kórházba vagy valahol meghalni. Ezt tartom igazságtalanságnak és nem azt amikor olyan helyre születik baba ahol rég várják már vagy volt már veszteségük. Szóval itt nem én vagyok a rosszindulatú hanem az aki azt feltételezi hogy én most mindenkit utálok aki terhes. Az összes barátnőmnek van már gyereke az egyik pont a másodikat várja mégsem utálom őket, napi szinten találkozunk és szeretem a gyerekeiket is és ők is engem. A férfiak és mamakorúak alatt pedig azt értem (ha valakinek nem jött volna át elsőre) hogy vannak olyan nők akik férfivá válásuk folyamata alatt (rengeteg hormon és gyógyszerek mellett) is képesek teherbe esni és kihordani a babát míg mások lombikprogram keretében sem tudnak megfoganni valamint amikor valaki még 50 éves kora felett is bevállalja a gyereket (igen több ilyenről is van tudomásom) de arra nem gondol hogy fel is kellene nevelni. Ezek sarkalatos példák voltak természetesen. Nem vagyok irigy sem és nem gondolom hogy ha nekem nincs akkor másnak se legyen de valljuk be ha valaki gyerekre vágyik és nem sikerül kudarcként éli meg főleg ha nap mint nap szembesül vele hogy másoknak összejön. Nem vigasztal az sem hogy sok sok más nő is ugyan ebben a cipőben jár és tisztában vagyok vele hogy van aki sokkal sokkal rosszabbul jár mert elveszíti az újszülött babáját pl.

Jól élünk boldog az életem mindenem megvan de a saját gyermek hiányzik nagyon úgy érzem nem tudok kiteljesedni nélküle. Mindent elértem már amit akartam, karriert építettem megtehetném hogy otthon maradok a gyerekkel míg ki nem repül, beutaztam a világot, mostmár szeretnék én is pelenkát cserélni, játszótéren szaladgálni utána, sírni az ovis anyák napján és csak simán anya akarok lenni. Aztán én kérek elnézést ha a kudarcom miatt rosszul érzem magam, dühös vagyok és tehetetlen. Örökbe fogadni nem szeretnénk mert először is a várólista végtelen hosszú és kb semmi esély rá hogy belátható időn belül kapnánk egy újszülöttet másodszor pedig én saját gyermekre vágyom akiben ott vannak a felmenőim és nem pedig minden áron csak gyerekem legyen. Ezt nehéz elmagyarázni és megértetni azzal aki másképp gondolja de igazából nem is érdekel csak jól esett kiírni magamból az érzéseimet és kiadni a dühömet amiért már megint megjött. Biztos lesz olyan aki majd ebbe is beleköt mert szerinte kb halált érdemlek amiért rosszul merem érezni magam a meddőségem miatt míg mások éheznek és háborúban ölik a gyerekeiket…

2024. jún. 6. 09:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!