Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazságtalan az élet?

Miért ilyen igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Ma pont 10 éve szeretnénk babát de egyszerűen nem esek teherbe. Orvosokat már megjártuk, két sikertelen külföldi lombikon vagyunk túl. Az az elvem hogy 35 éves korom után nem szülök az pedig fél év múlva eljön. A környezetemben folyton mindenki terhes kb minden hónapra jut egy ismerős aki bejelenti a nagy hírt és olyankor mindig eszméleten dühös leszek. Olyan érzés mint amikor végtelen hosszú ideje állok a sorban de folyton bevág elém valaki (olyanok is akik már egyszer sorra kerültek) de mostmár én következnék. Talán ez a legjobb hasonlat. Egy olyan világban ahol “férfiak” és 60as mama korú nők esnek teherbe hol az igazság? Minden jótanácsot megfogadtam már túl vagyok az összes házipraktikán és boszorkányságon. Az “engedd el” és “ne görcsölj rá” válaszoktól egyrészt agyvérzést kapok másrészt pedig a 10 évben volt 1 év amikor külföldön voltunk és ott nem akartam sem terhes lenni sem szülni így az elengedés és ne görcsölj rá is kipipálva (spoiler: akkor sem lettem terhes) konkrét kérdés nincs csak elmélkedni szeretnék hogy más is úgy látja e hogy a nyomorba kb párosával érkeznek a babák egymás után minimum 5-6, ahol meg elég lenne egy is hogy tisztességben és normális életkörülmények között nevelkedjen ott pedig vért izzadva sem jön.

2024. jún. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
46%

Nálunk”csak” 6 év volt a várakozás. De minden szavaddal egyet kell értenem. Mondjuk én nem tettem korlátozást úgy hogy 35 év. Az első inszemnél ami nem sikerült akkor borultam ki, mikor láttam a moslék szomszédomat a 3 gyerekkel akiket leszar, hogy ilyennek van gyereke.

Amúgy mi Kaposvárra jártunk és ott rögtön az éreztük, hogy na jó helyen vagyunk. Vagy itt sikerül vagy sehol.

Nem tudom te hogy állsz a súlyoddal, sporttal, nekem rengeteget segített , és vallom hogy mivel fogytam( volt miből bőven) az életmódváltás és a kőkemény heti 3 edzés is közrejátszott hogy végül sikerült a lombik.

Ne add fel. És teljes szívvel átélem minden szavadat.

Az engedd el, ne görcsöljtől meg egyenesen hányok. Hogy lehet nem görcsölni ha minden nap több szurit meg kúpot tolok, meg marékszám a sok vitamint. Ezt nem lehet elengedni.

Idióta aki ezt kimondja is.

2024. jún. 5. 19:20
 12/69 anonim ***** válasza:
75%
11es ennyi erővel idióta az is aki ennyire ráfeszül valamire amire kb semmi befolyása
2024. jún. 5. 19:23
 13/69 anonim ***** válasza:
78%
Nem gondoltál még arra, hogy azért nem esel teherbe mert nem tudsz? OKA VAN.
2024. jún. 5. 19:32
 14/69 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
23%
Én elmúltam negyven és még nővel se voltam, nemhogy gyerekre gondoljak. Örülj, hogy legalább dughatsz.
2024. jún. 5. 19:35
 15/69 anonim ***** válasza:
91%
Az élet soha sem igazságos. Megértem, hogy fáj, de 10 év után itt az ideje, hogy ne ez határozzon meg téged és az életed, mert elmegy feletted. Fókuszálj másra, akár segítséggel.
2024. jún. 5. 19:38
 16/69 anonim ***** válasza:
63%
Na jó, azért ne savazzatok igy a kérdezőt, mert igenis kvara fáj neki, hogy 10 éve sorba nézi, ahogy esnek teherbe a nők, neki meg nem lehet nagy eséllyel gyereke..igen, írt gonosz és csúnya dolgokat, de én le merem írni, hogy miután ennyi éve sikertelenül próbálkozik, megértem. Ne mondjátok, hova közületek még senki nem utálta pl szingliként a Valentin-napot. Én gyűlöltem. És évekig, amíg egyszerűen senkivel nem jött össze normális parkapcsolat, az összes boldog parra keseruseggel néztem, hiába tudtam, hogy ez nem szép dolog, mert egyszerűen bitang magányos voltam, és kész...pedig én magamat is, és a környezetem is szerencsere egy nagyon jószívű és empatikus embernek tart, de van, hogy egyszerűen olyan nehéz a kereszt, amit cipelsz, hogy nem jut erőd más boldogságának örülni. Ez van. Kerdezo, szerintem én is örökbe fogadnék a helyedben, mint ahogy írták már páran. Én tudom, hogy sajnos nem ugyanaz, de annak a gyereknek mégis adhatnal rengeteg szeretetet, ha még X időn belül nem jön össze saját. Viszont én is azt mondom, ne add fel 35-nél, told ki még kicsit.:)
2024. jún. 5. 20:02
 17/69 anonim ***** válasza:
56%
Hogy közületek * 16os voltam
2024. jún. 5. 20:02
 18/69 anonim ***** válasza:
100%
Több műtét és ezer praktika után a második lombik lett sikeres. Ennek már 14 éve.Soha nem szabad feladni.
2024. jún. 5. 20:03
 19/69 anonim ***** válasza:
36%
Ja, de aki nem oltja szarrá a kérdezőt, az le van pontozva. Szánalmas banda ez.
2024. jún. 5. 20:04
 20/69 anonim ***** válasza:
60%

16

Nem savazta senki a kérdezőt, tényszerű dolgokat írtak a válaszolók.

A biológiát nem lehet megerőszakolni, és a tested/szervezeted nem úgy működik, ahogy te meg sok ember elképzeli.

Ha rákos vagy de te nagyon szeretnél meggyógyulni még nem fogsz meggyógyulni... Biztosan kell az akarat, de a biológiai folyamatok nem az akaratod szerint fognak alakulni.

Nem mindig az a segítség, hogy egy gödör alján lévő embernek olyan reményt adsz ami nem fog teljesülni, de belekergeti abba az illúzióba hogy talán mégis lehet most valami, és szintén éveket pazarol el a görcsös akarással eredmény nélkül.

Mintha egy alkoholista embernek aki le szeretne szokni a piáról töltenél egy pohár bort, amiért szomorú hogy alkoholista, de úgy gondolod pillanatnyilag enyhítetted a kétségbeesését.

10 éve ezzel szenved a kérdező és most 35 éves. Próbálkozott és akart eleget.

Egy jószándékú ember nem hazug reményeket ad, hanem tükröt tart elé és próbálja elmagyarázni, hogy az elmúlt 10 év görcsös akarással, stresszel, fájdalommal járt, így talán 35 évesen ideje lenne elfogadni a megváltoztathatatlant, hogy a következő 10 év ne a görcsös akarással és stresszel járjon.

Túlbecsülik az emberek az életet, ami pillanatok alatt véget ér, és rohadtul nem mindegy hogy a végén úgy tekintesz vissza, hogy 25 éves korod óta kergettél valamit amit a biológia nem engedett meg hogy elérd és a végére ugyanúgy csak a keserűség marad a be nem teljesült vágyak miatt, vagy úgy, hogy hát igen, 35 éves koromig megtettem mindent ennek érdekében de nem sikerült, viszont a maradék 40 évemben ennek ellenére is kiteljesedtem és örülök hogy sikerült elengednem. Nem más miatt, hanem magam miatt.

Ezen gondolkodjon el a kérdező is, meg az is aki szereti a Máltai szeretetszolgálatot képviselni, és minden helyzetben hamis illúziókat dobálni embereknek, hátha attól majd jobban érzik magukat.

2024. jún. 5. 20:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!