Miért ilyen igazságtalan az élet?
Nem egyenlő esélyekkel születünk és en bloc nem mindig fair az élet.
Innentől kezdve meg már csak nézőpont kérdése.
Nem igazságos az élet hogy valaki egy borsodi zsákfaluba születik és marad is ott, míg más Svájcba, és mennyire össze sem hasonlítható az életük.
De ha ezt a borsodi falut Indiához vagy Nepálhoz hasonlítod, ahol minden nap el kell sétálnod a folyóhoz egy kib.szott nagy üsttel amit telemersz vízzel és a fejed tetején cipeled a kunyhódig hogy legyen miben kimosni az összesen 5 ruhadarabod, akkor azért a borsodi zsákfalu mégsem olyan rossz hely.
Vannak dolgok az életben amiket el kell engedni. Neked ezt kell(ene) elengedned. Mert láthatóan nem megy. Neked az a sorsod, hogy nem lesz gyereked. Ettől még pont ugyanolyan teljes életet lehet élni mint gyerekkel.
Én például világ életemben jól kerestem, pedig nem jártam egyetemre, általános iskolában buktam, úgy rugdostak át évről évre például matematikából, és mégsem volt soha anyagi problémám és életemben nem voltam munkanélküli. Jelenleg is bőven 1 millió nettó felett keresek.
Míg más tanult, szorgalmas, okos, és egyszerűen nem talál munkát, vagy nem fizetik meg, és minden erőfeszítése ellenére sem jön össze neki egy átlagosnak mondható munkahely és karrier.
Igazságos? Nem...
Én viszont teljesen más problémákkal küzdök, amire te nem is gondolsz és neked természetes hogy "van", nekem viszont a világ harmadik csodája lenne ha "birtokolnám".
Ez ilyen. Mindenkinek van olyan dolog az életben ami nem megy és amit el kell engedni. Neked azt kell elengedned, hogy gyereked lesz.
Nem lesz.
This is the life.
Örökbefogadás? Lehet nektek az van megírva hogy szív szerinti gyereketek legyen, ne vér szerinti.
Tudom hogy nehéz elengedni. Én is nagyon akartam gyereket, de nem lett, sőt, párkapcsolatom sem. Feldolgoztam és elkezdtem keresni a szépségeket az életemben. egy idő után ment magától, és rájöttem hogy szerencsés vagyok hogy azt az életet élem, amit.
Így van. Mitől jobb az, ha magadtól állsz ki a sorból? Nekem 40 volt a határ, aztán 43. De mivel tudom, hogy nem tudnék gyerek nélkül élni, azt is hozzávettem, ha akkor se lesz, felakasztom magam. De azért titkon tudtam, inkább kitolnám újra, mondjuk 45-ig. Aztán így tovább a klimaxig. Végül a klimax után akasztanám fel magam.
Saját magadat zárod be.
Ez az az egyik. A másik, hogy süt belőled a rosszindulat. 16 éves koromtól megszállottan akartam gyereket, de sose gondoltam így azokra, akiknek sikerült. Rossz olvasni azt a rengeteg gonoszságot, amit írtál. Fogalmad sincs, hogy másoknak mennyi fájdalom után jott össze. Én is csak a vetélésem után tudtam meg egy csomó emberről, hogy neki is volt. Vagy pl."60-as mama korú nők"? Szerinted ők direkt "60" évesen akartak? Nem valószínű. Lehet, hogy sokkal régebb óta vágytak rá, mint te, csak ők nem szorították magukat hülye 35 éves szabályok közé. Az ő szemszögükből te lehetnél a rohadék, akik eléjük akar tolakodni a sorban. Ezen gondolkodtál már? Nem hiszem. Mert ahhoz túlságosan önző vagy. Valahol érthető, a sok kudarc után, de ettől nem lesz jobban gyereked. Inkább a többi emberi kapcsolatodat is elveszíted. Nem sokan tolerálják ezt a gonoszságot.
Ui.: Én végül most fogok szülni nyáron 42 évesen. Utálj csak engem is nyugodtan.
2-es vagyok.
Oh igen, örülök hogy szóba hozta ezt a 3-as válaszoló!
Például ez is egy nézőpont.
Akkor lesz igazságos az élet, ha mindent megkapsz csak mert akarod?
Vagy akkor lesz igazságos ha senki nem kaphatja meg ha te sem?
Szerintem ezen is érdemes elgondolkodni.
Ha megmaradunk annál az alaptézisnél, hogy az élet igazságtalan, amivel szerintem az emberek többsége egyetért, akkor mégiscsak felmerül a kérdés, hogy miért lenne igazságos ha tudnál szülni? Ugyanúgy nem szülhetne több millió nő a Földön, de ez téged nyilván már nem érdekelne, te tudtál, SZÁMODRA igazságos volt az élet, és végülis csak önző vagy, mert az a lényeg hogy te tudj szülni, a több millió nő nem számít.
Igazságtalan az élet mert nem tudsz szülni, de igazságos lenne ha szülhetnél, annak ellenére hogy több millió nő ugyanúgy nem tud szülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!