Lombik kezdés márciusban?
Sziasztok!
Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)
1-es: Nem baj, hogy hosszú lettél! :) Sőt, köszönöm, hogy megtisztelsz a bizalmaddal és elmondod. Hát, tényleg nem egyszerű...ezért is mondom, hogy nagyon csodás lelkierőtök van, hogy újra és újra nekivágtok! Igen, amikor már van szívhang, az sokkal durvább, mint, amikor még nincs és úgy kell tőle elbúcsúzni. :(
Hú, ez nagyon nehéz döntés lehet, hogy van egy kezelés, ami lehet, hogy jó, de talán inkább nem, viszont rengeteg pénzbe kerül. Nem tudom, én hogy döntenék. (Mondjuk, nincs fölös másfél milliónk. Szóval...)
Nem gondoltál rá, hogy esetleg elmész pszichológushoz vagy szomatodrámára, hogy egy kicsit átbeszéljétek ezt az "elpusztítja a szervezetem az embriót" dolgot? Ha találsz jó szakembert és nyitott vagy rá, sokat segíthet. (De egyébként, ahogy olvaslak, eddig nem ez történt. Egyszer nem volt petezsák, egyszer meg egy hematóma alakult ki - nekem ezek teljesen más oknak tűnnek.)
Hogyhogy nem kapsz eleve véralvadásgátólt? Véralvasási zavarnál nem kell alapból? Én kapok. Nekem ez is bizakodásra ad okot, mert a hematológus kicsit gondolkodott rajta, hogy spontán próbálkozásnál is segíthetne, ha az ovuláció után kapnék, de aztán elvetette, merthát, ki tudja, hány hónap alatt jönne össze spontán... A hematológus mit mond neked? Tőle nem kérhetsz?
Mi ezen a héten kezdünk. :)
Kedves 10-es!
Üdv a csoporban! :) Köszönjük a jókívánságokat!
Igen, mindenki úgy vág neki a családalapításnak, hogy neki tutira elsőre sikerülni fog, de legalábbis fél éven belül...aztán előfordul, hogy mégse. De tök jó, hogy már itt tartotok! Mostmár gyors lesz az út az első támogatott próbálkozásig. :)
Hol tartotok a vizsgálatokkal?
1-es vagyok: pont egy másik csoportban is szóba jött a pszichológus. Őszintén szólva a 2.vetélés után rákerestem itt a lakóhelyemen a pszichológusokra, mert nagyon a padlón voltam. De aztán mégsem mentem el, mert olvastam, hogy érdemes olyan szakemberhez elmenni aki jártad is ebben a témában. Nem is igazán szeretek magamról beszélni. Ráadásul ha jönne a szokásos ostoba szöveggel (ne görcsölj rá, és sikerül/ne stresszelj/engedd el) akkor tuti agybajt kapnék. Egy lombikosnak már nem mondjunk ilyeneket, mert egy lombik igenis stresszhelyzet. Bárki bármit mond. Néha anya is mond ilyen „bölcs” dolgokat, de aki nincs ebben a helyzetben úgysem érti.
Igen, egyébként rettegtem ettől a vizsgálattól. Ez a tudat borzasztó volt amikor ki is jött az eredmény, hogy valójában én ölöm meg az embriót. Ez a gondolat volt akkor a fejemben. Egyik doki ezt mondja, másik meg nem. És igen, az is megfordult a fejemben ha a 4.lombiknál is vetélés lesz, akkor tuti még rosszabb mint eddig. Mert akkor ott lesz a gondolt, hogy én öltem meg. Ráadásul ha megcsináltattuk volna az infúziós kezelést, akkor mi lett volna ha….
Tudom mindjárt írjátok, hogy nem az én hibám. De ha igaz ez a vizsgálati eredmény mégis, akkor anyának is azt mondtam, hogy az én hibám, de nem tehetek róla. Lehet egyszer majd eljutok oda, hogy elmegyek szakemberhez, de még talán megbirkózom vele.
A 7-es válaszomnál írtam, hogy kapok véralvadásgátlót. Bocsi, az utolsó válaszban kicsit furcsán fogalmaztam. Első lombik nem sikerült, ott nem volt véralvadásgátló. Utána csináltuk a vizsgálatot, kiderült hogy probléma van. Így a 2. és 3. lombiknál már volt véralvadásgátló. Úgy gondoljuk sok köze van hozzá, mert addig sose láttunk pozitív tesztet.
De jó, ha mi jövőhéten kezdenénk, akkor csak 1 hét különbség lenne kettőnk között. Szurkolok nagyon. Ha gondolod írhatsz beszámolót, hogy mikor mi történik, hogyan érzed magad.
1-es: Igen, a jártasság sem árt a pszichológusnál, de az talán még fontosabb, hogy megtaláljátok a hangot. Mert akkor fogsz tudni magadról beszélni. :) Azt biztos nem mondja , hogy ne stresszelj/engedd el - vagy, ha igen, akkor menekülni kell tőle - , inkább beszélgetni fogtok arról, hogy hogy lehet kezelni ezeket a mondatokat, meg miért mondják, meg miért zavar. :) De valóban, csak akkor menj, amikor már igazán úgy érzed, hogy kész vagy rá. Addig kidobott pénz, ahogy te is mondod. Nem olyan félelmetes ám, mint, ahogy előtte gondolja az ember! :))
Juj, de jó lenne, ha egy hét különbség lenne közöttünk. Milyen jól tologathatnánk együtt babakocsit bő egy év múlva valahol. ;) Drukkolok! Nekem most órára pontosan jött meg, pedig azért órára nem szokott.
Persze, írok majd. Most még nem történt semmi, egyelőre csak a két szuri van és én eleve kapok szteroidot is.
1-es vagyok: megy a drukk ezerrel :)
Milyen szurit kapsz, és melyik szteroidot? Te miért kapsz szteroidot?
Szia!
Köszönöm a drukkot! Nagyon jól esik! :)
Hát, hogy miért kapok szteroidot, azt nem tudom. Eszembe se jutott megkérdezni, mert nem tudtam, hogy más miket szokott kapni, ők meg nem mondták. Vagy ez a protokoll itt, vagy a korábbi vetélés miatt vagy az életkorom miatt, nem tudom... Prednisolont kapok és Rekovelle-t. Meg persze a Clexane.
Te ettél rengeteg fehérjét és ittál rengeteg vizet? Igyekszem nem nagyon olvasgatni mostmár (hogy ne botoljak rémhírekbe ;) , de azért azt olvastam, hogy sokan mondják, hogy már a szurik alatt is és a beültetés után is jót tesz. És mit jelent vajon a 'rengeteg' fehérje?
1-es vagyok: nekem a doki azt mondta, hogy napi 3 liter folyadék kell, ezt sikerült is tartanom, pedig régebben jóval kevesebbet ittam. Fehérjét már a stimuláció kezdetétől sokat kell enni. Segíti hogy ne legyen túlstimulálás, és a beültetés után is fontos, mert segítheti a beágyazódást. Erre az egy dologra rákereshetsz nyugodtan, hogy milyen termékekben van sok fehérje. :) Nekem a doki még annyit mondott, hogy tejtermékből viszont ne egyek sokat.
Ezt például elolvashatod, kerestem neked egy oldalt:
Igazából egyél ahogy jólesik, maximum próbálj a heti kaja tervbe beiktatni olyan ételeket amiben sok a fehérje. Én pl több tojást ettem, mint általában. Meg a szénhidrátot picit lecsökkentettem.
De aranyos vagy, hogy kerestél nekem! :) Köszönöm szépen, mindjárt olvasom is!
A víz menni fog (valami miatt most többet is kívánok - gondolom, valamelyik gyógyszer), de nagy húsevő nem vagyok, tejterméket inkább tudnék enni, de akkor azt nem. Megpróbálom a csirke és marhahúsevésemet felturbózni akkor. Meg a tojás is jó ötlet. A szénhidrát nálam kevésbé játszik az IR miatt, szóval az már pipa. ;) Köszönöm a tippeket!
Remélem, ez a leállás nem érint titeket és tudtok majd kezdeni!!
1-es vagyok: szívesen:)
Igen, most mi sem tudjuk mi a helyzet. Elvileg most hétvégén jönne meg a menstruációm, és akkor hétfőn kellene menni. De nem értem pontosan mire gondolnak, mert nem egyértelmű amit ma kihirdettek. "Minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magánegészségügyieket." Ebből a mondatból az jön le, hogy megint bezárnak az intézetek. Lehet így mi csúszunk egy hónapot:( Habár akkor lehet nálatok is leállítják a kezelést. Ha megtudsz valami infót, akkor légyszíves szólj nekem is.
Mi magánba járunk. Pont egy éve kezdtük a dolgot, amikor az államiban nem foglalkozott velem a kutya se, szóval így áttértünk a magánra, mert sajna a korom miatt nem várhattunk az államira, mert nem tudtuk, mennyit kell várni. Úgyhogy nem tudom, mi lesz. De rákérdezek majd, hogy tudnak-e valamit az államiról.
Jaj, úgy sajnálom!! Már rákészül az ember és akkor... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!