18 éves vagyok, és védekezés mellett lettem terhes. Mindenképpen abortuszra kell mennem, és a kérdésem az hogy ezt inkább klinikán vagy "sima" kórházban végeztessem el? Tanácsok?
szia
szerintem tartasd meg.segítenének sokan itt is mindenbe szerintem(babacuccok,...)
Bőlcsődébe egyébként 5hós kortól mehet(nálunk Fehérváron),és akkor suliba is tudnál járni
Nekem is mondtá,hogy adjam bölcsbe,és le tudom rakni a sulit,de inkább nem
majd amikor ovodára érett lesz
majd ird meg azért mit választottál
de szerintem tartasd meg,és jól gondojátok át ezt a nagyon fontos döntést
én is fiatalon szültem,és nem bántam meg
érthető is hogy nem karaja megtartani,gondolom neki sem az a terve,hogy érettségi után minimálbérért melozzon,otthon meg gyereksirás várja...
továbbtanulás,utazgatás,élni világát...
ahogy neked sem a pelenka minden vágyad...
16.20! De könnyű mással keménykedni! De te nem is keménykedtél, hanem kegyetlen voltál. Nem az volt a kérdés, hogy menjen-e a kérdező abortuszra vagy sem? Milyen alapon próbáltok ismeretlenül belebeszélni mások életébe? Olyan szép történeteket írtok le itt a megtartott gyerekekről, pedig van ugyanennyi arról is, hogy sokaknak azért siklott ki az élete, mert szinte gyerekfejjel szült. Most fog érettségizni, mégis több esze van, mint sokaknak, akik csak kibicelnek itt neki.
Már egyszer írtam ide, de most megismétlem magamat: Fel a fejjel! Előtted az élet, lesznek még babáid. :)
Szia!
Nem akarlak elítélni, mert ez nem áll módomban. Amikor ilyent olvasok mindig a sors ellen háborgok. Mi lassan 5 éve szeretnénk babát,az évek során minden lepést sorba vettünk és meg sem sikerult. A sors mégis olyanoknak ad gyereket, akik nem szeretnek. Nem tudom, ha meg tudnak magamnak bocsájtani, ha fiatalon, mint Te abortuszon estem volna át. Ezzel is számolnod kell. Lehet, hogy most megadatott az, hogy babád legyen, VAJON KÉSŐBB MEG LESZ?
nézd. Én tényleg nagyon sajnállak. De a kicsit is sajnálom.
Viszont azt mondom azoknak akik harcolnak h tartsd meg (és ezt annak ellenére írom h én is abortuszellenes vagyok!!!) de jobb lesz ha nem marad meg a pici. Örökbeadni úgysem fogod, és különben is ki képes erre?! És ha a pasi se áll melletted, akkor sok jóra nem is számíthatnál. Igen, egy picinek nem elég a kedvesség, nem elég a szeretet, mert sajnos a mocskos anyagiak a mai világban a mérvadók. Ha még ruhákat is kapnál, meg minden...de egy ember kevés h pelenkára, tápszerre meg ilyesmikre keressen, és ugyebár ott van az is h a bölcsit is kell fizetni. Ott is kell ennivaló, és ott is vannak költségek pl. benticipő, stbstb...
Tehát fájó szívvel aztmondom h pasi nélkül+egyedülálló anyukával+ csak egy érettségivel semmire se mész.
Sajnos a lelkiismereteddel neked kell elszámolnod, de a te döntésed, és aztmondom h valamelyest megértelek... :(
Az örökbeadáson még nem gondolkodtál el?
Csak azért, mert létezik egy alapítvány (azt hiszem, Gólyahír a neve), akik segítségével a terhességed alatt megismerkedhetsz az örökbe fogadó jelöltekkel, és a pároddal közösen eldönthetitek, hogy melyik házaspárt választjátok. Így biztosak lehetnétek benne, hogy szerető családban nő fel a babátok. És szegénynek nem kellene meghalnia, csak azért mert rosszkor akart megszületni. Nálunk a családban van egy fiú, akit örökbe fogadtak. Egy megesett gimis lány gyerekeként született. Úgy nevelték föl, hogy megmondták neki, hogy örökbe fogadták. Amikor lázadó korszakában volt, nagyon mérges volt az igazi anyjára, amiért örökbe adta. De aztán ahogy benőtt a feje lágya, rájött, hogy ha az anyja az egyszerűbb megoldást választja, akkor most ő nem élne. Ezért megszerezte az anyukája címét, és elment hozzá, hogy megköszönje, amiért nem ölette meg. Szerintem fontold meg! Ez lenne a legjobb a babának is, és nektek is. És ha majd hiányzik a babád, akkor legalább azt gondolhatod, hogy szeretik, mindent megadnak neki, és legfőképpen él!
(Egyszer vki megkérdezte tőlem, hogy tudnék szülés után lemondani a gyerekemről. Az ő érve azt volt, hogy az abortusz sokkal jobb, mert nem kell végignézned amíg az orvos feldarabolja és kiszedi az embriót. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy persze amit nem látunk, az nem is fáj annyira.)
Légyszi tényleg gondold át, és ne csak ketten döntsetek, hanem a szüleitekkel együtt. Ők azért tapasztaltabbak, biztos már átvészeltek egy-két nehéz időszakot.
Előző vagyok.
Bocsi csak most láttam, hogy már tudják a szülők, és olvastam a véleményüket. Teljesen igazuk van abban, hogy ne rontsátok el a fiatalságotokat. Éppen ezért beszéld meg velük, hogy nem szeretnéd megölni a babát (a lehetséges meddőségről nem is beszéljünk), és hogy mit szólnának hozzá, hogy ha örökbe adnád. Így a kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!