Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 18 éves vagyok, és védekezés...

18 éves vagyok, és védekezés mellett lettem terhes. Mindenképpen abortuszra kell mennem, és a kérdésem az hogy ezt inkább klinikán vagy "sima" kórházban végeztessem el? Tanácsok?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki megszólna,és elkedeni oltogatni,gumit használtunk,és nem egyéjszakás kaland,hanem már 3 éve együtt vagyunk. minden vágyam lenne megtartani,de se neki,sem nekem nincs olyan anyagi hátterem,amivel el tudnánk tartani :( ráadásul most érettségizünk,szeretnék tovább tanulni egyből..félek h meddő leszek,vagy esetleg koraszülött lenne a következő..
2010. ápr. 27. 15:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/125 A kérdező kommentje:
kedves utolsó. a kismama eléggé kemény volt,nekem akarta megmagyarázni h csak megkúrattam magam védekezés nélkül,és ez a tudalékosság jobban felidegesített,mint a szimplán buta ember,aki azt kívénta h ne lehessen több gyerekem..de megköszöntem neki a válaszát.. akkor írtam ki ezt a kérdést,mikor megtudtam hogy terhes vagyok,és egyből anyám kijelentette hogy felejtsem el hogy megtartsam. azóta viszont beszélgettem egy két emberrel,akik meséltek a leányanya otthon lehetőségről.egyet találtam a neten, a Leát,de nem is ez érdekelt,hanem a vélemények róla.pl: tényleg olyan rossz és elviselhetetlen-e,ahogy mások kikiáltják..fogalmam sincs hogy mit tegyek,szerdán megyek orvoshoz,addig el fogom dönteni.anyukám,barátom nem támogat,csak barátnők-de ők segíteni nem tudnak. szóval ezért kérdeztem a leányanya otthonos kérdést,de pont pénteken volt a tv2ben róla egy riport..és láttam h kb csak-már elnézést- de cigányok vannak ott,kb 3-4 gyerekkel..szóval nem tudom,hogy az milyen megoldás lenne..
2010. máj. 2. 16:37
 92/125 anonim ***** válasza:
64%

anya testvére anyaotthonba került 3 gyerekkel mielőtt elvált,a 4.baba oda született...senkinek nem kivánom azokat a körülményeket,pedig ő csak 3 hónapot volt ott,mig elkészült a ház felső része nagyiéknál,ahova mehettek...

19 vagy,ne cseszd el az életed,és egy baba életét is...

nem jobb lenne 5-10 év mulva születnie annak a babának ugy hogy te se iskolapadból csöppensz ki,van megbizható apja a gyereknek,és addigra már anyukád is támogatná...

én ugy születtem,hogy anyám 17 volt akkor,hadne tudja meg az a ygerek milyen ugy felnőni,hogy ha kimondva nincs is,de érzi hogy őt nem várta mindenki,ő csak egy "baleset" következménye...

elég korszerű ma már az orvostudomány,nem lesz semmi bajod ha ez a baba most nem születik meg...

22/L

2010. máj. 2. 17:04
 93/125 anonim ***** válasza:
0%

Egy barátnőmnek 2 gyerek született férjétől, amikor még a fősulira járt. Született volna egy harmadik baba is, de úgy volt vele, hogy még befejezi a sulikat. Elvetette...

...azóta eltelt 15 év. Elváltak...

35 évesen azt mondta nekem, amikor egyszer erről beszélgettünk, hogy már rég megfogadta, hogy egyszer majd ad még egy esélyt annak a harmadik babának. (persze az már nem az a baba lenne) Várta hozzá a megfelelő apát... Nem érkezett. Nemsoká 40 lesz...

...hm...

2010. máj. 2. 21:32
 94/125 A kérdező kommentje:
igen,ez jól hangzik,csak engem senki nem akar támogatni,még anyám sem, az apáról nem is beszélve,lakni meg nem tudnék sehol.az már tényleg nemérdekelne,ha nélkülöznöm kellene sokmindent,de amíg ezekre nem találok választ,nem tudok mit tenni:(
2010. máj. 2. 21:34
 95/125 anonim ***** válasza:
hány hetes terhes vagy?meddig van időd eldönteni?
2010. máj. 3. 06:50
 96/125 anonim ***** válasza:
68%
Volt egy osztálytáram,17 évesek voltunk.ZTerhes lett gyógyszer mellett,ezért észre sem vette,mert amúgy sem volt vékony,és rendesen mensizett,csak a 4. hónapban maradt el neki,akkor derült ki.Az anyukája elzavarta a háztól,mondván oda szégyenre nem szül gyereket,persze nem volt hova mennie,mert a kedves apuka elhagyta.Már nem lehetett elvetetni a babát,de nagyon nem is akarta.Így hogy nem tudott hova menni,az anyukája (aki 1edül nevelte,mert az apukája régebben meghalt),szóval az anyukája úgymond megtürte otthon.Amikor 7 hónapos lett és már szép nagy volt a pocak,anyuja megbocsátott,és szégyellte magát a viselkedéséért.Mikor megszületett a baba,a barátnőm már panaszkodott,hogy alig babázhat,mindig anyujánál van.Nagyon megszerette a kisunokát a mami,és mindent megbánt.Azóta ez a kisbaba (kislány),már 9 éves,anyukája újra férjhez ment egy rendes pasihoz,akinek szült még 2 gyereket,és boldogan élnek immáron 4 tagú családként hosszú évek óta.Ez a történet igaz,a nehéz időszakban én voltam a barátnőmmel,nagyon sokat sírt akkoriban.Mára boldog,és semmit sem bánt meg!
2010. máj. 3. 10:21
 97/125 anonim ***** válasza:
68%
Előző vok,bocs elírtam,5 tagú családként!2 kislány,és egy kisfiú van.Apuka ajátjaként szereti a kislányt is.
2010. máj. 3. 10:23
 98/125 anonim ***** válasza:
68%
mi a helyzet? mi van veletek? :S
2010. máj. 5. 20:15
 99/125 A kérdező kommentje:
szia! most jöttem pont orvostól,5 hetes a magzat.. két lehetőséget mondott abortuszra,egy állami kórházat pesten(szent istván) és a telki magánklinikát 110ezerért..jelenleg még harcolok azért hogy megtarthassam,van rá kemény pár napom,hogy hassak anyámra..szerdán v. csüt megyek védőnőhöz,most pénteken meg vérvételre.::S köszönöm az érdeklődésedet!!:)
2010. máj. 5. 20:23
 100/125 anonim ***** válasza:
21%

Nincs mit! Nekem pont ma 3 hónapja volt abortuszom.. :'( És hasonló volt a helyzet, igazából nem is tudom leírni, mert egyfolytában a sírás kerülget.. :(

Nem tudom hogy Te mennyire kőtődsz a kicsihez, vagy hogy az anyai ösztönök mennyire jöttek elő, de szerintem valamilyen szinten biztos. Szerintem akármelyik nő, aki babát vetet el, megbánja! Még ha 'tudta ' is, vagy úgy 'gondolta' így lesz a jobb.. Vagy így jobb lett..Szerintem azért a lelkük méllyén mindig ott lesz, hogy 'egyszer volt' , s 'mi lett volna ha'.. :( Az esze azt mondja nem helyes, ha megtartja.. Mert mi lesz ha nem tudok neki mindent megadni!? Hülyeség! Mindent úgy se tudsz.. De ami szükséges hidd el meg lesz! Gondold meg jól.. Biztos millió érv van ellene, de azért mellette is van. :) :(

Ne hagyd magad.. :(

2010. máj. 5. 22:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!