Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 18 éves vagyok, és védekezés...

18 éves vagyok, és védekezés mellett lettem terhes. Mindenképpen abortuszra kell mennem, és a kérdésem az hogy ezt inkább klinikán vagy "sima" kórházban végeztessem el? Tanácsok?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki megszólna,és elkedeni oltogatni,gumit használtunk,és nem egyéjszakás kaland,hanem már 3 éve együtt vagyunk. minden vágyam lenne megtartani,de se neki,sem nekem nincs olyan anyagi hátterem,amivel el tudnánk tartani :( ráadásul most érettségizünk,szeretnék tovább tanulni egyből..félek h meddő leszek,vagy esetleg koraszülött lenne a következő..
2010. ápr. 27. 15:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/125 anonim ***** válasza:
4%

Szia! Most vagyok 28 éves.

15 évesen szültem az első gyerekem azután 18 évesen a másodikat(nem volt szívem elvetetni)végül is képzelheted,hogy nekem sem volt sem házam sem autóm és mi is szegény emberek vagyunk. anyukám mindenben segített és támogatott(a te anyukád,hogy gondolja?)szerintem azért nem élhetsz annyira csórón,hogy ne tudnád vállalni..

Véleményem szerint te félsz a gyerek neveléstől és a felelősségtől...jah meg persze attól,hogy a barátod nem marad veled ha megtartanád..természetes ha az jár a fejedbe,hogy buli,haverok,meg hasonló,de akkor ne fogd rá az anyagiakra mert azt is megérti itt sok ember ha leírod az őszintét,hogy te x-y dologért nem akarod a babát..

A TE DÖNTÉSED! egyébként nincs olyan kórház vagy klinika ahol ne néznének a nőre úgy mint egy véres rongyra ha te ilyen dologgal állítasz oda.

Még valami..az a dolog nem fér csak a fejembe,hogy ha neked 3 éve barátod van akkor miért nem íratsz fogigátlót,holott köztudott,aki elkezd nemi életet élni kötelező a nőgyógyászati látogatás mivel ma már annyi veszélyes betegség van amit elkaphatsz(és értem itt azt is h nem az abortusz a veszélyesebb,hanem a betegség amit el lehet kapni és azok következményei)

azt hiszem a tabletta és a gumi együttes használata dupla védekezést jelent!

Te tudod mit csinálsz de akkor légy őszinte és vállald,hogy miért is nem akarod a babát!!

2010. ápr. 30. 08:20
 62/125 anonim ***** válasza:
70%
Tényleg igazuk van a többieknek, hogy azért gondold meg, tényleg el akarod-e vetetni. Mi is ugyanígy gondolkodtunk mint te. Akkor én mondjuk 17 voltam, el is vetettük, mert ugye egyikünk se akart a szülei nyakára gyereket szülni. Azóta már eltelt pár év, anyagilag is helyre kerültünk, már egy ideje külön élünk, mindketten dolgozunk.... A lényeg, hogy most amikor mindketten szeretnénk a babát nem jön össze és mi most évekkel később bántuk meg, hogy nem vállaltuk a picit (pedig nagyon szerettük volna).
2010. ápr. 30. 09:09
 63/125 anonim ***** válasza:
5%
Nem tarthatnád mégis meg? Olyan drága az élet! Annyira szretem én is a kislányomat! 9 hónapos lesz 3 nap múlva!
2010. ápr. 30. 09:48
 64/125 anonim ***** válasza:
28%
Sajnálom, hogy elveteted. :( Engem elhagyott a párom, amikor terhes lettem, de meggondolta magát és együtt vagyunk, végül a szüleim is támogattak már a dologban! Az elején mindenki azt akarta, hogy vetessem el, mert csak 20 éves 2 szakos egyetemista voltam. Most 1 éves a lányom, a párom feleségül vett, az egyik szakon halasztottam, a másikon átmentem levelezőre. Havi 120-ból élünk a GYES-sel meg családi pótlékkal együtt, mert a férjem diplomás minimálbért kap, de örül, hogy legalább van állása. Jövőre visszamegyek a nappalira, a kisasszony bölcsibe megy. Nem bántam meg, hogy vállaltam és mint már írtam, egyedül, apa nélkül, a szüleim támogatását nélkülözve döntöttem úgy, hogy megtartom. Később persze mindenki meggondolta magát és odavannak a lányomért. Gondold át még egyszer! Tényleg kicsi az esélye, hogy komplikáció lép fel, de azért ismerek egy olyan lányt, akinek 4 éve volt abortusza és valami gikszer történt, 2 éve nem tud teherbe esni, most indították el az örökbefogadást. 1000X is megbánta. Gondold át, tényleg! Nem ítéllek el természetesen, de szerintem egyértelmű, hogy milyen végkimenetelnek drukkolok.
2010. ápr. 30. 10:01
 65/125 anonim ***** válasza:
67%

Én nem tudok mást írni, csak hogy tartsd meg. Ha szeretitek egymást, minden megoldódik.

A másik része a kérdésnek, hogy nem okoz-e gondot, hogy volt abortuszod.. Nekem volt, 19 hetes voltam, beteg babával. Most 24 hetes vagyok, egyből teherbeestem, azóta is problémamentes a terhességem, remélem nem lesz koraszülés sem. A kisfiam is teljesen időre jött, 40. héten császároztak vele. Tehát ha finoman és óvatosan csinálják (rám vigyáztak, mert nem nem akartam a gyereket, mint sok roma ott, akiknek már majdhogynem tagságijuk volt abortuszra...), akkor valószínűleg nem lesz gond a későbbiekben sem. Nagyon drukkolok, hogy mégis sikerüljön megtartanod a babát, aki Titeket választott.

E.

2010. ápr. 30. 10:38
 66/125 anonim ***** válasza:
17%

A 18 hetes kismama vagyok.

Nem vagyok érzékeny csupán lehetetlennek tartom,hogy minden napra jut legalább két ilyen kérdés.

Harmadik babámat várom sajnos az eddigi terhességeim is problémásak voltak persze aztán rendben ment minden sima szülések stb.Lényeg,hogy sokszor voltam a szülészeten,nem is egy kórházban mert valami miatt be kellett feküdnöm.

Ahogy írtam nem is egy kórházban tehát több helyről van tapasztalatom a látottakkal kapcsolatban.Rengeteg az abortusz.Az a szomorú,hogy az ilyeneket simán beteszik a kismamákkal egy kórterembe.Mit érezhetünk mi kismamák?

Akik könyörgünk a babáinknak,hogy kapaszkodjanak jól,akarjanak élni mert idekint nagyon várjuk őket?És ekkor beköltözik közénk egy vagy két napra az abortuszos.Egy nap legalább 3 abortuszt csinálnak az a két kórházban 6.Mi lehet országos szinten?

Ezután visszatérve a válaszaimra,ennyire rosszak a fogamzásgátló módszerek?Mindegyik abortuszos tök felelősségteljesen védekezett mégis "becsúszott" a baba?

Na ezt nem hiszem én el.

De mindegy az a lényeg,hogy én még ilyet nem tettem,és örülök,hogy ezt a babát is szépen ki tudom hordani.

Mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

2010. ápr. 30. 11:22
 67/125 anonim ***** válasza:
66%
Szegénykém tényleg nem jó helyre írtad ki a kérdést.Mert az ilyen kérdésekre itt aztán ráveti magát a sok álszent keselyű aki tökéletes életet él.Tisztelet a kivételnek!!!Azért vannak értelmes válaszok is.De egymást kioktatni ocsmány módon szidalmazni azt itt nagyon értik.Próbálok a kérdésedre válaszolni szerintem kórházba is nyugodtan mehetsz szakszerűen ellátnak ott is.Nagyon sajnálom sok-sok erőt neked!!!Nem kell mindenki véleményét magadra venni akármi is történt akárhogy is! nagyon nehéz helyzetben vagy az biztos.Minden jót.
2010. ápr. 30. 11:28
 68/125 anonim ***** válasza:
26%
2010. ápr. 30. 12:19
 69/125 anonim ***** válasza:
26%
2010. ápr. 30. 12:20
 70/125 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó válaszoló már bocs, de az hogy "álszent keselyű", nem ocsmány szidalmazás?

Egyébként meg tessék, itt a válasz a 18 hetes kismamának miért van ilyen sok abortusz: mert mindig vannak akik az abortuszra készülőknek azt mondják "szegénykém".

Én inkább a kis magzatra mondom hogy szegénykém.

2010. ápr. 30. 12:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!