Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 18 éves vagyok, és védekezés...

18 éves vagyok, és védekezés mellett lettem terhes. Mindenképpen abortuszra kell mennem, és a kérdésem az hogy ezt inkább klinikán vagy "sima" kórházban végeztessem el? Tanácsok?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki megszólna,és elkedeni oltogatni,gumit használtunk,és nem egyéjszakás kaland,hanem már 3 éve együtt vagyunk. minden vágyam lenne megtartani,de se neki,sem nekem nincs olyan anyagi hátterem,amivel el tudnánk tartani :( ráadásul most érettségizünk,szeretnék tovább tanulni egyből..félek h meddő leszek,vagy esetleg koraszülött lenne a következő..
2010. ápr. 27. 15:39
 71/125 anonim ***** válasza:
51%

Köszi kedves utolsó:)

Sajnos ez van....

remélem megnézik az abortusz pártiak a linkeket....

vérzik a szívem(és nem a hormonok játszadoznak velem)

18 h.km.

2010. ápr. 30. 12:35
 72/125 anonim ***** válasza:
0%

Én megnéztem és az elsőnél konkrétan könnybelábadt a szemem, annyira szomorú.

Egyébként mindentől függetlenül, lehet ez egyszerűen beállítottság kérdése, mármint nem anyagiak emg tanulás meg ilyesmi hogy ki tartja meg és ki nem.

Én amikor tizen x évesen hittem hogy terhes vagyok akkor is megtartottam volna, pedig nem mondhatnám hogy nem érdekelt a tanulás (joghallgató lettem utána szóval nem vagyok egy link típus ha suliról van szó), és anyagilag is teljesen átlagos családban nőttem fel. Nálunk egész egyszerűen ilyen a családom, ilyen a neveltetésem hogy az életet tisztelni kell akár 50 kilós, akár egy 5 grammos emberről van szó. Nem mondom hogy minden gáz aki nem így gondolja, de az biztos hogy a tanulás nem kifogás, nekem pár hónap múlva megszületik a babám, eddig is levelezőn tanultam hogy mellette tudjak dolgozni (pont azért mert anyámék nem tudnának eltartani engem is meg tesómat is, ezért ő is levelező+mellette dolgozik) és kisbaba mellett fogok tanulni az államvizsgámra, szóval nem lesz könnyű de egy cseppet sem félek tőle hogy nem fog menni :)

2010. ápr. 30. 12:42
 73/125 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

én úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van leírni a saját véleményét, mert valóban más és más véleményeink vannak, azért senkit sem neveznek " keselyűnek".Abban a pillanatban, amikor egy kérdező valami felől nem tud dönteni szüksége van véleményekre, akkor kiírja a kérdését és varja a különböző véleményeket. Szerintem ez a honlap ezert alakult és nem azért, hogy egymást lattalanban "keselyűzzük"!!!

TE.

2010. ápr. 30. 12:47
 74/125 anonim ***** válasza:
100%

12:42-es kismama!

Ugyan ez volt nálam is ahogy leírtad.

Régebben írtam,hogy nem vagyok mai csirke,de ez nem azt jelenti,hogy öreg pitsa vagyok:)

Én mondjuk az érettségit megvártam:)De utána egyből teherbe estem.Átlagos családom átlagos fizetéssel akkor még csak barátom volt a párom stb.Kismamaként kezdtem a főiskolát,és senki nem röhögött ki,sőt nagyon sokat segítettek a tanáraim,diáktársaim,hozták a bedolgozásokat,órai anyagokat mert közben veszélyeztetett lettem.Szültem és két szoptatás között rohangáltam vizsgákra meg összevonásokra.Lediplomáztam!

Aztán gyerek mellett letettem a felsőfokú angol nyelvvizsgát.

Ahogy a lányom 3 éves lett újra főiskolára mentem!

Lányom iskolába készült mikor lediplomáztam közben háztartás,munka,gyerek párom stb mint egy normális anya-nő-háziasszony.

Közben külföldön is dolgoztam apa meg elvolt itthon a gyerekkel.Aztán terhes lettem a fiammal.Mivel sajnos lányommal terhességem problémás volt,ez a 9 hónap is otthon telt,közben otthonról dolgoztam,otthon vállaltam pácienseket.Közben kórház bentlét,haza,és így tovább.Megszültem,dolgoztam,most ismét várjuk a babát,esküvőnk volt,építkeztünk,mosat is kórház oda-vissza.

Ha megszülök a harmadik diplomám megszerzésén fogok ügyködni:)

Szóval semmi sem lehetetlen csak kitartás és elszántság kell hozzá.

No meg egy tüneményes férj-vagy barát és egy melletted álló család.

Én is össze tudtam tudom egyeztetni a gyermeknevelést gyermekvállalást a karrierrel.Még nem haltam bele:)

2010. ápr. 30. 13:01
 75/125 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem ez van??Csak azt elfelejtik h nem véleményt hanem választ és tanácsot! kért.Mielőtt azt hinné bárki nem vagyok abortuszpárti egyáltalán.Itt csak egy kulcsszó van "elfogadás" el kellene fogadni h ő így döntött tanácsot segítséget kért nem véleményt kritikát.Meg lehet nézni minden kérdésre hány válasz érkezik.Elenyésző de az ilyenre mindig összegyűlik a sok kritizáló.Ok a keselyű kicsit durva volt senkit nem szándékozok sértegetni de volt itt ennél sokkal durvább jelző is azt hiszem.Ő így döntött ezt kellene elfogadni.Nem a mi életünk sajnálom a babát mi is 2 éve várjuk de a döntést neki kell meghozni és úgy tűnik ő már meghozta.
2010. ápr. 30. 13:07
 76/125 A kérdező kommentje:
KEDVES 18HETES KISMAMA. nem hiszem h neked kellene magyarázkodnom,de azért megteszem. -mellesleg,mi lett volna ha a kérdésre válaszolsz,és nem a véleményed erőlteted rám eléggé gusztustalan módon?- szedtem tavaly végig gyógyszert,meg még 2008 utolsó hónapjaiban is,de az a helyzet,hogy mikor elkezdtem szedni,kb. 3-4 hónapot (!!) menstruáltam folyamatosan.az orvos aztmondta h ez természetes,így reagál a testem..ebből az lett,hogy vérszegény és vashiányos lettem,újabb gyógyszerek kellettek,állandóan lebetegdtem télen,stbstb. ha tényleg oylan tájékozott vagy,mint mondod,akkor tudod miről beszélek:) igazán nagy a szád úgy,h van pénzed megtartani a gyereket,meg papolni arról h ő is egy gyerek,de az nemszámít h a pici popsiját a puszta kezemmel tudnám kb kitörölni?? gyest nem kaphatnák,munkát sem,anyukám meg nem keres annyit h 3unkat eltartson.a fiú most közölte be h ha megtartom felakasztja magát..nos,sok szerencsét kívántam neki hozzá..úgyh annak aki azt mondta h attól fllek h elhagy..hát lesz*rom..nem ő a lényeg..és azok,akik a barátaim,nem hagynának el ezért,és úgy gondolom havonta egyszer-kétszer ugyanúgy eltudnék menni bulizni,vigyázna rá édesanyám.. szóval ezt a dumát hagyjuk:)2 óra múlva lesz a ballagásom,két nap múlva az érettségim,k*rva nagy stressz alatt állok,pláne így,úgyhogy a gonosz kommentelők fáradjanak arrébb,köszönöm:) egy utolsó kérdés : KI MIT TUD A LEÁNYANYA OTTHONOKRÓL??? mert egy barátnőm ezt tanácsolta nekem.
2010. ápr. 30. 13:08
 77/125 anonim ***** válasza:
0%

A kismama vagyok.

Rendben van nem írok többet.

Ahogy érzed.

Leányanya- otthon létezik, Bölcső alapítvány honlapján nézd meg van tel szám is.

Budapesten és Szekszárdon van otthonuk az alapítványnak.

Ha van férőhelyük megoldják az elhelyezésedet.

De minek neked leány otthon?Ha abortuszra mész?

Azt nem támogatja az alapítvány.....

Csak az örökbeadást azt is csakis a nyíltat.

Vagy megszülöd és ott lakhatsz náluk.

2010. ápr. 30. 13:18
 78/125 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 30. 13:41
 79/125 A kérdező kommentje:
nyílván az akkor érdekel,ha úgy döntök h megtartom:) köszönöm a linkeket!
2010. ápr. 30. 13:57
 80/125 anonim ***** válasza:
100%

Engem most biztos utálni fogtok, mert egyenes leszek:

Utálom az abortuszt, sajnálom a magzatokat, pláne, hogy én magam remegek azért, hogy végre 14 hónap után BABÁM SZÜLESSEN, DE:

Még mindig sokkal "emberségesebb", mint a világra hozni egy szerencsétlen emberkét, akire az éhezés, nélkülözés és ki tudja, még mi vár ... Nem kivánom egyetlen Anyának se azt az érzést, amikor nem tudja megadni a gyermekének, amire szüksége lenne, amikor nem - et kell mondania, ha mondjuk egy szelet csokit kér a pici ... Tudom, ezek szélsőségek, de én magam 6 évet dolgoztam csecsemőotthonban, és a gyerekek nagy része kényszerből került be, nem azért mert az anyjuk be akarta adni Őket, hanem egyszerűen azért, mert nem tudott mást csinálni, ha nem akarta, hogy éhenhaljon a gyermeke.

Úgyhogy akármennyire is borzalmasan hangzik, de a Kérdező még mindig a felelősségteljesebb gondolkodásról tesz tanubizonyságot, hogy nem akarja a SEMMIRE megszülni a gyerekét csak azért, mert a kivülállóknak az felel meg leginkább.

Én nem itélem el, kicsit sem. Hibázni sajnos emberi dolog, és a tudomány mai állása szerint nincs 100 százalékosan megbizható fogamzásgátlási módszer.

Könnyű kivülállóként okoskodni, de ne felejtsük el, hogy egyikünk sem tudhatja, hogy mit hoz a holnap ...

2010. ápr. 30. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!