Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 18 éves vagyok, és védekezés...

18 éves vagyok, és védekezés mellett lettem terhes. Mindenképpen abortuszra kell mennem, és a kérdésem az hogy ezt inkább klinikán vagy "sima" kórházban végeztessem el? Tanácsok?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki megszólna,és elkedeni oltogatni,gumit használtunk,és nem egyéjszakás kaland,hanem már 3 éve együtt vagyunk. minden vágyam lenne megtartani,de se neki,sem nekem nincs olyan anyagi hátterem,amivel el tudnánk tartani :( ráadásul most érettségizünk,szeretnék tovább tanulni egyből..félek h meddő leszek,vagy esetleg koraszülött lenne a következő..
2010. ápr. 27. 15:39
 81/125 anonim ***** válasza:
28%

Igaz, nincs 100%-os fogamzásgátlási módszer. Lehet, hogy még felelősségteljesebb dolog lenne, ha a szex a házasság keretei közé szorulna, így talán védettebbek lennének a magzatok is.

(ezért a hozzászólásért meg engem fognak útálni...)

2010. ápr. 30. 16:26
 82/125 anonim ***** válasza:
100%
És házasságkötés esetén mi a biztositék arra, hogy a gyerek valóban családban is fog felnőni? Hány Egyedülálló Anyát ismerek, akinek a házassága "lányregénybe" illően indult, és most mégis egyik napról a másikra él, illetve kűzd az életben maradásért a gyerekével, aki nem is egy esetben még csak nem is spontán, hanem lombikprogram segitségével született ... Nem egy ilyet ismerek, sajnos.
2010. ápr. 30. 16:56
 83/125 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én nem fogok papolni mert nincs értelme te döntheted el hogy akarod vagy nem vagy van-e egyáltalán rá lehetőséged hogy megtarsd. Na szóval 19 évesen én is terhes voltam megis akartuk tartani nem is tanultam még(igaz ő már dolgozott)de más volt ami nem engedte nekem nem kellet megvárom a döntést az élet döntött helyettem volt egy balesetem és 10 hetesen elvetéltem. Mikor ki jöttem a korházból a barátnőm fel hívott hogy korházban van és menjek be. Neki dönteni kellet mert azt modta a doki bele is halhat a terhességbe 14 hetes volt és infuziot kapott mert annyira sokat hányt hogy kiszáradt és egyszerüen nem mult bent voltam végig amig tartott a beavatkozás kihozták és nagyon ki volt. Másnap együtt sírtunk. És utána még sokszor. Most 25 évesek vagyunk tavaj mindketten férjhez mentünk mi a férjemmel már esküvő elött ota szeretnénk babát egyszerüen nem jön össze vagy ha igen el is megy. Ők szeptember ota probálkoztak és már 15 hetes terhes nekem meg csak két vetélésem volt. Az utolsó márciusban pont mikor neki már biztos volt és elmondta. Igaz nagyon örültem de irigyeltem is őt. Most minden nap szóba kerül az ami annó történt és az hogy mennyire fél hogy amiatt valami baja lesz a babának. Én nyugtatom hogy nem.

Szóval amiert ezt leírtam az az hogy nem törvény szerű hogy ha most el veteted hogy utána soha többet nem lehet babád. Ez egyén függö meg hogy hol végezteted el. Én azt tanácsolom inkább egy Klinikán valahogy az számomra megbizhatobbnak tünik és biztonságosabbnak.

Mivel írtad hogy minden vágyad lenne megtartani tudom milyen nehéz lesz dönteni. Nekem is az volt de én is úgy döntöttem volna nem tartom meg mert pár hónappal később külön is mentünk pedig már eljegyzés is volt. Nem bánom hogy így történt csak rossz vissza gondolni a dolgora. Remélem hogy jól döntesz biztos bánni fogod de te tudod el dönteni hogy mi lenne a legjobb. Mert szerintem annak sincs értelme hogy ha meg van a baba nem tudod felnevelni.

Sok erőt kivánok a döntésedhez. És kitartás.

2010. ápr. 30. 17:04
 84/125 anonim ***** válasza:
100%
off. 21:12- vagyok, utánam következőnek 21:52-esnek. Nem idézgettem a Bibliából, ne mondj ilyet légyszi, hogy hagyjuk, nyilván azért írtam, mert nem akarom hagyni, ez az én véleményem, tudom azt is, hogy amit te írtál az is benne van a Bibliában.
2010. ápr. 30. 17:56
 85/125 anonim ***** válasza:
51%

16:26 vagyok:

16:56-nak:

Én is ismerek ilyen Anyát. De ez még nem negligálta a kijelentésemet.

2010. ápr. 30. 20:53
 86/125 anonim ***** válasza:
100%

Írtad, hogy nem kaptál Gyest. Miért? Alanyi jogon jár szerintem.

28.500Ft + családi pótlék: 12.000 Ft + 60.000 Ft környékén az egyszeri anyasági támogatás.

Ennyit kapnál a kisbabád után.

2010. ápr. 30. 23:15
 87/125 A kérdező kommentje:
hű.köszönöm a pontos infóót!:)
2010. máj. 1. 01:23
 88/125 anonim ***** válasza:
68%
Kapná még szülés után az anyasági támogatást ami 64.250 forint, ez egyszeri amit előttem is írtak, most ennyi az összege.
2010. máj. 1. 09:01
 89/125 anonim ***** válasza:
68%
A családi pótlék pontosan most 12.200
2010. máj. 1. 09:02
 90/125 anonim ***** válasza:
25%

kedves kérdező!

Szerintem keményen válaszoltál a kismamának ahelyett h inkább megköszönnéd h vannak akik kedvesen próbálnak neked rávilágítani az esetleges veszélyeire az abortusznak, és kicsit a saját tapasztalatukból tanácsot adni.

Hidd el h sokkal jobb ha vki leírja a saját kis történtetét, minthogy szimplán odaveti h "vetesd el a pi.csába oszt jó van" nem gondolod?

Másrészt én nem éreztem tolakodónak a kismamit, minden válaszát végigolvastam, és nem volt bunkó nem mondhatod! Bezzeg azokra miért nem reagálsz, aki azt írta neked h sose legyen többet gyereked?!?!?!Az nem esik rosszul?

Másrészről, sejthetted volna h egy ilyen kérdésre 10000 olyan válasz fog majd jönni, amikben lesz olyan h lehurrognak, mások felsztárolnak, a maradék tanácstalan, na és persze jönnek azok akik saját keserű tapasztalatból beszélnek. Nekem ez utóbbi a jobb.

Végülis nem hinném h erről az oldalról olyan marha sok infóhoz jutsz, de ha neten rákerestél volna, megtaláltad volna az anyaotthonokat is, plusz a korházakról is tájékozódhattál volna.

Nem értem, ha mindenképp el kell vetetned, akkor meg mit kérdezgetsz, menj el szépen a korházba és kész. Lehet h pl a rókusba többekkel szépen bántak, és lehet h pont Te leszel az akivel meg nem. Ezt előre nem lehet kiszámítani. Máskor meg ha nem akarsz "sztorikat" halgatni/olvasni másról, akkor írd ki h csak a kérdésedre adjanak választ, nem kell a rizsa...

Különben meg írod h semmiképp se maradhat a pici, és mellette meg azt h mennyire félsz, meg h anyaotthon....stb..így ne is csodálkozz h sokan terelni próbálnak afelé h tartsd meg. Most akkor dönts, vagy megtartod vagy nem. Mert így a válaszolók se tudják h milyen tanáccsal lássanak el!

le lehet pontozni, de nem érdekel.

2010. máj. 1. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!