Fiatal anyukák! Ti mit tennétek a helyemben?
23 éves vagyok, egyetemista, abban a hónapban lettem terhes amikor betöltöttem a születésnapomat. Izgatottan várjuk a csöppséget, nagyon szerettük volna! :) Bennem is 19 évesen kezdett el érlelődni a gondolat, hogy anya szeretnék lenni, és nem 8-10 év múlva (habár józan ész szerint az sem lett volna későn, de egész egyszerűen éreztem, hogy az számomra nagyon messze van). Viszont nekem feltétel volt a saját lakás, illetve az, hogy az egyetemet akkor is be tudjam fejezni, ha "rossz" baba lesz (ezalatt értem hogy sír a nap nagy részében, hiszen nem tudhatod előre hogy a te babád mennyit fog aludni, illetve ellesz-e egyedül, elnézelődik-e amíg tanulsz.) Ezen kívül mi több, mint 3 évig éltünk együtt, és még teherbeesés előtt össze is házasodtunk. Így lett az, hogy 19 évesen elkezdtem vágyni rá, viszont a körülményeket 23 éves koromra sikerült megteremteni. Van saját lakás, 2 millió félretett pénz, és a születése után csak fél évem lesz hátra az egyetemből, és a félretett pénzből a nagymamámnak fogunk adni, mert ő fog vigyázni heti 10 órában a babára( nem egyhuzamban, csak amikor órára járok).
Nagyon örülök hogy várunk ennyit, mert sajnos egy babát nem tudsz előre kiszámítani hogy mennyibe kerül... elvileg terhesség alatt a magzatvédő vitaminok árába. Ennek ellenére én már 130ezernél járok, mert veszélyeztetett lettem, és rengeteg progeszteronpótlás kell, magán endokrinológus, illetve a femibion mellé még kb 10ezret költök havonta más vitaminokra/gyógyszerekre is, hogy megmaradjon a babánk.
Szerintem ilyenekre is érdemes gondolni, először valóban kapjátok meg azt a lakást, költözzetek be, éljetek együtt 2 évig, és utána gondolkozz újra a témán.
Én egyébként akkor "leállítottam" magam, mert belebolondultam volna ha a babán jár az eszem, és csak a sulira koncentráltam, és a barátomra(ma már a férjem :) )
11 hkm
Szia!
22 évesen lettem anya. Mindig is fiatalon szerettem volna gyereket. De én olyat nem tennék direkt, hogy gyed alatt tanuljak. Szerintem az nem arra van, hanem arra, hogy 100%-osan a gyerekeddel foglalkozz. Azt az időt semmi nem pótolhatja, egész egyszerűen jár nektek az a 3 év! Csak egymásra :)
A fáradtságról nem is beszélve. Én nem tudtam, milyen az igazi kimerültség.. És igen, 0+24-ig, nincs szabadnap :) Biztos, hogy valamelyik valami rovására menne. Vagy várd meg amíg elvégzed a sulit, vagy hagyd abba addig.
A másik meg, igenis muszáj (lenne) együtt élnetek előtte, mert szerintem is ott még nagyon sok probléma adódhat, hidd el!!
De kivánom neked, hogy teljesüljön, amire vágysz és hogy mihamarabb édesanya legyél :)
27/anyuka
Előző vagyok.
Még annyit, hogy ezt arra írtam, hogy alapból nem tervezném úgy, hogy gyed alatt bármi mással is kelljen foglalkoznom. Persze ha így alakul véletlen, az más :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!