Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fiatal anyukák! Ti mit tennéte...

Fiatal anyukák! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, és iszonyatosan szeretnék gyermeket.(pontosan tudom mivel jár, elég kicsi húgom van) Ne értsetek félre, nem most, majd 1-2 év múlva, szóval fiatalon. Csakhogy tanulni is szeretnék majd, de nem tudom, hogyan oldhatném meg, hogy anyagilag a legkedvezőbb módon jöjjön ki. Annyira sok a rizikó, meg a vagy összejön-vagy nem dolog, hogy semmiben sem vagyok biztos. Jelenleg szeretnék fősuli alatt lebabázni, és különköltözni a párommal, akinek biztos állása van már évek óta, és így kaphatnék gyedet is, levelezőn be tudnám fejezni a tanulmányaimat. Szerintetek ez jó terv? Annyi pénzből, amennyit a párom keres, és amennyit én fogok, el fogja bírni a pénztárcánk a gyermeket és a saját lakás bérlését is? (a párom kb 170ezret keres, és lehet az is, hogy lakást kapnánk rokonoktól, de ez nem 100%) szóval? ti mit tennétek a helyemben?

2016. júl. 26. 22:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%
Én is 19 vagyok és 20 évesen fogok szulni. Nem sajnálok semmit sem amiből kimaradok, viszont mi már 1,5 éve összeköltöztunk. Jol ment es igy johetett a baba. Nem konnyu igy a penzbol kijonni, mivel gyedre nem vagyok jogosult de meg tudjuk oldani. Ha azt akarod hogy minden tökéletes legyen és ne történjen olyan, hogy gondolkozzatok, hogy mit vegyetek meg a pénzből soha nem lesz megfelelő alkalom. Engem a szuleim későn vállaltak, így anyám már 67 éves mert a legjobb egzisztenciát várták. Ha jo a kapcsolat, kiprobaltatok hogy milyen egyutt elni, van egy alap fizetes es keszen alltok ra, akkor miert ne?
2016. júl. 26. 23:48
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nektek kell tudni. Első nem volt tervezve nekem,suliba jártam,szakképzésre. Nappali,gyerek miatt nem tudtam befejezni. Az saját lakás volt,akkori párom keresett 130-at,én gyesen voltam. Plusz kiadásokra nem telt volna... Két hét után laktunk együtt,a baba négy hónap után sikerült. Megromlott a kapcsolat,sose gondoltam volna,hogy olyan ember,amilyen. 21voltam. Jelenlegi párom is hamar jött hozzám,albérletbe,a baba is hamar jön,de tervezetten,ő tökéletes társ ehhez. Lányom is velünk él. Sokáig tp en voltam elözö munkahely miatt,mert átvertek. Nem jött pénz hónapokig,plusz kiadás viszont sok,kocsival kapcsolatban,a naggyal kapcsolatban. Azóta dolgozom,de a babának kell minden. Fél.év lesz mire egyenesbe jövünk párom 220ezres nyári,250ezres téli netto fizuja mellé az én kb majd 60ezres gyedemmel... Szóval nem olyan könnyű ám,és mi se a segítségekre alapozunk.
2016. júl. 27. 06:22
 13/24 anonim ***** válasza:
75%

a 20 es a 45 eves kor kozott 15 ev van....nem tudnal egy kozeputat valasztani a szuleshez? nem szeretnel megadni neki mindent amit csak lehet, hogy jo esellyel induljon el az eletben? mert akkor ne diplomas gyedbe szulj es dolgozz szules elott hogy utana is jo allasod van.

kerdezo nem megbantani akarlak de a gondolkodasod egyaltalan nem erett, nem anyahoz valo.

mas ha becsuszik a gyerek es valaki ugy dont hogy megtartja, de ne a minimumra torekedjunk mar ha egy gyermek szuleteserol es jovojerol van szo...aztan majd 5 ev mulva meg irod itt a gyakorin hogy "egyedulallo munkanelkuli anyakent milyen tamogatasok jarnak nekem"?

2016. júl. 27. 06:35
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Én is 19 éves vagyok decemberbe töltöm a 20.-at. Nem rég érettségiztem és hétfőtől már dolgozom. Én és a párom (aki mellesleg a vőlegényem és kettő éve már, hogy együtt vagyunk) már nagyon szeretnénk egy babát. Konkrétan a tanulmányaimat nem fejezném be, mert majd munka mellett is mennék tanulni illetve gyermek mellett is. Hála Istennek hamar és könnyen tanulok így nem félek. Én úgy gondolom, hogy ha az ember lelkileg megérett rá és meg is teheti és szeretné, az tegye meg és legyen teljes az élete. Én nagyon vágyom már rá és késznek is érzem magam, munkám van így már nem látok semmi akadályt. :) és kívánom neked is, hogy megkapd azt, amire a szíved vágyik!!
2016. júl. 27. 08:52
 15/24 anonim ***** válasza:
51%

14: 2 év egy kapcsolatban baromira nem sok idő ugye tudod? 2,5 évesen mentünk szét a párommal (aki most már a férjem de ez egy más történet), pedig ebből 2 évet együtt éltünk...és mégis szét mentünk, több mint 1 évre...

nem értem tényleg, hova rohantok..biztos nagyon menő lenne nagy hassal flangálni az egyetemen meg a fősulin, valóban nagyon nagy lányos dolog, csak aztán 23 évesen mikor mennétek vissza dolgozni a gyesről, 90.000 Ftért fogtok valahol gürizni, mert se munkatapasztalat, utolsó válaszoló esetében még normális szakma se..

2016. júl. 27. 10:33
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
a gyermekeitek meg előre sajnálom, mert majd iskolában nem értik hogy nekik miért csak egy pulcsijuk van, amikor másnak meg még tabletre meg mittudomén mire is telik, nem tudtok nekik élményeket adni, normális minőségű élelmiszert venni, és miért? mert derogált nektek 2-3 évet dolgozni a gyerek előtt, meg mert annyi áldozatra sem voltatok képesek, ti "leendő anyák", hogy építsetek egy kis anyagi és érzelmi hátteret a baba mögé.
2016. júl. 27. 10:35
 17/24 anonim ***** válasza:
27%

Szia kérdező!

Szerintem ne arra alapozz, hogy van egy kicsi húgod, akit sokszor te láttál el, és besegítettél anyukádnak a baba körül. Az egyáltalán nem ugyanaz, mint a sajátod, akivel 0-24-ben te és a párod vagytok, nem pedig 1-2 órát csak, esetleg 1-1 délutánt. Ennyi erőből mindenki tudja milyen is, akinek van öccse/húga.

19 évesen abszolút nem vagy elkésve, és bőven beleférne 3 -4 év egyetem, és legalább 1 év munkaviszony, s még csak ekkor leszel 23 éves. Én 26 éves vagyok, év végén fogunk belevágni a családalapításba, igaz munka mellett én is elkezdtem egy 2 éves képzést levelező szakon, és nem biztos, hogy be fogom fejezni mire megszületik a baba, viszont 1, nekem nem első szakmám, és nem is a mostani munkámhoz kapcsolódik ez a szak, tehát bőven belefér, hogy az utolsó félévemet baba mellett csináljam meg

2, 4 éve van stabil munkahelyem, a GYED-em kb. 97.000 forint körül lesz nettóban, és tárt karokkal vissza is várnak, hiszen olyan munkahelyről van szó, ahol a 4 év alatt olyan szakmai tapasztalatokat szereztem, és olyannyira átlátom a rendszert, hogy nagyon jó munkaerőnek számítok nekik.

3, a férjem 12 éve dolgozik ugyanannál a cégnél, havi nettó 160-170 et keres, tehát nálunk olyan rizikó sincs munkahely területén , hogy vagy kirúgnak vagy nem. (Mert ahhoz nagyon olyan dolognak kell történnie, vagy a cég életében ha ne adj isten megszűnne, amire az elkövetkezendő 5 évben kb. lehetőséget sem látok/látunk

Nekünk van saját hitelmentes házunk, autónk, félretett pénzünk, és még így is azt mondom, hogy a következő hónapokban nagyon meg kell fognunk a pénzt, és tudatosan teszünk félre még többet, hogy mindent meg tudjunk adni majd a gyereknek ami szükséges, és kell.

Szerintem nagyon gondoljátok át ezt az egészet, mert az szép és jó, hogy eltervezed, hogy ez így lesz úgy lesz, de mi van ha pl. elbuksz az első 2 féléven és megszűnik a hallgatói jogviszonyod? Akkor szerinted mire kapsz diplomás gyed-et? Vagy mi lesz ha azt sem fogod tudni, hova költözzetek, mert egyelőre még mindig nem tudod megmondani ezt sem, hogyan kellene összeköltöznötök. Én, ha a helyedben lennék biztosan várnék még minimum 3-4 évet mire tisztázódik minden körülmény, lakhatás, párkapcsolat, munka (mindkét fél részéről!), és utána lehet tervezni a gyereket, amikor nem csak arra terveztek, hogy HA, meg HA az ismerős odaadja a házát és a többi.

2016. júl. 27. 12:28
 18/24 anonim ***** válasza:
14%
Köszönöm a kioktatást! Bár semmilyen magyarázattal nem tartozom neked, de csak, hogy tudd leérettségiztem ja és szakmám is van, na de ha nem elég neked akkor csak közlöm, hogy 140 ezer diploma nélkül, nettóba szerintem nem kevés és nem a napon égek hanem irodába csücsülök, és hogy megnyugodj nem ismerős rakott be, hanem a saját erőmből. Nem sietünk sehova se, ez a mi döntésünk. Ja és munka mellett persze kezdem a másik szakmám, amit én finanszírozok. Lehet, hogy nincs diplomám és csak 19 éves vagyok, de tudod szerintem most előrébb vagyok, mint néhány velem egykorú. Na most, hogy tisztáztuk szerintem, ha gyereket akar és van rá módja akkor szüljön. Nem értem a mai világot, miért támadnak az emberek úgy, hogy a háttért nem is ismerik, azt nem kell, aki úgy esik teherbe, hogy azt se tudja ki az apja, vagy aki úgy szül, hogy még 17 sincs és a legtöbbje elvárja, hogy a szülők tartsák el, náluk ez természetes, de engem támadni kell, mert így gondolom ezt a dolgot, hát szép. Na de nem is érdekel, szép napot! A kérdezőnek meg kívánom, hogy minden úgy sikerüljön ahogyan azt szeretné!
2016. júl. 27. 13:09
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
18-as hozzászóló, rendben, hogy te dolgozol és van egy szakmád már érettségi mellett, viszont a kérdező egy percet sem dolgozott eddig. Csak a diplomás gyed-re alapoz, ami jelenleg 58.000 forintot jelent nettóban neki, ha tegyük fel 2017-ben megszületne a gyermekük. Nem jár majd neki sem CSED, sem egyszeri anyasági támogatás. Ha reálisan gondolkozik az ember, nem lenne jobb, ha várna még 3-4 évet, amikor lehet, hogy megkapná a maximum GYED-et, ami 108.000 nettóban, plusz előtte még a CSED-et, és mindenféle támogatást. Szerintem nem mindegy az a plusz 50-60 ezer, főleg ha albérletbe mennek, és jelenleg nem tudom mennyi félretett pénzük lehet megvenni a babának a dolgokat, hogyan élnek meg a párja 170.000 forintjából...ja, nem élnek még csak együtt sem. Miért kellene valakit arra bíztatni, hogy igen, vágjanak bele, amikor pár évet várnak és jobb körülményeik is lehetnének?
2016. júl. 27. 13:48
 20/24 anonim ***** válasza:
18: a kérdezőnek viszont nincs szakmája, és egyébként a nettó 140.000 ne haragudj...tudom sokan élnek rosszabbul de azért ugye tudod hogy ennél már több az átlag kereset is...átlag alatt meg nem szeretnék soha keresni! ennyi ambíció van bennem, és nem azért mert sznob vagyok, hanem mert szeretném a gyermekem jó iskolába iratni, több gyermeket vállalni, hogy ne legyen egyedül, élményeket adni neki stb....vannak nálad rosszabb helyzetben is persze...de nehogy már a 140.000 ft legyen az etalon...
2016. júl. 27. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!