Fiatal anyukák! Ti mit tennétek a helyemben?
a 20 es a 45 eves kor kozott 15 ev van....nem tudnal egy kozeputat valasztani a szuleshez? nem szeretnel megadni neki mindent amit csak lehet, hogy jo esellyel induljon el az eletben? mert akkor ne diplomas gyedbe szulj es dolgozz szules elott hogy utana is jo allasod van.
kerdezo nem megbantani akarlak de a gondolkodasod egyaltalan nem erett, nem anyahoz valo.
mas ha becsuszik a gyerek es valaki ugy dont hogy megtartja, de ne a minimumra torekedjunk mar ha egy gyermek szuleteserol es jovojerol van szo...aztan majd 5 ev mulva meg irod itt a gyakorin hogy "egyedulallo munkanelkuli anyakent milyen tamogatasok jarnak nekem"?
14: 2 év egy kapcsolatban baromira nem sok idő ugye tudod? 2,5 évesen mentünk szét a párommal (aki most már a férjem de ez egy más történet), pedig ebből 2 évet együtt éltünk...és mégis szét mentünk, több mint 1 évre...
nem értem tényleg, hova rohantok..biztos nagyon menő lenne nagy hassal flangálni az egyetemen meg a fősulin, valóban nagyon nagy lányos dolog, csak aztán 23 évesen mikor mennétek vissza dolgozni a gyesről, 90.000 Ftért fogtok valahol gürizni, mert se munkatapasztalat, utolsó válaszoló esetében még normális szakma se..
Szia kérdező!
Szerintem ne arra alapozz, hogy van egy kicsi húgod, akit sokszor te láttál el, és besegítettél anyukádnak a baba körül. Az egyáltalán nem ugyanaz, mint a sajátod, akivel 0-24-ben te és a párod vagytok, nem pedig 1-2 órát csak, esetleg 1-1 délutánt. Ennyi erőből mindenki tudja milyen is, akinek van öccse/húga.
19 évesen abszolút nem vagy elkésve, és bőven beleférne 3 -4 év egyetem, és legalább 1 év munkaviszony, s még csak ekkor leszel 23 éves. Én 26 éves vagyok, év végén fogunk belevágni a családalapításba, igaz munka mellett én is elkezdtem egy 2 éves képzést levelező szakon, és nem biztos, hogy be fogom fejezni mire megszületik a baba, viszont 1, nekem nem első szakmám, és nem is a mostani munkámhoz kapcsolódik ez a szak, tehát bőven belefér, hogy az utolsó félévemet baba mellett csináljam meg
2, 4 éve van stabil munkahelyem, a GYED-em kb. 97.000 forint körül lesz nettóban, és tárt karokkal vissza is várnak, hiszen olyan munkahelyről van szó, ahol a 4 év alatt olyan szakmai tapasztalatokat szereztem, és olyannyira átlátom a rendszert, hogy nagyon jó munkaerőnek számítok nekik.
3, a férjem 12 éve dolgozik ugyanannál a cégnél, havi nettó 160-170 et keres, tehát nálunk olyan rizikó sincs munkahely területén , hogy vagy kirúgnak vagy nem. (Mert ahhoz nagyon olyan dolognak kell történnie, vagy a cég életében ha ne adj isten megszűnne, amire az elkövetkezendő 5 évben kb. lehetőséget sem látok/látunk
Nekünk van saját hitelmentes házunk, autónk, félretett pénzünk, és még így is azt mondom, hogy a következő hónapokban nagyon meg kell fognunk a pénzt, és tudatosan teszünk félre még többet, hogy mindent meg tudjunk adni majd a gyereknek ami szükséges, és kell.
Szerintem nagyon gondoljátok át ezt az egészet, mert az szép és jó, hogy eltervezed, hogy ez így lesz úgy lesz, de mi van ha pl. elbuksz az első 2 féléven és megszűnik a hallgatói jogviszonyod? Akkor szerinted mire kapsz diplomás gyed-et? Vagy mi lesz ha azt sem fogod tudni, hova költözzetek, mert egyelőre még mindig nem tudod megmondani ezt sem, hogyan kellene összeköltöznötök. Én, ha a helyedben lennék biztosan várnék még minimum 3-4 évet mire tisztázódik minden körülmény, lakhatás, párkapcsolat, munka (mindkét fél részéről!), és utána lehet tervezni a gyereket, amikor nem csak arra terveztek, hogy HA, meg HA az ismerős odaadja a házát és a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!