Nekem miért nem lehet az abortuszba beleszólásom?
Nő és anyuka létemre nem vagyok egy túl érzelgős ember, de ez még nálam is kiveri a biztosítékot. Én is karrierista voltam, végigdolgoztam a terhességet, nehezen adtam fel a szülés előtti életemet, de eszembe sem jutott hogy elvetessem a babámat, pláne azért mert annak a férfinak szültem, akit igazán szeretek. 9 hónap pont elég volt arra, hogy gyökeresen megváltoztasson bennem mindent és az értékrendem megváltozzon.
Azt gondolom, hogy ilyet kijelenteni, hogy 8 hetesen "még nem gyerek", ezért elveteti, de x év múlva meg majd ő kihordja és felneveli a gyerekét a lehető legnagyobb ellentmondás az egész sztoriban. X év múlva is pont ugyanígy fog kezdődni a terhesség, akkor is csak egy "folt"-ot fog látni az uh-n, akkor mégis mitől fogja másképp értékelni az egészet?? X év múlva sem egy "kész" kisbabát fog a pocakjába kapni!!
Ahogy leírod, annyira csak egy megoldandó problémának tűnik a barátnőd részéről ez a terhesség, mintha tényleg nem is a tiéd lenne. Hihetetlen számomra és elképzelhetetlen, hogy igy érezzek-beszéljek egy babáról/magzatról, aki attól a férfitől fogant akit szeretek és akivel le akarom élni az életemet.
Egy biztos, jó ember vagy, és a sors Téged fog igazolni. Ha nem most, akkor kicsit később és talán egy másik lánnyal. Te megérdemled hogy boldog légy, és az is leszel!! Sok sikert kívánok Neked!!
Megmutattam a kérdést a férjemnek, ő azt mondta, kérdezzem meg szó szerint (na nem tőled, kedves kérdező, hanem a barátnődtől): mennyi pénzért akarod megöletni a gyerekedet?
Mert ugye azt mondta, ő még dolgozni akar. Hogy majd harmincévesen. Nos, mi az a pénz, amitől konkrétan elesik, ha most vállalja ezt a babát? Egyszerű kiszámolni: a havi keresetét szorozza fel annyi hónappal, amennyit szerinte a babavállalás elvesz az életéből és vonja ki belőle azt az összeget, amit gyed, családi pótlék, anyasági juttatás stb. címszó alatt kap.
Pár százezer lehet talán a különbség, de valószínűleg nincs annyi.... Hát ennyit ér neki egy élet????
Egyébként, kedves kérdező, mindamellett hogy őszintén sajnállak, tökéletesen megértelek és fáj a szívem azért a szegény kisbabáért, az a lány nem szeret téged eléggé, mert nincs olyan nő a földön, aki ha őszintén szereti a párját és anyagi akadály sincs, hogy elvetetné a gyerekét... Vagyis ha nem lenne egy ártatlan kis élet is függvénye ennek az egésznek, azt mondanám, örülj, hogy megszabadulsz ettől a nőtől és kerüld messzire... Csakhogy ez annak a picinek az életét nem menti meg.:-((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!