Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nekem miért nem lehet az...

Nekem miért nem lehet az abortuszba beleszólásom?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Végső elkeseredésemben írok ide. 28 éves fiú vagyok, barátnőm 27, 5,5 éve vagyunk együtt. Minden nagyon szép és jó közöttünk, már saját lakásban élünk, elég jó az anyagi helyzetünk, a kapcsolatunkat is jónak gondoltam. Barátnőm gyógyszert szed, úgy terveztük 30 éves kora körül vállaljuk az első babát. Kb 2 hete vacsora közben azt hittem, hogy rosszul leszek. Közölte mintegy mellélkesen, hogy pozitív lett a tesztje, volt a nőgyógyászánál és kért abortuszra papírt a családsegítőbe. Mert ő még nem áll erre készen. Dolgozni akar. Teljesen kiborultam, hogy ezt így mellékesen említi meg, és nagyon csúnyán összevesztünk azon, hogy mért nem beszélte meg velem. Azt mondta, ez az ő felelőssége, az ő teste stb. Tisztába vagyok vele, de azért némi beleszólásom nekem is lehetne. Hétfőn megy abortuszra, 2 hete folyamatosan könyörgöm neki, hogy ne tegye, de hajthalatlan. Már nem is állunk szóba egymással. Úgy érzem, ezt nem fogja túlélni a kapcsolatunk sem, én nem fogom tudni ezt feldolgozni, én akarom azt a babát...Mért nem érdekel senkit az én véleményem? Mért nem lehet semmi beleszólásom a saját gyerekem életéről? Mégis mit tegyek? Már csak 2 napom van, és hihetetlenül ki vagyok borulva.
2012. márc. 10. 12:52
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
írd meg majd kérlek !!!
2012. márc. 11. 01:31
 52/70 anonim ***** válasza:
68%

Nő és anyuka létemre nem vagyok egy túl érzelgős ember, de ez még nálam is kiveri a biztosítékot. Én is karrierista voltam, végigdolgoztam a terhességet, nehezen adtam fel a szülés előtti életemet, de eszembe sem jutott hogy elvetessem a babámat, pláne azért mert annak a férfinak szültem, akit igazán szeretek. 9 hónap pont elég volt arra, hogy gyökeresen megváltoztasson bennem mindent és az értékrendem megváltozzon.

Azt gondolom, hogy ilyet kijelenteni, hogy 8 hetesen "még nem gyerek", ezért elveteti, de x év múlva meg majd ő kihordja és felneveli a gyerekét a lehető legnagyobb ellentmondás az egész sztoriban. X év múlva is pont ugyanígy fog kezdődni a terhesség, akkor is csak egy "folt"-ot fog látni az uh-n, akkor mégis mitől fogja másképp értékelni az egészet?? X év múlva sem egy "kész" kisbabát fog a pocakjába kapni!!

Ahogy leírod, annyira csak egy megoldandó problémának tűnik a barátnőd részéről ez a terhesség, mintha tényleg nem is a tiéd lenne. Hihetetlen számomra és elképzelhetetlen, hogy igy érezzek-beszéljek egy babáról/magzatról, aki attól a férfitől fogant akit szeretek és akivel le akarom élni az életemet.

Egy biztos, jó ember vagy, és a sors Téged fog igazolni. Ha nem most, akkor kicsit később és talán egy másik lánnyal. Te megérdemled hogy boldog légy, és az is leszel!! Sok sikert kívánok Neked!!

2012. márc. 11. 09:37
 53/70 anonim ***** válasza:
76%
Próbáld megértetni a barátnőddel hogy nem áll meg a föld forgása csak azért mert terhes!A nyári munkáját még simán meg tudja csinálni,sokan dolgoznak pocakosan!(igaz nem tudom mit dolgozik).És Te ott vagy amikor megszületne a baba,100%-ban segítenél a kicsi körül,kivennéd a részed a gondozásban...stb,tehát nem lenne egyedül!És még valami:Gyermekgondozó,bébiszitter vagyok,családokhoz járok,és nagyon sok család kérte ki a segítségemet a baba születése után 5-6 hetes kortól hogy segítsek a kicsi körül.Nem 1-2 órára gondolok,hanem napi 8-9 vagy akár 24 órás segítségre hónapokig.Tehát ha anyagilag nektek belefér akkor ezzel is érvelhetsz a barátnődnek,hogy ilyen segítséget is találhattok...Próbáld meg hátha!Én nagyon szorítok hogy sikerüljön!Mi 11 éve küzdünk a babáért:(
2012. márc. 11. 09:38
 54/70 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom beszéltél-e már vele azóta. Nekem még az is eszembe jutott, hogy esetleg megijedt az egésztől. Próbáld meg megnyugtatni, hogy nagyon jó anyukája és apukája lesz annak a kisbabának. Sokan úgy gondolják, hogy felkészültek lennének egy kicsi érkezésére, de amikor tényleg ott a két csík a teszten, akkor kezdenek el gondolkodni, pánikolni. Tényleg végig tudom ezt csinálni? Valóban készen állok erre? Vele akarom leélni az életemet? Jó anya leszek? Jó apa lesz? Mindent megtudok adni Neki?...stb. Akinek nem fut át az agyán egy-két ilyen kérdés az hazudik. Megijedhetett attól is, hogy teljesen felborul az élete. Senki sem lehet ennyire kőszívű, hogy a saját gyerekét csak egy foltnak gondolja...inkább ez csak egy megnyugtatás a részére, hogy az a pont még nem egy gyerek és igazából nem is öli meg mert még nincsenek érzései. (pedig nagyon is vannak)Próbálj meg a szívére hatni, erősítani abban, hogy mindent nagyon jól fog csinálni és hogy te maximálisan kiveszed mindenből a részed. Vagy egyszerűen kérdezz rá, hogy szeret-e ő egyáltalán, mert ha szeretne nem okozna ekkora fájdalmat Neked. Sok sikert és remélem felébred benne időben az anyai ösztön.
2012. márc. 11. 13:46
 55/70 anonim ***** válasza:
63%

Megmutattam a kérdést a férjemnek, ő azt mondta, kérdezzem meg szó szerint (na nem tőled, kedves kérdező, hanem a barátnődtől): mennyi pénzért akarod megöletni a gyerekedet?

Mert ugye azt mondta, ő még dolgozni akar. Hogy majd harmincévesen. Nos, mi az a pénz, amitől konkrétan elesik, ha most vállalja ezt a babát? Egyszerű kiszámolni: a havi keresetét szorozza fel annyi hónappal, amennyit szerinte a babavállalás elvesz az életéből és vonja ki belőle azt az összeget, amit gyed, családi pótlék, anyasági juttatás stb. címszó alatt kap.

Pár százezer lehet talán a különbség, de valószínűleg nincs annyi.... Hát ennyit ér neki egy élet????

Egyébként, kedves kérdező, mindamellett hogy őszintén sajnállak, tökéletesen megértelek és fáj a szívem azért a szegény kisbabáért, az a lány nem szeret téged eléggé, mert nincs olyan nő a földön, aki ha őszintén szereti a párját és anyagi akadály sincs, hogy elvetetné a gyerekét... Vagyis ha nem lenne egy ártatlan kis élet is függvénye ennek az egésznek, azt mondanám, örülj, hogy megszabadulsz ettől a nőtől és kerüld messzire... Csakhogy ez annak a picinek az életét nem menti meg.:-((((

2012. márc. 11. 14:32
 56/70 anonim ***** válasza:
Mi újság?
2012. márc. 11. 15:51
 57/70 anonim ***** válasza:
Sikerült lebeszélni barátnődet az abortuszról?
2012. márc. 11. 20:53
 58/70 anonim ***** válasza:
Na mizuuuu????
2012. márc. 12. 16:11
 59/70 anonim ***** válasza:
Az elkeseredettségtől vagy az örömtől nem írsz? Remélem az utóbbi!!!! Írj kérlek, hogy mi újság.
2012. márc. 12. 17:14
 60/70 anonim ***** válasza:
Hétfő este van, kérlek írd meg, mi történt!!! (Nagyon remélem, hogy SEMMI :) )
2012. márc. 12. 19:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!