Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukám nevelőszülő akar...

Anyukám nevelőszülő akar lenni. Ebbe lehet nekem is beleszólásom?

Figyelt kérdés

Anyukám egyedül nevelt fel,én vagyok az egyetlen gyereke. Mita elvált apától egy férfi sem volt az életében. Most,hogy már kezdem én is élni a saját életem attól fél, hogy egyedül marad, ezért szeretne elmenni nevelőszülőnek. Én nem tartom jó ötletnek, hiszen én itt vagyok mellette és nem maradna egyedül. Hogy beszélhetném le erről a dologról?

18/L

2012. jan. 3. 14:35
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
*Mióta
2012. jan. 3. 14:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod lebeszélni? Nagyon szép és hasznos dologban gondolkodik!!!
2012. jan. 3. 14:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogsz mellette maradni élete végéig. Néhány év múlva elmégy otthonról. Neked is lesz saját családod. Bízd rá a döntést.
2012. jan. 3. 14:42
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne beszéld le. Ha ő ezt szeretné, tegye. Csak a saját jóléted miatt meg főként. Nem leszek mindig édesanyád mellett, neked is meg lesz a magad élete. Ő is hagy alakítsa úgy, ahogy szeretné.
2012. jan. 3. 14:43
 5/20 A kérdező kommentje:
Csak féltem ennyi az egész. 2 éve cukorbeteg lett, néha rosszul van. Nem tudom, hogy hogy boldogulna el egy 2-3 éves kisgyerekkel. Imádja a gyerekeket, van is a családban 2 pici akikre sokat vigyáz. Mégis attól tartok, hogy nem nagyon bírná, azt hogy éjjel-nappal vigyázni kéne a picire. Még egész fiatal, 42 éves, ezért inkább azt mondtam neki, hogy ismerkedjen, de erről hallani sem akar.
2012. jan. 3. 14:43
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

És mert cukorbeteg, mostmár élete végéig üljön a hintaszékben és lemondóan legyintsen, ha valamit csinálhatna?

Nagyon helyes és szép dolog, amit akar, és Te akkor vagy okos felnőtt lánya, ha támogatod ebben, és mondjuk még többet segítesz otthon, hogy boldog lehessen a munkájában, és ne fáradjon ki túlzottan.

2012. jan. 3. 14:45
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül "kap" pici gyerekeket. És a cukor nem betegség hanem egy állapot,amit nagyon jól lehet kezelni és szinten tartani. De lehet,hogy még jót is tenne neki egy kis felelősség és jobban figyelne.

Ne beszéld le,segíts neki.

2012. jan. 3. 14:48
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm 16 éves kora óta cukorbeteg, nagyon magas adagokban kell inzulinoznia. Ő megszült és felnevelt 2 kisbabát. Igaz, vele ott volt a férje, de te is otthon laksz anyukáddal, tudsz neki segíteni, nem? Ne haragudj, de én ebben a kérdésben látok egy kis féltékenységet, szerintem te szimplán önzésből nem szeretnéd, hogy anyukádnak legyen egy másik gyereke. Ami valamilyen szinten érthető, hiszen gyerekkorod óta kettesben voltatok, de akkor se kellene erről lebeszélned.
2012. jan. 3. 14:51
 9/20 A kérdező kommentje:
Egyátalán nem vagyok féltékeny, sőt örülnék neki, ha nem lenne egyedül, hiszen nekem is van barátom és vele is kell lennem. Viszont sokkal jobb ötletnek tartom azt, ha anyum egy csecsemő otthonból fogadna örökbe egy kisbabát. Próbálom ebben támogatni, segíteni neki, de állandóan kérdések merülnek fel bennem. Például, hogy hogy bírá ki, ha elvennék tőle a gyerkőcöt? Stb...
2012. jan. 3. 15:00
 10/20 anonim ***** válasza:

Akkor is így vélekednél ha lenne egy párja és kisbabát várna?

Nem tudom hány éves anyukád, nevelőszülő akkor lehet, ha mind egészségileg, mentálisan, megfelel a követelményeknek. Sőt, már tanfolyamhoz kötik a nevelőszülőséget. A korkülönbség pedig úgy tudom 45 évnél nem lehet több a gondozó és gondozott között.

Jómagam nevelőszülő vagyok, nehéz, de nagyon szép "hivatás" ez az életemben. tehát inkább támogasd a döntésében, mint nehezíts a dolgát. Örülj inkább, lesz 1-2 "kistestvéred". (A lányom akit nevelek 2 éves kora óta testvéreként szereti a két kisfiam akiket én szültem. Úgy szoktam mondani a kicsiket én szültem, a lányomat ajándékba kaptam.)

2012. jan. 3. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!