Nekem miért nem lehet az abortuszba beleszólásom?
Kiváncsi lennék azért a lányzó álláspontjára is. Szerintem ha ő írt volna ki kérdést, megindokolta volna a döntését és arra panaszkodna, hogy "tönkre akarod tenni" az életét stb, biztos az emberk 80%-a mellé állt volna...
Nem szeretném védeni, elsőre nekem is a szívtelen, biztos tőled van?, és önző jelzők jutottak eszembe.
Nem lehet, hogy azért ilyen rideg, törtető, mert pl a családjában van valami? Apuka elhagyta őket, anya egyedül nevelte föl, azt sujkolták belé, hogy csak magadra számíthatsz, érj el mindent amit tudsz lányom?
Mert ilyen esetben lehet "érthető" lenne, hogy ha csak mostanában kezd el dolgozni, fontos neki az a nyári munka, biztos hátteret akar maga mellett, amit egyedül is fenn tud tartani stb, ha ne adj Isten te nem vagy mellette, akkor se maradjon egyedül egy babával?!
Nekem van ilyen ismerősöm, aki a szülei válása miatt nem "mer" pl több évet otthon maradni babával, hogy ne válljon annyira "kiszolgáltatottá".
Esetleg ha valami ilyen van a háttérben, lehet erről az oldalról kellene megközelítened a beszélgetést, meggyőznöd, esetleg pszichiáterhez menni stb...
Egyébként bár mi terveztük a babát, először én is nagyon megijedtem, el is bizonytalanodtam, h biztos akar-e, mennyi lemondással fog járni stb. Aztán 9 hónap pont elég arra, hogy felkészüljön rá mind Apuka, mind Anyuka, és életünk legszebb időszaka volt. Kívánom, hogy ti is éljétek át!
Ez érdekes kérdés.
Nekünk az osztályfönökünk középiskolában feltette ezt a kérdést, hogy van-e joga egy férfinak ebbe bele szolni. persze az osztály nem tudott dönteni. Pont ezért nem rendelkeznek erröl.
Sajnos rengeteg olyan eset van ahol becsúszik a gyerek, a férfi ujjong és megtartják, majd párhónap múlva apuka lelép, és még gyerektartást sem fizet, soha meg sem látogatja a nöt.
Mivel ha te tényleg ennyire akarod a gyermeket, 100% hogy nem éli túl a kapcsolatotok ezt a problémát. Szóval én azt ajánlom, hogy mond meg neki, ha úgy jobb akkor te nevedre veszed a gyereket, majd külön váltok (élje éltetét), és te leszel a gyámja a gyereknek. ö neki csak gyerektartást kell fizetnie, és csináljon amit akar. neki csak ki kell hordania.
èn nem vagyok vékonyka de a szülés után 1 évvel jobb alakom volt, mint szülés elött közvetlen. Szóval az alakja attol függ mennyit zabál. Szoptatni meg nem kötelezö, ha rögtön nekedadja a szülés után és alhúz melegebb éghajlatra, akkor úgy is tápszeres baba lenne.
Szóval ajánld fel, hogy te egyes egyedül gondozod a gyereket.
Szerintem aki 5 éves kapcsolat után sem érzi elég erösnek hogy megtartson egy babát, az már nem akar veled lenni, és ezért akarja elvetetni. nem érzi hogy te vagy akitöl gyereket akarna.
Nekem ebből az egészből az jön le hogy neki fontosabb a karrierje mint a gyerek,most egy nyári munka miatt mond le a gyerekről.3év múlva majd jön egy másik munka ami fontosabb lesz,és így tovább és így tovább.Mindig lesz valami ami miatt elhalasztja a gyereket.És a végén vagy 40évesen szül vagy egyáltalán nem.27évesen már "nem annyira" fiatal hogy ne álljon készen az anyaságra.Én 26évesen szültem a kislányomat és nem 100ezrekből éltünk,de eszembe se jutott volna elvetetni.Ha ebben a témában nem kérte ki a véleményedet akkor lesz még más is amiben egyedül fog dönteni.
Mond meg neki ha elveteti akkor elhagyod és ha ezek után se gondolkodik el,akkor nem szeret igazán.28 éves vagy találsz még olyan lányt aki boldogan szül neked gyereket.
8 hetesen már mindene megvan. Ritka ostoba teremtés, hidd el, inkább tedd össze két kezed, kedves kérdező, hogy megszabadulsz tőle míg fiatal vagy. KÖnnyen találsz egy okos és melegszívű lányt, pont olyat, amilyet érdemelsz :))
KOnkrétan ez a kicsike itt 7 hetes:
Utolsó vagyok
Még annyit.Azt mondta nem gyerek csak egy folt? Akit nem hat meg egy ilyen kép,az nem anya típus!!!! Nekem mikor megmutatták az első uh.-on,iszonyatosan jó érzés volt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Anyukája és apukája 25 éve házasok, jómóduak, imádják egymást, nagyon kiegyensúlyozott élete volt. Az egész gond onnan származik, hogy ő nem tekinti gyereknek a benne fejlődő magzatot. Ő úgy gondolja, hogy ez amolyan késői "fogamzásgátlás". A kapcsolatunkkal tényleg mindig minden rendben volt, nagyon szerettük egymást, semmilyen gond nem volt. Abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy nem tudhatja 100%-ra, hogy nem fogom-e elhagyni, de azért 5,5 év alatt már kiismerhetett volna annyira, hogy egy felelősségteljes, érett ember vagyok. De ha bármiért vége lenne, akkor is feltudná nevelni anyagilag, szóval ez sem igazi kifogás. Egyszerűen nem tudom vele megértetni, hogy másképp nézzen a babára, ő ettől elzárkózik. Én megértem azokat is, akik azt mondják ez az ő döntése és kész, mert az ő teste. Csak én ebbe nem tudok ilyen könnyen beletörődni. Ha ő írta volna ki a kérdést akkor kb. annyi lett volna, hogy hogyan értessem meg a barátommal, hogy nem akarom a gyereket? Sok rosszat nem tudna mondani, nem vagyok egy link hülyegyerek, jó munkám van, egzisztenciám, figyelek rá, sose csaltam meg, és nem is laposodott el a kapcsolatunk.
kedves kérdező!!
még a könny is kicsordult a szememből!!
nagyon sajnálom ami veled történik. megértelek , de ahogy egy páran leírták, ez a döntése azt bizonyítja hogy nem hozzád való! mások ( mint én is) hosszú hónapok óta arra vár, hogy babája legyen, családja akit imádhat, ő pedig ilyen könnyedén veszi dolgot...... szóhoz sem jutok!
Remélem -bár nehéz lesz- túlteszed magad a fájdalmon és megtalálod az igazit, aki ugy gondolkodik mint te.
Sok sikert és kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!