Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nekem miért nem lehet az...

Nekem miért nem lehet az abortuszba beleszólásom?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Végső elkeseredésemben írok ide. 28 éves fiú vagyok, barátnőm 27, 5,5 éve vagyunk együtt. Minden nagyon szép és jó közöttünk, már saját lakásban élünk, elég jó az anyagi helyzetünk, a kapcsolatunkat is jónak gondoltam. Barátnőm gyógyszert szed, úgy terveztük 30 éves kora körül vállaljuk az első babát. Kb 2 hete vacsora közben azt hittem, hogy rosszul leszek. Közölte mintegy mellélkesen, hogy pozitív lett a tesztje, volt a nőgyógyászánál és kért abortuszra papírt a családsegítőbe. Mert ő még nem áll erre készen. Dolgozni akar. Teljesen kiborultam, hogy ezt így mellékesen említi meg, és nagyon csúnyán összevesztünk azon, hogy mért nem beszélte meg velem. Azt mondta, ez az ő felelőssége, az ő teste stb. Tisztába vagyok vele, de azért némi beleszólásom nekem is lehetne. Hétfőn megy abortuszra, 2 hete folyamatosan könyörgöm neki, hogy ne tegye, de hajthalatlan. Már nem is állunk szóba egymással. Úgy érzem, ezt nem fogja túlélni a kapcsolatunk sem, én nem fogom tudni ezt feldolgozni, én akarom azt a babát...Mért nem érdekel senkit az én véleményem? Mért nem lehet semmi beleszólásom a saját gyerekem életéről? Mégis mit tegyek? Már csak 2 napom van, és hihetetlenül ki vagyok borulva.
2012. márc. 10. 12:52
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
20%
A szülei sem szeretnének unokát? Leírtuk miket tudsz neki megmutatni, hogy jobb belátásra bírd. Ha ezekkel sem megy, akkor sehogy sem. Azért én felhívnám a szülőket és elmesélném, hogy nagyszülők lesznek.
2012. márc. 10. 14:13
 32/70 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó. Az anyukája mindig azon volt, hogy a lánya minél több dolgot elérjen az életben, nem vagyok benne biztos, hogy nekem adna igazat. Ő is racionális gondolkozású, 1 gyerekük van csak, pedig megengedhettek volna maguknak többet is. Meg ha rám a gyereke apjára nem hallgat, a szülei sem érdekelnék sajnos. Mindenkinek nagyon köszönöm, holnap még teszek egy utolsó kísérletet, hogy megértessem vele, hogy márpedig az egy ember. Ha nem sikerül nem tudok mit tenni, összeszedem a ruháimat, kapok egy hatalmas pofont az élettől és egyedül élek tovább.
2012. márc. 10. 14:18
 33/70 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Kitartás sajnos nem könnyű a helyzeted!Esetleg nem lehetne hogy Te menj el gyedre?Mert várandósan is dolgozhat és utána meg Te lennél otthon a babával kitudja hátha bele menne!Tudom hogy ez olyan fura még de lehet hogy benne is feltámadnának az anyai ösztönök a várandóság végére!!Válaszaidat tekintve neked szükséged van rá is!Egy próbát megér!Vannak akik akkor érnek meg az anyaságra ha már megszültek!Szorítok nektek!!!!
2012. márc. 10. 14:18
 34/70 anonim ***** válasza:
51%

Késői fogamzásgátlás? Tényleg ennyire buta?

A fogamzásgátlás MEGAKADÁLYOZZA, hogy megfoganjon a baba.

Az ABORTUSZ pedig arra van, hogy kikaparják a már megfogant és ÉLŐ magzatot.

Ezt azért mondd el neki, mert - nem akarlak megbántani - nagyon, de nagyon sötét leányzó lehet........

2012. márc. 10. 14:19
 35/70 A kérdező kommentje:
Azt is mondtam már, hogy felnevelem én egyedül, ha kell, de azt mondta, ő nem adná oda senkinek a gyerekét, ő fogja felnevelni azt a gyereket, akit megszül, de ez még nem egy gyerek.
2012. márc. 10. 14:20
 36/70 anonim ***** válasza:
62%

Azért írd meg majd hogy mi volt, és ne hagyd befolyásolni magad!!!! Ha megöleti a gyereketeket a te megkérdezésed nélkül, akkor semmi keresnivalója melletted. Ez tartsa benned a lelked, hogy itt nagyon sok felnőtt ember (többek között nő) ezt mondja!

Sokkal többet érsz nála.

2012. márc. 10. 14:20
 37/70 anonim ***** válasza:
32%
De igen, ez egy gyerek, akkor is ha nem fogja fel, azért vágd a fejéhez hogy kicsit ostoba.
2012. márc. 10. 14:21
 38/70 anonim ***** válasza:
67%
TUdod kérdező nagyon sajnállak,hogy ilyen ritka könyörtelen hü.ye bnőd van.Hány nő örülne,ha ilyen párja lenne??!!Remélem elhagyod és találsz egy olyan lányt,aki emberileg ér is valamit. És a picike még nem ember?Az nem ember,aki ezt mondja.Undorító egy valami.Hogy lehet ilyen?Oké,hogy ő hordja ki,de az apának nem lenne beleszólása???És megjegyezném,hogy én csinosabb lettem,mint voltam:)23 éves vagyok.E.
2012. márc. 10. 14:38
 39/70 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó vagyok.Amúgy a 20-as jót írt,hogy milyen szöveget mondhatnál neki.Persze mindenki jót írt!!E.
2012. márc. 10. 14:39
 40/70 anonim ***** válasza:
75%

23-as vagyok.

Az látszik, hogy egy intelligens, érzelemgazdag srác vagy, 5,5 éve együtt a barátnőddel, tehát ő sem lehet egy idióta, hiszen akkor nem lennétek együtt és nem szeretnél tőle gyereket. Ezért is gondoltam, hgy talán a családi háttérrel lehet valami. De ebben az esetben... Hááát, tényleg furcsa és nagyon sajnállak. A szülők is érdekesek lehetnek, ha nem szeretnének unokát. Minket 3 év után már nyüstöltek, hogy mikor tervezünk esküvőt, meg várják már az unokákat stb...

Lehet a sors akarta így. Most legalább megláttad, hogy később mi lett volna a buktatója a házasságnak. Még bőven van időd egy csupaszív, gyerekcentrikus lányt kifogni és egy olyan családba beházasodni, aki megérdemel téged.

Sajnálom, hogy ez most így alakult.

2012. márc. 10. 14:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!