Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nekem miért nem lehet az...

Nekem miért nem lehet az abortuszba beleszólásom?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Végső elkeseredésemben írok ide. 28 éves fiú vagyok, barátnőm 27, 5,5 éve vagyunk együtt. Minden nagyon szép és jó közöttünk, már saját lakásban élünk, elég jó az anyagi helyzetünk, a kapcsolatunkat is jónak gondoltam. Barátnőm gyógyszert szed, úgy terveztük 30 éves kora körül vállaljuk az első babát. Kb 2 hete vacsora közben azt hittem, hogy rosszul leszek. Közölte mintegy mellélkesen, hogy pozitív lett a tesztje, volt a nőgyógyászánál és kért abortuszra papírt a családsegítőbe. Mert ő még nem áll erre készen. Dolgozni akar. Teljesen kiborultam, hogy ezt így mellékesen említi meg, és nagyon csúnyán összevesztünk azon, hogy mért nem beszélte meg velem. Azt mondta, ez az ő felelőssége, az ő teste stb. Tisztába vagyok vele, de azért némi beleszólásom nekem is lehetne. Hétfőn megy abortuszra, 2 hete folyamatosan könyörgöm neki, hogy ne tegye, de hajthalatlan. Már nem is állunk szóba egymással. Úgy érzem, ezt nem fogja túlélni a kapcsolatunk sem, én nem fogom tudni ezt feldolgozni, én akarom azt a babát...Mért nem érdekel senkit az én véleményem? Mért nem lehet semmi beleszólásom a saját gyerekem életéről? Mégis mit tegyek? Már csak 2 napom van, és hihetetlenül ki vagyok borulva.
2012. márc. 10. 12:52
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
85%

Lehet hogy ez butaság de szerintem elképzelhető hogy nem akar NEKED szülni szóval téged nem szeret eléggé ehhez...hogy örökre összekössön egy gyerek titeket...:(

Akkor pedig jobb is ha szakítotok :((

2012. márc. 10. 13:23
 12/70 anonim ***** válasza:
84%

Milyen munkája lenne nyáron?

Sokan dolgoznak terhesen is, a végéig....én is dolgoztam terhesen és még államvizsgáztam is pár hónapos baba mellett...aki terhes lesz, attól még megmarad az élete, ha esetleg ettől félne..

2012. márc. 10. 13:24
 13/70 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon sajnállak téged,próbálj még addig vele beszélni.

Az abortuszos videó nézése lehet jó ötlet lenne,megmutatni neki,mit is csinálnak a gyerekével.

Remélem sikerül lebeszélned róla,mert így tönkreteszi mind a kettőtök életét.

2012. márc. 10. 13:27
 14/70 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy szeret, és szeretne gyereket, de nem most. Majd, ha készen áll rá, ez így nem megy neki. Nem érti én miért borúlok ennyire ki, nem a kisbabáját fogja agyonverni, csak egy pár hetes kis valamit fog elvetetni, szerinte ebben semmi furcsa nincsen, és az ilyen helyzetekre találták ki az abortuszt. Volt már UH-n, mutatta a papírt is, és azt mondta kicsit sem hatotta meg, nem látott semmit. Egyébként is eléggé racionális gondolkozású, de azért nem tudom, hogy tudja ennyire kizárni a szívét a döntésből. Anyukájának hiába mondanék bármit, ő azon van, hogy minél több mindent elérjen a lánya az életben, szerintem csak bíztatná. Már mindent megpróbáltam tényleg úgy érzem, vettem neki egy gyűrűt, elmondtam, hogy mennyire szeretem, sírtam neki, könyörögtem..Kifogytam az ötletekből. Azt mondta ő is szeret, hozzám jön, de majd csak később lesz gyerekünk. Tudom, hogy jogilag semmi beleszólásom nincs, csak nem értem miért, igen az ő teste, neki kéne kihordani, de én meg az apja vagyok, aki fel akarja nevelni.....
2012. márc. 10. 13:30
 15/70 anonim ***** válasza:
77%

Jó ötlet az abortusz-videó is, vagy a közös szívhang-hallgatás.

Ha ez sem segít, tudom, hogy fáj, mert egyszerre két fontos embert veszítesz, de benne már akkor sem tudnád ugyanazt a lányt látni, tuti annyi a kapcsolatotoknak, szóval jobb, ha véget vetsz neki.

És igen, elgondolkoztató: én szülés előtti hónapban hagytam abba a munkát. Nyáron még simán megcsinálhatná a számára fontos munkát terhesen is, ez nem ok, ez csak kifogás! Ez a lány nem akar gyereket, az, hogy majd 30 éves kora körül szeretne, az a kérdés halogatása. Ha egy stabil kapcsolatban, amikor minden adott, kicsivel hamarabb érkezik és nem kell, akkor nem fog kelleni később sem. Két embert sajnálok ebben a történetben, Téged és a gyereketeket. A lányt nem. Ő megérdemli, hogy egyedül maradjon.

2012. márc. 10. 13:34
 16/70 anonim ***** válasza:
37%

Ugy látom fontosabb neki a munkája.ha X év mulva gyereket szeretne,akkor az nem ugy megy h akarok és lesz....ha egy ekkora döntést nem beszélt meg veled,a helyedben elgondolkodnék a továbbiakban hogy közös-e a jövőtök,a bizalmamat végképp elvesztené....

Amugy eszembe jutott nekem is rögtön h biztos tiéd a gyerek??Amugy a munka valoban nem kizáró ok sztem se.

Véletlenek nincsenek,nem véletlenül szeretne hozzátok érkezni éppen most az a csöppség!

2012. márc. 10. 13:35
 17/70 A kérdező kommentje:
Ha nem az enyém lenne(nem az a típusú lány egyébként, el se jár otthonról, bár tudom, hogy ez nem kizáró ok), akkor gondolom el se mondta volna, úgy tudom 1 napos procedúra, elintézte volna titokban GONDOLOM.
2012. márc. 10. 13:38
 18/70 anonim ***** válasza:
63%

Ne haragudj, de ritka kőszívű teremtés.........

Érdekes, hogy látja a magzatát és nem hatja meg. Mert oké, csak folt látszik, de ha van esze, akkor tudja, hogy az a folt él és dobog a szíve....az a folt a gyereke. Hogy ez nem hatotta meg, ne haragudj, de ez valóban egy racionális és érzelemmentes lényre vall. Ilyennel nem kötném össze az életem, mert ez lesz az, aki majd az istennek sem akar kiszállni a mókuskerékből, mert mindig lesz jó kifogás, hogy épp miért ne tegye.

És majd akarhat ő 30 évesen babát, ha a mostani abortusza miatt nem lehet. Mert ilyen is van, bizonyos százalék bizony nem eshet teherbe többet, és NEM Ő dönti el, hogy beletartozik-e abba a bizonyos százalékba, hanem az élet. Akkor legyen majd ilyen hideglelkű amikor hónapokig fog zokogni a negatív teszt miatt, vagy netán évekig.....eleget olvasok ilyen esetekről ezen az oldalon.

Egyébként küldd el neki mailben a válaszokat, lehet hogy jól összeveszik veled amiért kibeszélted őt idegenekkel, de sok joga nem lenne pörölni veled emiatt, mert ő meg a közös gyereketekről döntött egyedül, mégpedig úgy, hogy kikapartatja. Az százszorta rosszabb.

2012. márc. 10. 13:46
 19/70 anonim ***** válasza:
31%
Van itt a GyK-n egy kérdés, arról hogy bele lehet-e halni az abortuszba?! Ott az egyik válaszoló belinkelt egy youtube videot! Keresd meg és mutasd meg a párodnak! Remélem észhez tér!ha pedig nem,akkor szerintem lépned kell! 21 hetes kismami
2012. márc. 10. 13:48
 20/70 anonim ***** válasza:
77%

Én megmondanám neki a helyedben ezt:

"figyelj, akkor én most elhagylak, légy boldog. Ugyanis sok nőnek az abortusz miatt többé nem lehet gyereke, és én nem fogom megkockáztatni, hogy sosem lehetek apa. Apa akarok lenni, ez ugyanis az ÉN döntésem. Te is dönthettél a TE testedről, akkor én is az enyémről. Jó munkát."

2012. márc. 10. 13:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!