A pé-kor felmegy a hő! Tüsző repedéskor le! A pé után hány nappal van a tűszőrepedés és hány napig tart! és honnan lehet tudni, hogy megtörtént?
sajnos most tudtam újra mérni a hőm így nem tudom milyen volt a ciklus elején!!
ovu fájdalom az milyen??
Tüszőrepedésnél nem esik le, épp ez az hogy magasan kell maradnia a leesés után legalább a ciklus végéig, az jelenti azt, hogy van tüszőrepedés is.
Nincs görbéd?
A "leesés" bizonytalan. Mert vagy leesik picit, de olyan is van, hogy nem. Az ovulációra a hő megemelkedéséből lehet következtetni, de vannak esetek, amikor nem túl szabályos ez az egész, és pl. nem látszik egyértelműen a 2-3 tizedfokos ugrás, hanem fokozatosan, napról-napra emelkedik meg a hő, meg olyan is van, hogy történik emelkedés, de beékelődik egy újabb alacsony érték.
Sajnos az ovuláció "biztos megtörténtét" akkor lehet megállapítani a hő alapján, amikor a termékeny időszaknak már vége, mert a petesejt csak max. 24 órát életképes.
A "szurkálás"/fájdalom inkább előtte valószínű, maga az ovuláció "érezhetetlen", a feszülés előtte inkább. Viszont az együttléteket jó ilyenkorra igazítani, mert a hímivarsejtek 3 vagy akár 5 napig is képesek várakozni odabent.
Amúgy egyet értek, görbe nélkül ennél közelebbit nehéz mondani...
Látom közben linkeltél. HÁt ezt ebben a ciklusban már mérni sem érdemes, mert túl későn kezdted el.
Ha most nem jön össze a baba, akkor köv ciklusban a menstruáció első, vagyis második napjától kezd mérni minden nap.
A megemelkedést egyébként úgy lehet meghatározni, hogy ha mérsz egy olyan értéket, ami az őt megelőző 6 érték mindegyikénél magasabb, akkor az megemelkedettnek számít, azon a napon (ha lehet még reggel vagy nap közben, de legkésőbb este) érdemes együtt lenni, akkor a legnagyobb az esély a gyermekáldásra.
Üdv:
előző
hát igen későn kezdtem mérni ebbe a hónapba!!így nem is tudom igazán mi is van!!
köszönöm ez eddigi válaszokat!!
és az előző hónap miért volt ilyen cikk-cakkos??akkor szerintem nem is volt pé-m??átlagosan 32 naposak a ciklusaim!!ma vagyok a 23.napon!!akkor még csak most lesz ovum??
A múlt hónapban is lehetett, éppen ott, ahova a gép is jelölte, de valóban nem biztos, mivel az a túl későn mért érték döntötte volna el, szóval az már nem fog kiderülni.
Épp az ovu környékén nagyon fontos, hogy ugyanakkor mérd mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!