Milyen lehet egy gyereknek akit az anyja 50 felett szült?
Kedves Kérdező!
Még mindig nem válaszoltál. Felteszem újra a kérdést: azt írod, kitolás a gyerekkel szemben, ha kései babként születik. Kivétel, ha magától jön össze, rásegítés nélkül.
Hol itt a különbség a gyerek szempontjából? Ha magától jött össze, akkor nem fogják csúfolni, vagy nem viseli meg annyira a szülei korai elvesztése? Ha pedig rásegítéssel, akkor pont a fordítottja?
Jó lenne legalább azt eldöntened, miért is ítéled el a későn szülőket!
Én teljesen elítélem ezt a nőt (lehet lepontozni)!
Mégis mit csinált 30 évig? Építgette a karrierjét, élni akart, és most jött rá, hogy ja így élete végére kell egy gyerek, mert talán most már lesz rá ideje? Az ilyen ember már ne szüljön.
Szerintem egyenértékű azzal a szülővel aki fiatalon szül, majd karrierista lesz…
Vagy nem lehetett gyereke? Akkor ha valaki anya akar lenni, örökbe fogad. Nem volt megfelelő az orvostudomány 30 éve? Lehet., de ha anya szeretnék lenni, nem várok 30 évet, hanem örökbe fogadok, és esetleg 30 év múlva ha úgy áll az orvostudomány, akkor megpróbálom a saját gyereket. Nekem ne mondja senki, hogy ha valaki szeretne valamit, az vár 52 éves koráig, 30 vagy ki tudja hány éven keresztül! Szerintem kb. jó dolgában azt sem tudja mit csináljon, és elhatározta neki kell egy gyerek, van pénze, kapcsolatai, így meg is valósította…
Nem most kell gondolkodnia, hanem úgy 30 évvel ezelőtt kellett volna. Felelőtlennek tartom, és ÉRETLENnek, pont azért, mert 52 éves korára érett meg egy gyerekre ?! Nem is értem, az emberek 95 %-a miért pont 18-35 között érik meg az anyaságra? Ezen nem gondolkodtatok még? Én 27 évesen érett vagyok, ő meg 52 évesen? És 30 és 40 és 50 évesen nem volt még érett a gyerekre?
Úgy gondolom, igenis van határa mindennek az életben! És ezt csak alátámasztja az emberi szervezet működése…és felháborítónak tartom, amikor nem egészségügyi okokból, hanem mint ennél a nőnél kb. „kedvtelésből” beleavatkoznak a természet dolgába.
Ezek után majd tényleg majd az következik, hogy akinek vannak kapcsolatai meg pénze, és el tudja intézni, az megfelelő génállományú szuper egészséges és zseni gyereket csináltat magának?! (kb. mint a Gattaca-ban) akinek meg nincs pénze és kapcsolatai, annak meg eleve rosszabb eséllyel indul a gyereke az életben? Ha vállalták ezt az egész dolgot, honnan tudjátok, hogy pl. ez nem történt meg?
Aki természetesnek gondolja a dolgot, az ezen mindenféleképpen gondolkodjon el, vagy azon, hogy ha 52 éves lesz akkor ő is bevállalja majd? Vagy ő miért is szült korábban? Vagy van itt olyan 50-es nő, aki még nem szült, de majd ezek után kedvet kapott? Nem hiszem…
Szerintem 50 évesen már nagyon nagyon késő,felelőtlenség,önzőség.
40-42 még elmegy,ha olyan formában van az ember,na de 50?! Ha egészségügyileg rendben is vannak (anya és gyerek) , egy óriási generációs szakadék fog mindig közöttük tátongani,akárki mondja ,hogy nem. Nagyszülőket ne hozzon senki példának,hogy milyen fiatalosak,szót értenek a kamaszokkal stb, nagyszülőnek lenni "könnyebb" mint szülőnek.
Az a különbség, hogy ha egy szervezet önmagától fogamzóképes, az utal arra, hogy jobb egészségügyi helyzetben van, így valószínűleg tovább is fog élni, mint akinél mesterségesen be kell segíteni.
Ha becsúszik egy gyerek az teljesen más, mintha külön rágyúr valaki művi eszközökkel a nyugdíjaztatása előtt pár évvel.Erkölcsileg más, a gyerek is kevésbé lehet dühös ha egyedül marad.
Kedves Kérdező!
Még mindig nem érted, mire akarok kilyukadni, miért érzem puszta moralizálásnak a kérdést.
Azt írod, a természetes úton fogant gyerek esetében az anya nem elítélhető, míg a mesterségesen fogantnál igen. Mindez a gyerek szemszögéből nézve.
Két hozzáfűznivalóm van:
1. Csúfolás a társak részéről. Hát én nem hiszem, hogy egy gyerek homlokára lenne írva, milyen körülmények között fogant. Tehát ha csúfolni akarnák, így is úgy is megtennék.
2. A szülők korai elvesztése: mindkét esetben egyformán fájdalmas. Azt írod, haragot érezne a "mesterséges" gyerek. Miért? Hiszen ha az anyja nem szüli meg, nem létezhetne. És lássuk be, nem csak a szüleinkből áll a világunk.
Végül csak annyit, hogy valószínűleg az idősebb korban gyereket vállalók jól átgondolják ezt a részét is a történetnek, és igyekeznek megoldásokat találni.
Nem mindennapi este, színésznőről van szó. Van (gondolom) kellő érzelmi-anyagi-értelmi háttér egy gyerek felneveléséhez.
Kevesebb ideig lesz jelen a gyerek életében, mint egy fiatal anya.
De: ki tudja azt megmondani, hogy F.A gyerekének jobb-e lenni, vagy egy 13 éves cigánylányénak, vagy egy alkoholista 6-ik gyermekének?
Melyiketeknek van joga ilyen döntést/minősítést tenni?
Az is a Természet/Fennvaló akarata szerintem, hogyha 50 évesen szül valaki, mert semmi nincs a természeten/Istenen kívül: mindennek, ami van, az adja a létjogosultságát, hogy van :)
Ha nem lenne létjogosultsága az 50 éves anya gyermekének, akkor nem született volna meg.
Ufff! :))
Kérdező: saját problémáid nincsenek, hogy mások életkora/gyereke ennyire foglalkoztat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!