Milyen lehet egy gyereknek akit az anyja 50 felett szült?
Ez a szentimentális szöveg, a való életben nem működik.
De még mindig ahhoz tartom magam, ha természetes úton , mindenféle serkentők szedése nélkül fogant, akkor oké de ha külön erőltették akkor nem. Főleg egykének születni. Alapból azt is kicsit szemétségnek tartom, testvérek nélkül felnőni, de az még normális meg az nem feltétlen önzőség.
Egyszer már megírtam, most megismétlem: ha így gondolkodunk, erősen bekorlátozzuk, talán 15 évre a gyerekvállalás idejét. Az előző kommentedben azt írtad a boldog gyerekkorról, hogy szentimentális szöveg. De gondold csak át kicsit. Személy szerint inkább kapnék a sorstól 18-20 évre egy szerető, odafigyelő, érzelmileg mindent megadó anyát, mint évtizedekre egy karrierista, önmagának élő embert.
A másik, amivel nem értek egyet, a művi vagy a természetesen történő fogantatás kérdése. Ezek szerint azt a gyereket, aki természetesen fogant 50 körül, nem fogja annyira megviselni szülei korai elvesztése? Dehogynem! Oké, kevesebb gyerek születik ennyi idős anyától természetes módon. De annak, aki így jön világra, teljesen mindegy, rajta kívül hányan ilyenek még, Ő és az érzései egyediek.
Értelmetlen ez a vita. Nincs két egyforma ember, két egyforma család.
tegnap 22:11 vagyok!
Én nem gondolom, hogy 20 évesen felelőtlen lennék, mert gyermeket vállaltam - mert én terveztem, és vállaltam!
Biológiailag csodálatosan időben vagyok, sőt, ha 4-5 év múlva tesót akarok, akkor is fiatalnak fogok számítani, ígyhát nem lehet semmit baj.
Amikor az első babám iskolába megy, én még mindig huszonéves leszek, és én leszek a föld legbüszkébb anyuja :)
Az meg, hogy ki tudja biztonságban felnevelni a babát, mi rá a garancia, hogy nem csap el egy busz 22 évesen?
évzárón voltam 14 éves fiamnak, körülnéztem szülőtársaim között:
vannak 30-asok, és 60-asok is közöttük.
az "idősebb" szülők kiegyensúlyzottabbak, mosolygósabbak, a fiatal anyukák ha nagyon általánosítok, akkor frusztráltabbnak tűnnek.
az idősebb anyukák gyerekei nem elvált szülők gyerekei, míg a fiatal anyukák gyerekei nagy arányban igen.
ez a statisztika :)
("fiatal elvált anyuka" kategóriába tartoztam :))
hogy mi a jobb? ("túl fiatalon" vagy "túl idősen" szülni)
az arany középút az ideális, de az vessen követ, aki élete végén mindenben "ideális" állapotok szetint élt.
Kérdező: úgy tűnik, irritál téged nagyon az 50 éves anyuka gyerekvállalása, ez a te saját problémád: helyedben azon gondolkodnék, hogy miért ilyen felháborító dolog ez Számodra.
éljen mindenki szíve szerint, lehet, hogy a 16 éves és az 50 éves anyukák idén megszülető gyerekei lesznek az évszázad zsenijei ;))
Én amondó vagyok, a természet nem hülye, aki 50 évesen természetes úton megfogan, azzal semmi gond.
De nem értem, mi értelme van felborítani a hormonháztartást, orvosról-orvosra járni, ilyen gyógyszer, olyan inekció, csomó kezelés, miegyéb fájdalmas, és költséges dolgokat kiállni... Akinek 50 éves korában lesz csak aktuális a gyermekvállalás, az egészen eddig mit csinált?
"a természet nem hülye" elv szerint a lombik, inszemináció semmilyen korban nem indokolt.
de nem indokolt a szívműtét sem, stb.
mi alapján érzitek magatokat feljogosítva arra, hogy ítélkezzetek??!!
Kedves utolsó két választ író!
Arra nem is gondoltál, hogy esetleg az apa "hibájából" nem tud megfoganni egy baba???? Esetleg egy gyermekkori betegség következménye miatt nem olyan fürgék a spermák, hogy normál úton sikerülhessen?.....nagyon hamar mondasz mások felett ítéletet. Kíváncsi lennék, ha a Te férjed nem lenne rá képes, akkor is így vélekednél? Akkor a Te férjedre is azt mondanád, hogy egy selejt?
Totálisan fel vagyok háborodva, hogy milyen emberek élnek kis hazánkban!!!!
Amúgy nem tudom, hogy Fehér Annánál mi volt az ok, nem is ez a lényeg, az elv a fontos.
Ez a kinyilatkoztatás, hogy is írtad? " A természet nem hülye" bátor volt Tőled. Erre csak az a válaszom, hogy de, sajnos igen, mert engedi, hogy ilyen szinten félrecsússzon bizonyos emberek gondolkodásmódja. Hol élünk? A középkorban? Akkor minek az antibiotikum? Majd a természet kiválasztja, hogy ki maradjon életben, igaz? Pfff!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!