Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen lehet egy gyereknek...

Milyen lehet egy gyereknek akit az anyja 50 felett szült?

Figyelt kérdés
Mikor 20 éves lesz az anyja 70, vagy ilyenkor normálidős (25-40) éves az apa, és nem lesz árva olyan hamar szegény?
2011. jún. 12. 01:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:

a válaszaim a 12:40-esnek szóltak.

hasonló módon feldühített engem is a "természet nem hülye" állítás mint érv.

2011. jún. 15. 13:38
 42/84 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap 22:34-es vagyok

A 13:23-as írnam. Lehet felhozni érvként, hogy ne szedjünk antibiotikumot, ne menjünk korhazba, ne feküdjünk kés ala életmentő műtétnél, hiszen az sem a természet rendje. Van benne igazsagod, DE! Ezekben az esetekben az én életem van veszélyeztetve. Magam döntök magam felől. Ha nem megyek el a szívműtétre, nekem lesz bajom. Abban az esetben viszont, ha egy menopauzaban lévő nő szervezetét külső behatassal stimulaljak, hogy valahogy szerezzenek belőle egy petesejtet, az mar nemcsak az ő élete lesz! Felelősséggel tartozik a gyermeke éltéért is! Mennyi és mennyi olyan oldal, kérdés van, ami azzal foglalkozik, hogy hogyan éljünk egészségesen úgy, hogy a születendő gyermekünk is az legyen. Jelen esetben hihetetlen felelőtlenségnek tartom, hogy egy önmagatol megérni nem tudo petesejtet megtermékenyítenek. Vajon ebben az esetben mennyi lehet annak a kockazata, hogy a gyermek beteges lesz, esetleg visszamaradott? Szerintem nemcsak azokat a szülőket kell elítélni, akik alkoholista életmoddal stb. kockaztatjak babajuk testi és szellemi egészségét, hanem az ilyen esetet sem kell dicsőíteni. Ki kell hasznalni az orvostudomany vívmanyait, és meg lehet erőszakolni a természetet, de csak épp eszű keretek között! Mert ne hasonlítsuk össze azt az esetet azzal, amikor szervi probléma miatt nem tud petesejt megérni vagy az elöregedett szervezet nem képes mar termelni.

2011. jún. 15. 13:46
 43/84 anonim ***** válasza:

13.33-as vagyok!

Bocs, teljesen félreértettem a válaszaidat, nem vettem észre az előtted lévőt, ne haragudj!

Látom, pont az ellenkezőjét írtad, mint ahogy én értettem, megnyugodtam.

2011. jún. 15. 13:49
 44/84 anonim ***** válasza:
46%

Kedves 13:46!

Érdekes arról olvasni, egyesek milyen járatosak az orvostudományban, genetikában:(

Nem is olyan régen olvastam, egy riportot Czeizel Endrével. Arról beszélt, hogy idősebb korban fokozottan szükséges a leendő anya fizikai kivizsgálása, és a megfogant magzat genetikai vizsgálata. Amennyiben ez negatív, a gyerekre nincs káros hatása az anyai életkor. Most lehet jönni megint a természettel, de ezeket a vizsgálatokat már 35 fölött is erősen javasolják. Vagy neked a 35 éves is öreg?

2011. jún. 15. 14:50
 45/84 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ez, hogy ki mikor lesz anya az mindenkinek az egyéni joga eldönteni. Az a baj, hogy ma már semmi sem biztos, lehet, hogy aki ma szült két év múlva meghall. Hiába írjátok, hogy ez 50 év felett magasabb én azt mondom ugyan akkora az esélye. Tapasztalatból mondom ápolónő vagyok. Egyes betegségek egyre korábban jelentkeznek pl szívínfartus mint ahogyan az előző hozzászólásokban olvastam.

Szerintem ennek a babának ugyan akkora az esélye, hogy gyenge legyen az immun rendszere mint akinek az anyukája 20 35 között szülte. Ez teljes egészében egyén függő és, hogy milyen ingerek érik a szervezetét. Igaz a fejlődési rendellenességnek sokkal nagyobb az esélye mimnél idősebben vállal egy nő gyereket, mert a petesejtek már magzati kortól kifejődnek és a nő életkorával megegyeznek az életkoruk.

Ez nem fekete fehér kérdés például az mennyire felelős döntés amikor egy beteg babát szül valaki meg? Amikor tudni lehet, hogy beteg az anya méhben?

Aki 20-30 évesen megszüli szerinted végig gondolja mi lesz a babával?

Senkit nem akartam megbántani de már rá kellett jönnöm, hogy az sem fekete fehér, sokan azt mondanák, hogy ezeket a babákat el kell vetetni, mások azt mondják, hogy nem véletlen, hogy ők "megszületnek".

Nem lehet ítélkezni, egyszer beszélgettem egy nagyon sérült gyermek anyukájával aki azt mondta, hogy annak az embernek ez a természetes, amiben él. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki későn vállal gyermeket annak a csemetének az lesz természetes, hogy az ő szülei idősebbek.

Én mindig is azt terveztem azért, hogy a huszas éveimben fogom megszülni a babámat és szerencsére sikerült is mert most lesz 7 hónapos a lányom.

Az, hogy mi az ideális a gyerek szülére környezet, meg életkor szempontjából az egyén függő. De én úgy gondolom, hogy az sohasem lesz, hogy minden jó legyen ha erre várnánk akkor soha senkinek nem lenne gyermeke.

Számomra az az ideális, ha valaki megtalálja a párját akivel együtt is marad.

2011. jún. 15. 15:09
 46/84 anonim ***** válasza:
100%
14:50-esnek szeretném írni, hogy ezek szerint nem jött le, amit írtam. Nekem nem az idősen szülő nőkkel van problémam. Szerintem egy nő sem idős a szüléshez addig, amíg a biologiai oraja ezt engedi. Ha ez 50 év, akkor annyi. DE! Azzal mar azért kötekednék, hogy egy valtozo kort atlépő nő esetében egészséges-e a gyermekvallalas. Czeizel Endre sem azokrol a nőkről beszélt, akiknek koruknal fogva mar nincs peteérése... Vagy ezek szerint az is normalis, ha valaki 60-70-80 éves koraban szül?? Mert az orvostudomany szerint lehetséges... Ne forgasd ki a szavaimat. Nem a 35-40-45 éves nőkről írtam. Sőt, nem is azokrol, akik valamilyen egészségügyi oknal fogva nem tudnak normalis úton teherbe esni. Én azokrol írtam, akiknek a szervezete elöregedett a gyermekvallalashoz.
2011. jún. 15. 15:27
 47/84 A kérdező kommentje:
35 az nem idős első gyermekvállaláshoz, ne akard kiforgatni azt amit írtam, a lassan 60 év az a sok.
2011. jún. 15. 15:47
 48/84 A kérdező kommentje:

elmondom mégegyszer

ha egy 70 éves megtermékenyül természetes úton, orvosi segítség nélkül akkor avval sincs bajom, azt a csoda kategóriába rakom magamban.

de azt, ha egy 52 éves orvosi segítséggel, mindenféle gyógyszerek segítségével mesterségesen megfogan, az elítélem, szemétkedés a gyerekkel az, hogy biztosan rövid időt tölthet csak a szüleivel, és testvére se lesz. szemétség és önzőség.

2011. jún. 15. 15:52
 49/84 anonim ***** válasza:
63%

Majd megkérdezem a gyereket, h az-e a nagyobb baj, ha 2o-3o éves korában meghal az anyja, vagy az lenne a nagyobb baj, ha meg se született volna.

szerinted mit fog mondani?

2011. jún. 15. 16:10
 50/84 anonim ***** válasza:
Ha tinikorában hal meg az anyja vagy előtte, akkor szerintem azt, hogy inkább meg se született volna.
2011. jún. 15. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!