40-41 évesen felelőtlenség újabb babát vállalni?
Nem első baba lenne de úgy érzem öreg megfáradt vagyok már.
Most lett ovis a legkisebb és 3 hónapja dolgozom újra.
Kicsit sokkolt a pozitív teszt. Annyi félelem van most bennem.
Én a te helyzetedben egyértelműen vállalnám. Ugyanakkor ne bántódj meg, de nem is merném még beleélni magam, sajnos ilyenkor magasabb a vetélési arány, illetve csináltatnék valami non-invazív tesztet is, mert sérült gyereket nem mernék megtartani, főleg a meglévők rovására. De igazából semmi nem szólna a megtartás ellen, de a legfőbb érv, hogy már van. Más lenne, ha azon gondolkodnál, hogy vállaljatok-e még egyet, de ő már megfogant, szóval a kérdés inkább az "megszüntesd-e". Én nem tudnám feldolgozni, pláne úgy, hogy vannak már gyerekeim. Meg hogy néznek a kicsi szemébe, amikor testóért nyüstöl. Persze, nem neki szülnék, de na. Ez se ugyanaz, hogy nem "csináltok" neki, hanem elveszitek, pedig lenne.
Én amúgy 4 hónapja szültem (1.baba) és nem rég lettem 43. Szinte biztos, hogy nem lesz több, aminek egyik fő oka a korom (a masik, hogy nincs kitől), de ha becsúszna, ami ugye képtelenség, nem tudnám elvetetni akárhány évesen se. Ha meg tudott foganni, akkor nem vagy elég "öreg".
Kedves #1! De képzeld, az én gyerekemnek például szerencsére még van egy dédije. Nagyapja viszont nincs, mivel 31 évesen meghalt🤷🏼♀️
Kedves 41es!
Köszönöm a válaszod. Nagyon elgondolkodtató amiket írtál. Valamiért itt van és oka van,hogy velünk van. Amúgy később tervezetten nem vallalnám szóval ha most nem marad meg valami oknál fogva akkor nem is lesz. 3 évesem is progeszteron pótlással maradt velünk. Előtte volt több elvesztett baba. Emiatt is nagy korkülönbség. Nem akkor szül az ember ugye amikor akar. :/ most is szedek már mert voltak intő jelek. Tényleg nem tudnék azzal élni és később belegondolni ha kérdezi a kicsi hogy miért nem lehet neki kistestvére... holott. Köszönöm szépen! 🤍
Nemsokára megyek dokihoz akkor majd sokkal előrébb leszek. Irhatok neked?
Persze, nyugodtan. Én is szedtem progit, nekem egy vetélésem volt előtte ☹️
Én 33 vagyok, 2 gyerekem van és már most azt érzem, hogy már fáradt és "idős" lennék egy harmadikhoz. 😂 Persze nem fizikailag, inkább lelkileg.
De ha nekem becsúszna, akármikor is, és egészséges, én megtartanám. Nem tudnék már ép babát elvetetni, amióta lettek gyerekeim. Inkább alakítanám úgy a körülményeket, hogy beleférjen. Persze ez csak én vagyok, de véleményeket kérdeztél, és az enyém ez.
Akárhogy döntesz, remélem boldog leszel! 🥰
Jó, 1-es megértettük. Az a baj, hogy ennyi idősen a dédszüleink szültek max a falvakban mert akkor ez volt a normális, utána meg az alacsonyabb iskolázottságúak és a cigányok. Azért nem az a normális, hogy 18-19 évesen (jó esettben az érettségi után) összállunk az első pasival, aztán potyogtatjuk sorra a gyerekeket. :D
A normális ember előtte megteremti az egzisztenciát és tanul pár évet, hogy ne a semmire szüljön. A 40 éves nagyi meg nagyon nem normális, akkor a normális (fehér bőrű) ember még dologozik, nem a tinilány gyerekének cserélgeti a sz.ros pelusát.
Én is pont így vagyok, 40 éves, 3 éves kisfiúval csak meg nincs pozitív teszt, viszont mi próbálkozunk csak kicsit ingadozok hol szeretnék hol nem. Egyedüli a kisfiam neki jó lenne testvér, mert nincs senki vele egykorú a családban, és ha nem leszünk a férjemmel jó lenne ha lenne vkije. Viszont a nem mellett a korom érvel.
Viszont azt nem értem ha nem szeretnél gyereket, akkor miért nem védekeztetek, azért elég idős vagy ehhez hogy tudd hogy kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!