Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 40-41 évesen felelőtlenség...

40-41 évesen felelőtlenség újabb babát vállalni?

Figyelt kérdés

Nem első baba lenne de úgy érzem öreg megfáradt vagyok már.

Most lett ovis a legkisebb és 3 hónapja dolgozom újra.

Kicsit sokkolt a pozitív teszt. Annyi félelem van most bennem.

jan. 3. 13:06
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:
Játszótársat nem teret 🙈 csak átírt
jan. 3. 16:59
 32/58 anonim ***** válasza:
60%

A válaszaid alapján te már eldöntötted, hogy akarod.

Ha van rá anyagi és idő kapacitás, a férjed is támogatja akkor nem felelőtlenség.

Menj el több szűrésre, nagyobb a kockázat.

Részemről biztos nem vállalnék, de te csak megerősítést vársz.

Jó babázást!

jan. 3. 17:08
 33/58 anonim ***** válasza:
100%

Pont most olvastam Keleti Ágnes (olimpiai bajnok) életútját 42 évesen lett édesanya. Most halt meg 103 évesen pedig ő aztán megélt háborút stb.

Szóval hajrá, ha úgy érzed készen állsz rá.

jan. 3. 17:45
 34/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, tulajdonképpen mit vársz a válaszolóktól? Írják, hogy ne vállald be, vetesd el? Vagy felmentést? Minek az?

Te írod, hogy játszótársat akartál, meg akart a 3 évesed. Akkor azért nem lehetett meglepetés az a pozitív teszt, nem? Amikor bevállaltad, akkor nem gondoltál bele, hogy idősebb leszel a szülők között?

A legnagyobb gyerkőccel a legfiatalabb voltál, ugyanennyire számít most majd idősebbnek lenni. Semmennyire. Nekem is van 10 évvel idősebb szülőtársam (vagy legalább is annak néz ki), de engem pont nem érdekel, ez az ő dolga.

Amúgy a kolléganőmnek is most született babája, ő meg 45 éves és csak simán boldog.

Ha megfáradt vagy, akkor kérj több támogatást a férjedtől a hétköznapokban, nagyszülőktől és (tudomtudom nem a nagytesók dolga, de ) a nagytesók is biztosan szivesen besegítenek néha.

Egyébként gratulálok!

jan. 3. 17:50
 35/58 A kérdező kommentje:

Kedves 34es!

Mit várok? Őszinte véleményt,hogy ki,hogy látja. Persze ezek a vélemények mind-mind élethelyzet függően születnek.

Amiatt merült fel,mert mondtam egy ismerősömnek és olyan döbbenettel reagált és kérdezte hogy nem vagyok ehhez én már idős? Ekkor teljesen elbizonytalanodtam,hogy lehet tényleg ez már nem az a kor amikor kellene...?

Nem írtam hogy jatszótársat akartam,vagy arra érted hogy írtam hogy egyke szinte mert annyira nagyok a tesók. De ez nem jatszótársi viszony lenne hanem egy szorosabb testvéri. Látom a nagyoknak mennyit számít az azonos életkor és élethelyzetek és együtt megélt dolgok. Nos ez az ami nem lenne a kicsinek hiszen nincs korabeli testvére. Igen a 3 éves nagyon nagyon akar, persze nem ő dönt. Csak azért ha 3 évesen ennyire mondja és mondja annak van valami alapja hogy vágyik rá.

Óvodai szülő korosztály "sorrend" semennyire sem zavar.

Párom sokat segít,nagyszülők nem vonhatók már be. Fiam az idősebb már 3 éve is altatta a kicsit teljesen magától senki nem kérte. Most is van hogy ő hozza haza az oviból ezt már kerésre, mert mind a ketten később érünk haza.

Köszönöm a gratulációt!

jan. 3. 18:58
 36/58 anonim ***** válasza:
0%

1 vagyok.

Én legalább elmondhatom, hogy a gyerekeim ismerik a dédszüleiket... Te is elmondhatod ezt? Naugye...

jan. 3. 19:13
 37/58 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Én csak az én példàmat tudom leírni. 41 évesen szültem a kicsit, most 45 vagyok és 15 hetes vàrandós egy egészséges pici lànnyal. Mi nagyon boldogok vagyunk és nem érdekel minket, hogy ki mit gondol,nem màsnak szüljük,minden adott, hogy boldogságban felnevelhessük.

Persze majd most a sok csitri, akiknek én màr matuzsálemi korban vagyok majd jól lepontoz de kit érdekel amikor a világon most én vagyok a legboldogabb ❤️🥰

Boldog babaváràst🍀

jan. 3. 19:17
 38/58 A kérdező kommentje:

20 as

Anyagilag teljesen belefér. (Átlag illetve átlag felett keresünk párommal így ez nem akadály)

Csak az autó ami tuti cserére szorul mert nem fogunk elférni. :)

Illetve már a legkisebb babaholmikat (ruha, babakocsi,kiságy) eladtam/elajándékoztam ezeket újra be kellene szerezni (mint anyagiak)

jan. 3. 19:19
 39/58 A kérdező kommentje:

1es!

Nagyon kedves vagy! 🥺🤦‍♀️

Én sem ismertem anno a dédszülőket. Mondom csoda hogy anyukám tudott szülni egészséges gyerekeket.

Nagyim meghalt mikor tini voltam.

De most komolyan ez valami erény neked?

Gondolom akkor majd a te gyereked is korán vállal és akkor ismerheti majd a dédit. Mit nyer vele? 🤷‍♀️

jan. 3. 20:17
 40/58 A kérdező kommentje:

37-es

De jó ezt olvasni. 🥰

Gratulálok hozzájuk.

Igazad van nem másnak szülünk és van különbség 40 és 40 éves között.

Gondolod a fiatalok pontoznak le?

Van olyan anyuka aki 40 évesen fittebb egészségesebb mint pár mai 20as korosztály. Testalkat és életvitel tekintetében biztosan.

Boldog babavárást!!🥰

jan. 3. 20:23
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!