Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mikorra nem várja? (2024)

Ki mikorra nem várja? (2024)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van még aki ebben a hónapban próbálkozik?🙂

Én 12-ére nem várom!

Egy régebbi topik inspirálta a kérdést, ott elég jó kis csapat gyűlt össze😊

márc. 1. 01:50
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
 541/1673 anonim ***** válasza:

Kérdező, a fogászati kezelésem is csúszik 1 hónapot. Én pár hónapot várnék ilyen vérvétellel, a havi 20-25%-os esély a teherbeesésre sikeres megtermékenyülés mellett is olyan, aminek idő kellhet. Ezért rakják 1 évre az átlagot. Mondjuk én fél évnél többet azért nem bírnék/anno se bírtam. Fél évnél azt mondtam a dokinál, hogy 1 éve próbálkozunk, így kezdtük anno a kivizsgálásokat.

B, igazából már kb 1 éves volt kislányunk, mikor védekezés nélkül folytattuk, de nem célirányosan. Viszont mivel úgyis elenyésző az esély nálunk, ezért sejtettük, hogy nem fog véletlenül sem becsúszni. És így is van. Kimondottan előző ciklus óta "próbálkozunk". De mivel ennyi idő alatt (14 hónap) sem jött össze spontán, nincsenek nagy reményeim.

Szedek D, E és C vitamint, folsavat és Omega-3-mat, és a Q10-en gondolkozok még. Gyakran eszek chia magosat, és a fehér tészták felét legalább teljeskiőrlésűre, meg durumra cseréltem. A férjem maca tablettát szed, a meddőségi probléma az ő részéről áll(t) fent, nekem anno nem volt semmi. Majd most vizsgálatok után kiderül, ez változott-e. Egyelőre fogam be van gyulladva, azt mindenképpen kezelni kell, mert az is akadályozhatja a dolgot.

A sport kimerül a totyogóm utáni rohanásban, meg mindennapos sétákban.

Meddőségi fórumokon a merckformint nagyon dicsérik az ir-esek, vagy valamelyik változatát. Az inofolicot meg egyes helyeken 30,más helyeken 35 éves kor felett automatikusan javasolják az orvosok, tehát úgy gondolom, hogy jó lehet!

Kakadu

ápr. 25. 13:36
 542/1673 anonim ***** válasza:
88%

Sziasztok :D

156-os válaszoló vagyok a 16.-oldalról :)

Gondoltam visszanézek hozzátok és jelentek nektek:

Április 18.-án teszteltem pozitívat <3

Május 3.-án megyek első UH-ra :)))) a felhők felett járok...:) de gondolom Ti sem vagytok másképp, akik épp várják a babát.:)

P.

ápr. 25. 14:19
 543/1673 anonim válasza:

Sziasztok!

🤗

De jó, hogy van egy ilyen beszélgetés!

Csatlakozom közétek.

Mi a szivárvány babánkat várjuk, 3 ciklus telt el amióta zöld utat kaptunk. Kicsit félek, hogy van valami a háttérben, ami nehezít nekünk. Adok magunknak még 1-2 ciklus, aztán IR teszt és endrokinológus...

Van itt olyan, aki próbálta a terménykenységtudat tanfolyamot Hormonmentes Jankával?

ápr. 26. 17:34
 544/1673 anonim ***** válasza:
Én igen! Egy csoda. Receptre minden nőnek
ápr. 26. 18:13
 545/1673 anonim ***** válasza:

P neked nagyon gratulálok, boldog babavárást kívánok!!😍

Kakadu- huh neked akkor több szempontból sem egyszerű a helyzeted... Utána olvastam jobban azóta, azt írták az inozitolról, hogy nyilván nem csodaszer, hanem ahol mondjuk kisebb probléma van ott tud segíteni egy kicsit. A merckformin az tényleg nagyon jó, nekem vagy az vagy a fogamzásgátló abbahagyása hirtelen helyre billentette az össze vissza cukromat. Vitaminokból amúgy pont ezeket szedem én is, mint te. Azóta 2 hetente járhatnék körmöshöz úgy nő, így látszik a pozitív hatás legalább 🤣

Egyébként most ezért lehet nem fogtok szeretni, de hosszú távon a teljeskiőrlésű dolgokkal nagyon óvatosan kell bánni. A gabonák hélyán rengeteg toxin felhalmozódhat amik közül kettő bizonyítottan növeli a meddőség esélyét (afla-toxin, fusarium). Én IR-esként is óvatosan eszem ezeket mert tartok tőle, hogy a végén emiatt lesz probléma. Agrármérnök vagyok, az egyetemen folyton ezzel riogattak minket 🫣

(Egyébként ezek a toxinok akkor gyakoribbak amikor a betakarítás előtti időszakban jelentős mennyiségű eső esik és mellé meleg, szélmentes, párás idő társul.)

ápr. 27. 10:58
 546/1673 anonim ***** válasza:
B voltam😆
ápr. 27. 10:58
 547/1673 anonim ***** válasza:

Ne maaar komolyan?? Fel eve mindent tk lisztből sütök ,kenyeret mindent 😯😯😯😯

F

ápr. 27. 11:25
 548/1673 anonim ***** válasza:

P gratulálok 😍🥰

F

ápr. 27. 11:25
 549/1673 anonim ***** válasza:

F- sajnos ezek valós problémák amiről a dietetikus is elfelejt szólni. Tavaly száraz év volt, hacsak nem tavalyelőtti búzából van a liszted akkor valószínű nem sok volt benne. Nyilván sokat és évekig kell enni, de én az állati vonulatát tudom, hogy komplett állományokat tönkre tesz a toxin mert meddők lesznek tőle. Sajnos ez nálunk embereknél sincsen másképp. Ráadásul a toxinok többsége el sem pusztul hőkezelésre se. Ami jó lehet, hogy lefagyasztod a kenyeret mielőtt megeszitek. Az sem 100%-os és nyilván egy sütit nem tudsz lefagyasztani, de a semminél többet ér😅

Nem riogatni akarlak ezzel titeket, de mivel sokan már így is küzdenek itt a babáért gondoltam megemlítem, hogy ilyen is van.

Ugye a fehér kenyeret ördögtől valónak tartjuk mert nagy az inzulin válasz, hízlal stb. viszont ott a hántolás miatt nincs ilyen probléma.

B

ápr. 27. 11:44
 550/1673 anonim ***** válasza:
100%

További alapanyagokkal kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolok😂

Amúgy viccen kívül, bár én nem dietetikus vagyok de az egyetemen elég sokat tanultunk ezekről a dolgokról (pl. miért nem szabad mézet adni 2 éves kor alatt a babáknak, terhesen miért veszélyes a mosatlan gyümölcs, milyen betegségeket lehet elkapni állatoktól stb.)

Ha van igény itt ilyenre szívesen össze szedek nektek pár hasznos gondolatot😁😁

ápr. 27. 11:48
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!