Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan sikerült feldolgozni...

Hogyan sikerült feldolgozni hogy anya leszel?

Figyelt kérdés
Nem várt baba, de férjemmel megtartsuk mivel adott az idő és a körülmények is. Szerettünk volna gyermeket de csak 2-3 év múlva. 6 hetes vagyok. Most lesz 2 hete hogy megtudtam de még mindig pánikolok. Nem tudom még felfogni hogy anya leszek. Félek tőle az egész helyzettől az új élettől. Mások annyira könnyen veszik , kérdezgetem a kismamákat és csak pozitív válaszokat kapok. Akkor én mért érzek így? Bennem van a hiba? Akinek volt ilyesfajta állapota mennyi idő alatt múlt el? Egyátalán tudta élvezni a terhességét? Köszönöm
2023. júl. 19. 12:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
15%
Persze, hogy csak pozitív választ kapsz...hazudnak mindenkinek, saját maguknak is. Azt akarják, hogy más is szívjon, azért reklámozzák ennyire az anyuciságot, közben meg mindegyiken látszik, hogy unja és utálja az egészet.
2023. júl. 19. 13:57
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt kimondottan tervezett baba, apuka ott is hagyott, mikor elmondtam, hogy terhes vagyok. Viszont előtte már volt egy vetélésem, ami eléggé megviselt, szóval amellett, hogy én örültem neki, igazából csak azon volt időm/agyam kattogni, hogy mi van, ha ő is elmegy... Azon még izgulni is elfelejtettem, hogy mi lesz, miután megszületik :)

Most 10 hónapos, imádom, próbálok belerázódni az anyaságba és nem ráfeszülni, úgy érzem, hogy jól haladok :)

Egy pillanatig nem bántam meg, ha a lelked mélyén tényleg meg szeretnéd tartani, és a körülmények is adottak, akkor biztos rendben lesz minden nálatok is.

Te még egy apukával beljebb is vagy nálam 😀

2023. júl. 19. 16:05
 13/36 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem volt tervezett miért az élvezett beléd a férjed? Ezt sosem tudtam megérteni hogyan lehetnek ekkora hülyék egyesek 😒
2023. júl. 19. 16:41
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

13-as!

A vetélés után pár hónapig megszakítással védekeztünk, utána már nem, azt hittem úgy van vele, hogy nincs problémája, ha jön a baba... én sem értettem a reakcióját, de mivel azóta nem beszélünk túl sokat, így utólag nem kezdtem erről faggatni feleslegesen :)

2023. júl. 19. 16:49
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi terveztük mégis nehezen dolgoztam fel. Megijedtem hogy basszus most sikerült és megváltozik minden. Szerintem ez teljesen normális, csak akik így éreznek nem merik mondani nehogy megszólják őket.

Első trimeszterben végig olyan rosszul voltam hogy nem is foglalkoztam azzal jogy terhes vagyok, aludtam, szenvedtem, hánytam felváltva. Még mondtam is a férjemnek hogy meggondoltam magam, mégse akarom, mert nem élem túl...

Második trimeszterre meg olyan jól lettem hogy nagyon boldog voltam hogy újra kimozdulhatok, dolgozhatok, ehetek...aztán ahogy elkezdett nőni a hasam, megmozdult a pici úgy kezdett el tudatosulni lassanként.

Szóval nyugi, lassú folyamat van idő hozzászokni.

Minden érzés normális. Majd szülés után jön a baby blues az is nagyon rossz lesz és létezik, normális sajnos.

Ez egy ilyen hullámvasút sok lenttel, de bele lehet rázódni. :)

2023. júl. 19. 17:33
 16/36 anonim ***** válasza:
22%
Nemtudom aki nem tervez gyereket és védekezik ahogy kell nem lesz terhes.Nem örülsz mert nem várt terhesség.Nem vágytál rá mint itt nagyon sokan, nemtudom hány próbálkozás után.Aki akarta vagy aki megszenvedt vele az nagyon is örül az anyaságnak, és nem fél a közös élettől.Bízom benne hogy megváltozik a véleményed és sok szeretetet fog kapni a babád.
2023. júl. 19. 18:04
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
#14 fura amit írsz mert mi is megszakitasosan " védekeztünk" majd mikor eldöntöttük hogy babát szeretnénk, megbeszéltük előre hogy nem fogjuk megszakitani.Fura h erről nálatok nem esettt szó vagy hogy ha beléd élvez neki nem esett le h ettől terhes lehetsz?
2023. júl. 19. 18:06
 18/36 anonim ***** válasza:
77%

16-os, ne legyel mar kepmutato. “Aki akarta, nem fel”.

A faszt nem, dehogynem.

Es ebben mi a rossz? Az ember nem tarthat az ismeretlentol? De. Teljesen rendben van, ha valaki fel, akkoris, ha tervezett terhessegrol van szo.

Olvashatsz a terhessegrol, szulesrol, gyereknevelesrol konyveket, megnezheted a vilag osszes videojat a temaban, de a valosag az az, hogy nem lehet tokeletesen felkeszulni, mert mas olvasni, hallani rola, mint megelni.

Nagyon-nagyon mas.

2023. júl. 19. 18:10
 19/36 anonim ***** válasza:
21%
Hát terhes vagyok és nem félek.Mitől féljek? Öszintén? Jobb lesz ha félek? Ő tart tőle eleve mert nem kívánt terhesség.Illetve van akinél kívánt és fél.Minden rendben van.HOl irtam hogy nem.
2023. júl. 19. 18:13
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Az első trimesztert végighánytam, szenvedtem.Tudtam ez ezzel jár. Attól féltem hogy a nemevéstől mert ugye semmit nem kívántam, gond lehet a terhességemmel.
2023. júl. 19. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!