Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan sikerült feldolgozni...

Hogyan sikerült feldolgozni hogy anya leszel?

Figyelt kérdés
Nem várt baba, de férjemmel megtartsuk mivel adott az idő és a körülmények is. Szerettünk volna gyermeket de csak 2-3 év múlva. 6 hetes vagyok. Most lesz 2 hete hogy megtudtam de még mindig pánikolok. Nem tudom még felfogni hogy anya leszek. Félek tőle az egész helyzettől az új élettől. Mások annyira könnyen veszik , kérdezgetem a kismamákat és csak pozitív válaszokat kapok. Akkor én mért érzek így? Bennem van a hiba? Akinek volt ilyesfajta állapota mennyi idő alatt múlt el? Egyátalán tudta élvezni a terhességét? Köszönöm
2023. júl. 19. 12:30
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nem kellett feldolgoznom. Csak akkor lettem terhes, amikor vágytam az anyaságra.
2023. júl. 19. 12:34
 2/36 anonim ***** válasza:
36%
Ha nem vágysz rá, akkor remélem, hogy idővel a hormonok és az ösztönök dolgoznak majd. Ha nem, akkor szar lesz mindannyiótoknak.
2023. júl. 19. 12:44
 3/36 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy,végig izgultam mi lesz aztán megszületett és csináltam a dolgom. Pedig tervezett gyerek volt. Amikor meg ott lesz akkor meg nincs időd izgulni és végül belejössz😅
2023. júl. 19. 12:45
 4/36 A kérdező kommentje:
Alapjáraton nagyon izgulós, stresszesnek mondanám magam. Nem az a fajta vagyok ahogy esik úgy puffan. Örülünk a babának sokat beszélünk róla csak nem érzem azt a kicsattanó boldogságot ahogy anno elképzeltem
2023. júl. 19. 12:51
 5/36 anonim ***** válasza:
83%

Azert erzel igy, mert nem tervezett volt a baba, de a kezdeti sokk utan ez jo esellyel el fog mulni.

Amugy ha ez segit, nekunk tervezett volt es mar 3 honapos a kisfiam, de meg mindig nehezen hiszem el, hogy en most anya vagyok…:D

Mondjuk mi nagyon vartuk, de nyilvan azert mi is feltunk a ferjemmel, hogy mi lesz, hogy lesz. Ez egy uj helyzet mindenkinek.

2023. júl. 19. 12:52
 6/36 anonim ***** válasza:
93%
Szia. Nekem már van egy nagyobb gyerekem. Akkor megfogadtam több gyerek nem lesz😅 aztán a párom rábeszèlt hogy legyen egy közös baba is. Belementem, igaz kicsit fèlve. Első hónapban sikerült is a babaprojekt. Onnantól vegyes èrzelmek dúltak bennen. Eleinte nem tudtam feldolgozni. A vège felè sem èreztem mèg azt az erős anyai vágyat amit az első gyereknèl, volt is miatta büntudatom. De amikor megszületett ès megmutatták, csak úgy potyogtak a könnyeim. Nem tudok betelni vele, nagyon szeretem Őt.
 7/36 anonim ***** válasza:
70%

"Mások annyira könnyen veszik , kérdezgetem a kismamákat és csak pozitív válaszokat kapok"

Ez azért vsn mert az esetek többségében tervezett a teherbeesés.

Aki nem akar terhes lenni/ babát védekezik, vagy elveteti.

Így h nálatok "becsúszott" nyilván nem ugyan úgy érzel mint az aki vágyott rá.

Majd az idő megoldja, vagy nem

8/36 anonim ***** válasza:
74%
Kb sehogy. 10 éve van gyerekem, de a mai napig nem érzem magam anyának
2023. júl. 19. 13:03
 9/36 anonim ***** válasza:
88%

5-os vagyok. Ja igen, teljesen tudok azonosulni azzal, amit a 3-as mond. Csak csinalom a dolgom, alkalmazkodok a babamhoz, olyanok a napok, amilyenek. Menet kozben belejon az ember.

Pedig nalunk azert a reflux az elegge ranyomja a belyeget a dolgokra, sokat bukik, sokat szenved, de menet kozben nem tudsz ezen gondolkozni.

Csak csinalod es kesz.

2023. júl. 19. 13:09
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem attól függ,hogy tervezett volt-e. Az én kis véleményem az,hogy minden normális ember,ha kismama lesz belegondol ezekbe,hogy na most mi lesz, hárman leszünk,benned növekszik egy élet,sose voltál még ilyen helyzetben,hatalmas felelősség is,legyen minden rendben, jó anya leszek e, jól fogom e csinálni,milyen lesz hármasban,stb. Nálunk nehezen jött,tervezett vágyott baba volt, kivizsgálásokra is jártunk, még is volt bennem para, ijesztő hirtelen, utána ez ösztönösen elmúlik és megy magától. Illetve lombikos ismerőseim is erről számoltak be,pedig azért aki már egy lombikig is elmegy elhiheti az ember,hogy ugyancsak vágynak rá. De ez az én véleményem.
2023. júl. 19. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!