Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek? - a lehető...

Mit tennétek? - a lehető legjobb időzítést keresem!

Figyelt kérdés
Bemásolom ide a tegnapi kérdésem és a folytatást:
2010. okt. 12. 14:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/400 anonim ***** válasza:

Ma meg újra csökkent a hőm, persze ez még magasnak számít, csak nem értem, miért ugrál így...van-e valami jelentősége ennek: mindig esik 36,6-ra majd fokozatosan megnő aztán újra ez van...

És a tied milyen ma?

Itt az enyém:

[link]

2010. okt. 24. 08:31
 62/400 A kérdező kommentje:

Szia,

Az enyém ilyen ma: [link]

És mára a ciklusponthu is behúzta amit mi beszéltünk :)

Nem tudom mit jelenthet hogy így ugrál a hőd, de neten példagörbék között sok ilyen van ami ettől még babás lett...

2010. okt. 24. 12:25
 63/400 A kérdező kommentje:

Én így állok ma:

[link]

És Te?

2010. okt. 25. 07:17
 64/400 anonim ***** válasza:

Én pedig így állok:

[link]

2010. okt. 25. 08:51
 65/400 anonim ***** válasza:
Amúgy nem tudom, a mellfájásomat/feszülésemet valószínű a palástfű tea okozhatja, meg a tompa hasfájást is? Amúgy tisztára fura szerintem most a görbém hogy így növekszik/esik folyton, persze az esés is még magasnak számít, de akkoris fura ez a cikkcakk.
2010. okt. 25. 08:52
 66/400 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Gondoltam újra "bepofátlankodom kicsit" így harmadiknak, csak hát mivel minden nap előre ugrik a kérdésetek, be szoktam nézni... :o)

Az már biztos, hogy az ovulációtok szépen megvolt!

Kedves kérdező, Nálad kissé kitolódott a ciklusban, ez előfordul, okozhatja mindenféle testi-lelki hatás, kicsit sem furcsa. Az egy kicsit kár, hogy nem tudtatok együtt lenni a megemelkedett hő napján, de saját tapasztalatom szerint (első lányom így fogant), még a 24-i együttlét is elég lehet a babához, mivel a hímivarsejtek átlag 3 de akár 5 napig is eléldegélhetnek. Csak várni kell! (Ha nekem lesz igazan, akkor kislányra voksolok :o)

Kedves Másik!

Hát szívből kívánom Neked is a babát, minden esély meg van rá. Már "csak" várni kell. A pici vérfoltodat én az ovuláció kísérőjének tekinteném saccra. Az, hogy cikcakkos a görbéd, nem számít, az a fontos, hogy 36,5 alá nem igazán mehet (oda kellett volna a vízszintes csíkot húzni a gépnek).

Már csak annyit ehhez a hőmérőzéshez, hogy pontosan nem tudjuk meghatározni az ovuláció helyét, hanem annyit tudunk, hogy biztosan megvolt az ovuláció, vagy hogy biztosan nem volt meg. Összesen 3 szabály alapján:

Meg kell emelkednie a hőnek úgy, hogy az őt megelőző 6 napnál magasabb érték legyen (az nem feltétel, hogy 2 tizedet ugorjon!), ekkor kell behúzni a vízszintes vonalat a 6 érték legmagasabbikára. Ezután következőkét napon a vonal fölé kell esnie a mért hőnek, és a másodiknak (összesen a harmadik megemelkedettnek) kell két tizeddel minimum a vonal fölött lennie. Ehhez van két kivétel szabály:

Ha a 3. megemelkedett hőmérséklet kevesebb, mint 0,2 tized fokkal magasabb, mint az emelkedés előtti 6 érték legnagyobbika, meg kell várni egy negyedik napot. Ennek már nem kell két tizeddel magasabbnak lennie, csak a segédvonal fölé kell esnie.

Másik szabály: a szükséges 3 megemelkedett hőmérséklet közé beékelődhet egy, amely a segédvonalra, vagy alá esik, ezt az értéket nem szabad számításba venni. (Kedves Másik, nálad ez az eset forgott fent ebben a hónapban :o)

Ha viszont két érték esik a segédvonalra, vagy az alá, akkor újra kell kezdeni a 6 alacsonyabb hőmérséklet meghatározását...

A hőmérsékletre vonatkozó két kivételszabályt egymással kombinálni nem lehet!

No és ezek "csak" a hőmérsékleti szabályok. A nyáktünetre ugyanúgy van egy rakás szabály.

Persze babavárás esetére ez nem olyan fontos, mivel itt épp a megtermékenyülés a cél.

Jómagam viszont fogamzásgátlás céljából is a kombinált módszert használom, és ilyenkor teljes biztonsággal kell meghatározni, hogy biztosan megtörtént-e az ovuláció...

No, jó hosszú lettem :o)

Szurkolok Nektek tovább és kíváncsian várom a fejleményeket!

2010. okt. 25. 10:12
 67/400 anonim ***** válasza:

Köszi a bő hozzászólásodat! Nagyon hasznos dolgokat írsz le a számomra!

Most én a palástfű teámmal vagyok igazából "bajban". Félek, nehogy rosszat tegyek ezzel, hogy iszom...bár azt mondták nem fog tőle késni a mensim, meg ez csak jó a babagyártás szempontjából...csak annyi sok rosszat is olvastam róla... már nem tudom mivel teszek jót.

2010. okt. 25. 11:06
 68/400 A kérdező kommentje:

Szia,

Én is köszönöm ezt a részletes hozzászólást! :) Nagyon hasznos! szép leassan egyre okosabb leszek a hőmérőzésben...

(és nekem egy 5,5 éves nagyfiam van így nem bánnánk ha lány lenne... :) - persze azt se ha fiú :) )

2010. okt. 25. 11:27
 69/400 A kérdező kommentje:

Kedves "Másik"! :)

Egyébként ha már így irogatunk: én Adrienn vagyok.

Szóval én za általafd leírt félelmek miatt nem is merek különféle taákat iszogatni...Előszőr látni akarom minden rendben van e, aztán meg a doki döntse el ha kell valami, mert nem akarom felboritani a "rendszerem" nehogy azzal ártsak...

2010. okt. 25. 11:29
 70/400 anonim ***** válasza:

Én pedig Valéria vagyok. Szólíts csak Riának!

És 26 éves. Ha jól tudom, te 30? Nekem még nincs gyerekem. Szívem szerint egy kisfiút szeretnék...de az se baj ha lány lesz, csak egészséges legyen.

Hát...akkor lehet, hogy ma már nem főzök inkább teát én sem...lehet benne valami, amit írsz. És egyre inkább félek, hogy bekavarok vele...Persze más az, ha most szedem az Elevitet, az csak vitamin. Elég lesz ez...De nem fogom rendszeresen szedni, csak most szedem. Rendszeresen majd csak akkor, ha tényleg babás leszek.

2010. okt. 25. 13:10
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!