Mit tennétek? - a lehető legjobb időzítést keresem!
Szia
Bocsi, hogy csak most írok, de volt egy kis balhé. Alkoholt is ittam pénteken és szombaton is, így a hőm elég magas most. De ma már nem ittam, úgyhogy úgy gondolom holnap ez le fog szépen esni.
Szóval alkohol miatt lett ilyen magas szerintem most:
Sziasztok!
Nem voltam gépközelben egy darabig.
A nyákmegfigyeléshez egy kis "adalékként" gondoltam bemásolom ide, amit egyszer korábban már valakinek leírtam.
(És persze tovább szurkolok Nektek az új hónapban!)
Zsu
A nők nyákja különböző. Minden nőnél az tekinthető "termékeny típusú nyáknak", amelyik saját "nyákféléjéből" a leginkább termékeny irányba mutat.
5 féle típus van, aszerint hogy mi tapintható kézzel, és mi látható (Wc-ben, illetve törléskor a papíron).
Rövidítéseim: É=érez Í(hogy milyennek tapintod a hüvelybemenetelt) L= lát (hogy mi látszik a papíron)
1)É: száraz, érdes, viszkető, kényelmetlen L:semmi nem látható, nincs nyák
2)É:semmi nem érezhető, nincs nedvesség L: semmi nem látható, nincs nyák
3)É:nyirkos, L:semmi nem látható, nincs nyák
4)É: nyirkos, vagy semmi nem érezhető L: sűrűn folyós, fehéres, krémszerű, csirizes, sárgás, ragasztószerű, kissé nyúlós, nem húzható szét
5)É: nedves, síkos, csúszós, mintha be lenne olajozva, lágy, sima,L: világos, üvegszerűen átlátszó, nyers tojásfehérje szerű, nyújtható, fonalszerű, vékony hosszú szállá húzható, elfolyik, mint a "víz", vöröses, barnásvörös, sárgásvörös
Ezek lehetnek. Vannak nők, akiknél az 5. pont teljesen kiesik, ettől még termékenyek, csak náluk a 4. pontban leírtak jelentik a "legtermékenyebb" időszakot.
Az ovuláció megtörténésére az utal, ha azt a napot, amikor a legtermékenyebb nyáktípust észlelted 3 olyan nap követi, ahol már csak "kevésbé termékeny típusú" nyákot figyeltél meg.
Tehát a termékeny típusú nyák kedvez a fogantatásnak, viszont ugyanúgy, mint a hőgörbénél, csak utólag derül ki, hogy mikor is volt kb. az ovuláció.
Sziasztok!
Köszi Zsu, ez hasznos infó volt a számomra!
Én ugyan már most nem ittam alkoholt és mégis magas még a hőm...fogalmam sincs, miért lehet most ez: így állok ma:
Szia,
Nem is gondoltam volna hogy az alkohol igy megnöveli a hőt...
Én igy állok ma: [link]
De most sajna antibiotikumot kell szednem mert a múltkori nyavajámból hörghurut gyulladás lett és tegnap augmentint kaptam.
Zsu, köszönök minden segitséget és drukkolást! :)
Sziasztok!
A köv. dolgok befolyásolhatják a mérés eredményét:
-hőmérőváltás
-a mérés időpontjának változása
-a mérés módjának változása (egy cikluson belül mindig ugyanott kell mérni: száj, hüvely vagy végbél -én csak szájban mérek...)
-alkohol
-betegség
-utazás
-stressz, lelki vagy fizikai leterheltség
-egy rossz éjszaka (hánykolódós alvás bármilyen okból, vagy túl kevés alvás)
-egyes gyógyszerek
-késői étkezés
Ovulációfigyelés szempontjából az ilyen okokból megemelkedett napokon mért értéket ki kell zárójelezni, magyarul figyelmen kívül hagyni, és az előtte és utána levő napokat kell "összekötve" figyelni.
További szép napot!
Zsu
sziasztok,
így állok ma: [link]
mostmár tudom, hogy a betegség és a gyógyszer miatt :) (azt hittem, ha a lázam elmúlik a hő is lemegy, de látom a gyógyszer is befolyásolja) mindegy mérem, hogy ne essek ki a rutinból. :)
Ria!
Azt hogy Neked mi a fontosabb természetesen Te tudod a legjobban. (csak kérdezem: ezek mellett a bogyók mellett számomra nem csak az lenne a kérdés, hogy hat e a ciklusomra, hanem, hogy lehet e terhesnek lenni?, nem károsak?)
Mellékes csak a témádhoz kapcsolódik és gondoltam elmesélem: nekem kicsik a melleim, ezt leszámítva teljesen elégedett vagyok magammal sportolok, formás a lábam a fenekem, és a derekam is, de a soros kicsi melleket adott :) 75/80 A (tényleg kicsi :) ) de amikor az első gyerkőccel terhessel lettem na akkor olyanok voltak mint szeretném 80/B és a vége felé 80/C, most is várom már hogy ne csak a pocim nőjön :) Nagyon sokáig és nehezen ment hogy elfogadjam ez van...de ez van. Szóval én ha tényleg komolyan gondolnám a terhességet nem csinálnék velük semmit. legfeljebb utána. (ez nálam sem kizárt, hogy ha lesz annyi gyerkőcöm amennyit szeretnék utána megcsináltatom...de előtte én nem befolyásolnám a természetet se műtéttel se tablettával vagy ha az annyira fontos lenne akkor fel függeszteném a babaprojektet - persze azt tudni kell rólam, hogy nagyon szabályelvű és óvatos vagyok, például mielőtt terveztük a gyereket még a kávéról is leszoktam, pedig napi 3 erőset ittam régen és most lassan egy éve egyet sem, és alkoholt sem, még alkalmanként se, a gyógyszert is csak végszükség esetén, a fejfájást is addig húzom amíg lehet...ezt igy csináltam az elsőnél is - mert ilyenkor nekem ő, ők az elsők) Természetesen ez az én helyzetem, és vélhetően más mint a tiéd csak leírtam, mert kikivánkozott belőlem....
Mi újság veled ma?
Most így állok: behúzta a ciklus.hu, de még nem volt ovulációm, most esett a hőm:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!