Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
S.K. igen az ösztradiolra gondoltam. Nekem 190 valamennyi volt. Persze függ attól is,hogy hányadik napon nézték ugye. Ha gondolod, segítek az értékekben, valamennyire értek hozzá a korábbi tanulmányaimból,na meg 1 év alatt rengeteget olvastam a témában. A fogamzásgátló előtt is rendszeres volt a vérzésed?
A, elhiszem,hogy aggódsz,a helyedben én is folyton idegeskednék. De biztos vagyok benne,hogy minden rendben lesz. A 20 nap soknak tűnik ilyenkor,tudom. Majd mindig számolj be a fejleményekről! 😊
Y
Y! Remélem, most pár hétig nem lesz miről beszámolnom, mert az úgy szokott kezdődni, hogy épp ügyeletre megyek🤦🏽♀️ Eseménytelen heteket szeretnék!
Kértem időpontot a házi orvoshoz, még holnap kéne a többihez. Védőnő, genetikai uh., ilyesmi. Ezeket kell mostanában letudnom. Ja, meg előkeríteni a fogorvosom, aki eltűnt, illetve még mindig üres az immunológus poszt🤣
A.
Szia Y!
Nagyon jó, hogy írtál. Én is ezekre az összefüggésekre, most jöttem rá. Nálam is Tsh, prolaktin, vc a problema. Pedig egy eve orvoshoz jarok 2-nel is voltam, de mind azt mondta nem befolyasolja az étkezes.
Mai naptól én is mérem a cukrot étkezés előtt és után.Remélem így már jutok vmire.
Cirma
A. eseménytelen, nyugodt heteket kívánok! :) Amúgy egy fogorvoshoz nekem is sürgősen el kellene mennem,csak hát az igen nagy szorongást vált ki belőlem,de muszáj lesz legyőznöm. Ha már a vérfóbiát valamennyire sikerült (mire is nem jó ez a csodás IGT, ugye :D),akkor ez is menni fog. Csak egyszerűen,ha már leülök abba a székbe,öklendezni kell, hát még ha elkezd matatni a számban :D
S.K. ha szeretnéd, másold be,aztán megnézzük. Durva lehet amúgy,hogy ennyi ideje nem jött meg,nekem még régebben a 40. nap volt a max. Nálam inkább az van, hogy nagyon elhúzódik, pecsételés előtte, utána,kivéve,ha kapom a progeszteront, akkor ez a gond nincs.
Cirma, mindenképpen mérd, 0. 60. és 120. percnél. Kicsit macerás, de ebből azért látni már a dolgokat. Nekem régen semmi diéta és mozgás nélkül csak a 60. percnél ugrott ki,120-ra visszament, most a vizsgálat előtti napokban,diéta+mozgás kombó mellett csinált olyat,hogy 120. percre még magasabb lett. Jó,nem olyan kiugróan,de látszott,hogy nem állt vissza. A tegnapi front meg úgy bekavart, hogy bármit ettem, 7 alá nem igen ment. Éjfél körül néztem rá megint, addigra állt helyre.
Nálad egyébként volt terheléses cukorvizsgálat korábban? Meg ha jól rémlik, korábban írtad, hogy a bromot is abbahagyatta Veled a dokid. Most akkor csak a pajzsmirigyre szedsz gyógyszert? Tartod a 160 g CH diétát?
Egyébként nálam is a 3. doki vette észre a PCOS-t, mindent elmagyarázott ezzel kapcsolatban, először a diétát és a mozgást javasolta, most jutottunk el a Mercforminig. A korábbi dokik szerint tökéletes a 2,77-es tesztoszteron szint és az 5-ös AMH és a kicsit felborult LH, FSH aránya. Jó, tényleg nem olyan kiugró értékek ezek,de mégsem sikerül teherbe esni,mint látjuk.
Y
Szia!
Y igen bromot nem szedem, de van itthon belőle, mert ez a doki azt mondta a tsh miatt emelkedik a prolaktin.
Te szeded azt is? Vagy csak pajzsmirigy es Mercformin?
En most "csak" ezt a kettőt?
Nem tartom a dietat, most kezdem, de nem méregetek. Jelenleg írom az etkezes elötti es 2 óraval utani értékeket.
Aztan jövő het utani hetfőn beszelek a termeszgyógyasszal. Heti 2 nap lesz konzultáció.
Amugy nekem is azt mondtak nem veszesekek az eredmenyeim de azert meg se jön össze a baba.Amire meg csak a lombikot ajanljak.
Cirma
Az kimaradt, hogy kb 4-szer voltam terheléses vizsgálaton.Közben allítgattuk a Mercformint.
Cirma
Cirma,akkor kb.ugyan azokkal küzdünk úgy látom. Én szedem a bromot,sőt most egy negyeddel többet írt elő az orvos. A pajzsmirigy gyógyszer adagolásán is változtattunk kicsit. A mercket meg kb.1 hónap lesz felépíteni,250 a kezdő adag,ami a végére 1500 lesz.
Te mennyit szedsz belőle? Illetve Neked is PCOS a diagnózis? Volt valami tüneted azon kívül,hogy nem sikerült a baba?
Y
Igen, kicsit megörültem, hogy van itt egy sorstars.🙂
Ha van kedved írj rám privatban is tudunk beszélni.
Érdekelne ki az orvosod.
Nekem első doki 750-ig emelte a Mercformin adagot, a masik terhelesek utan visszacsökkentette 250-re, azt mondta rontott a helyzeten.
Pcos-t nem állapítottak meg, de amúgy el tudom kepzelni az lenne a diagnózis. Uh-n semmi nem problema nem latszott.
Igen egy reszt nem jön a baba, de sokat feszült is a mellem nem csak menzesz elött, mint kiderült a prolaktin miatt. Hiaba aludtam faradtan keltem es mar úgy, hogy feszült voltam.
Ezek a tünetek sokat javultak a gyógyszerekkel. De vannak idöszakok mikor nekem is elszallnak az értékek. Szóval vmi meg mindig nem jó es hat a gyógyszerek mellett 1 éve nem sikerül teherbeesnem.
Cirma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!