Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mikorra nem várja ? (2022 )

Ki mikorra nem várja ? (2022 )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)

Én 22.-ére nem várom!

Ti már éreztek valamit?

2022. nov. 16. 17:39
 2411/4868 anonim ***** válasza:
64%

V! Nagyon köszönöm, aranyos vagy. Fel a fejjel, nálam az IR, pajzsmirigy után a bromo hozta meg a sikert, remélem nálatok is így lesz ☺️

RM és P, de leginkább RM....Ne haragudjatok, de ezt a "párbeszédet" már nem hagyhatom szó nélkül. Bár ez szerintem már nem is eszmefuttatás, hanem boszorkányüldözés.

Mondjátok már el nekem, hogy mi rossz van abban, ha egy nő egyedül nevel fel egy gyermeket? Egy olyan nő, aki felelősségteljesen átgondolta, s évek óta vágyik erre.

Igazatok van sokkal jobb 18 évesen, egy buli után otthonra szülni anyuhoz apuhoz, mert ott ott lesz az apukája is, mert hát na....ott lehet vele, de ott is hagyhatja.

Igen tény, ezt kisarkítottam, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy felnőtt nő létetekre, ti hogy jöttök ahhoz, hogy bárkinek az életébe ilyen szinten beleszóljatok, hogy ő hogyan és milyen körülmények között vállal gyermeket. Semmi közötök hozzá, és ezt azért írom már így, mert hiába biggyeszted a sor végére, hogy nem megbántani akarsz valakit, ha egyszerűen a soraidból azt szűri le az ember, hogy lenézed a döntését.

Szerintem merész és dicséretes az, hogy A így is mer babát vállalni, mert egyszerűen az az álma, hogy anya lehessen, vagy így vagy úgy. És emiatt lesz csodás anya, mert a gyermekét is ilyen módon tudja majd nevelni. Én inkább csodálom emiatt.❤️

L

2023. ápr. 27. 19:13
 2412/4868 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki pontozta le RM utolsó mondatát, de remélem nem gondolta komolyan :) Egyébként is nevetségesnek találom hogy százalékoljuk különböző emberek egyéni véleményét.

Én hálás vagyok hogy itt van mindenki és remélem a csoport továbbra is aktív marad.

V, elhiszem hogy szíven ütött a dolog, erre azt hiszem nem lehet felkészülni pedig lassan olyan mint az influenza.. És neked milyen vizsgálatok kellettek és milyen szakos orvos vizsgált?

És ne aggódj, a gyógyszerrel már most simán van esély a terhességre, a következő hónapban pedig még ennél is több! Hány ilyen sztorit hallottam.. L is diéta után esett teherbe :)).

Igen konizáció lesz :) csináltam de még korán.

Tényleg nemt tudom nektek szokott-e ilyen lenni de nekem elég gyakran előfordul, most pl a 22.ik nap körül akkorát húzódott az alhasam hogy görnyedve tudtam csak kimászni az ágyból a gyógyszerért.. annyira fájt hogy bőgni tudtam volna de megmozdulni sem mertem, majd bevettem vagy 3 gyógyszert és elmúlt 5 perc alatt.. de nem jött meg..

2023. ápr. 27. 19:21
 2413/4868 A kérdező kommentje:

L szerintem nem beleszóltak csak véleményezték, ez szerintem nem rossz dolog vagy hát én nem érzem annak.

Szerintem egy kicsit most oroszlán mami vagy :D

Én azt olvastam hogy RM nem akart rosszat, csupán kerekedett egy vita. Én egyébként A-t mindig egy nagyon nyugodt és átgondolt lélekjelenléttel képzelem el és a válaszait is ez tükrözi így én nem olvastam ki belőle feldúltságot de lehet tévedek!

De én itt mindenkit szeretek, senki ne menjen sehova :D

2023. ápr. 27. 19:24
 2414/4868 anonim ***** válasza:
100%

L, az elején úgy kezdtük, hogy beszéljünk nyíltan véleményekről, gondolom, az még nem tilos.

Nagyon, de nagyon távol áll tőlem, hogy beleszóljak A. életébe, azt gondoltam, egyértelmű, hogy teoretikusan beszélünk egy adott témáról és igyekeztem többször hangsúlyozni, hogy biztos vagyok benne, A. jó anya lesz. Kétség sem fér hozzá, hogy aki ennyi mindenen képes keresztülmenni a babájáért, a jövőben is mindent meg fog tenni érte. Ez vitán felüli.

Sajnálom nagyon, hogy a szavaimból mást éreztél ki, ha bárkit megbántottam, elnézést kérek érte. Sokszor előfordul, hogy írásban félremennek a dolgok és másként értelmezzük a másikat.

RM

2023. ápr. 27. 21:08
 2415/4868 anonim ***** válasza:
69%

Jesszus! Kicsit dolgoztam és itt kitört a világháború!😮

RM! Elnézést kérek, ha megbántottalak, nem állt szándékomban. Többször is visszaolvastam az utolsó néhány kommentem, de nem jöttem rá, mit éreztél személyeskedésnek, leszámítva a spiritualitásról szóló részt, de arra reagáltál és "többi mondatra" utaltál. De azért ezt pontosítám. Nem tudom, te mennyire vagy spirituális, én végig a saját elképzeléseimről írtam, amiből van egy "hagyományos" a valós tapasztalataim alapján. Aszerint a szülők döntenek a gyerek születéséről, a putriban becsúszott tizenkettedikként megszületéről is, meg a legjobb körülmények közé születőről is. A gyerek ott kap egy "alapcsomagot", amit még egy csomó mindennel megtölt az élete során, egy csomó hatás éri és ezt élvezi, vagy elszenvedi, amíg ki nem leheli a lelkét.

Aztán van a spirituális vonal, amiben ÉN csak tokkal-vonóval tudok hinni. Vagyis mindenki oda születik, ahova neki kell és minden úgy van jól, ahogy van, mert nem is lehet másként. Ide olyan borzalmakat is beleértek, mint a néhány órásan kukába rakott csecsemő, mert neki valami általunk ismeretlen okból ez volt a feladata, ennyi volt a szerepe az életben, de mindez céllal történt, csak mi nem ismerjük. Erre írtam, hogy valószínűleg én spirituálisabb vagyok, mert én itt a szülő szerepét teljesen kiveszem a képletből, mindegy, hogy ő mit gondol, hogy dönt, minden egy felsőbb hatalom döntése alapján történik az ÉN spirituális elképzelésem szerint.

Írtad régebben, hogy jelezzem, amit sértőnek találok. Jelzem. Láttam, hogy ezt azt írtad, "nem ideális" de én ugyanazt írtam az elejétől kezdve, hogy TUDOM, hogy nem ideális, ideálisabb lenne 2 jó szülővel, de azt felesleges elemezgetni az én élethelyzetem kapcsán, mert nincs olyan opció. Ti egyáltalán nem vettétek figyelembe, hiába írtam le 20x, hogy tudom, hogy jobb lenne, ha ideálisabb körülmények között születne, SZERINTEM IS van az enyémnél ideálisabb is, de NEKEM NINCS. Kevésbé ideális születésre van lehetősége, vagy semmilyenre. Azzal, hogy ezt nem vettétek figyelembe, hogy TUDOM, hogy van ideálisabb születés is a világban, úgy éreztem, hogy valami fogyatékos gyereknek néztek, aki ezt nem fogja fel. Szerintem ideálisabb lenne mindenkinek Ferrarival járni, de egy csomó ember dönt egy olcsóbb autó, bicikli, vagy séta között, mert abból van lehetősége választani.

A másik, amit bántónak találtam az az, hogy ellentmondást látok a véleményed és a jókívánságid között. Ezáltal nem látom őszintének.

"Egy születendő gyermeknek viszont alapvető joga kéne legyen, hogy van anyja és apja is. Ebbe nyilván nem tartozik bele, ha közben történik valami. De előre úgy megtervezni az ő életét, hogy már a fogantatása pillanatában csonka családba kerülne – az én világomban felelőtlenség."

Itt leírod, hogy felelőtlenségnek tartod a "nem ideális" körülmények között vállalt gyereket. Benne van az is, hogy ezáltal "megfosztom az apához való jogától is."

Ezzel nekem semmi problémám. Teljesen el tudom fogadni ezt a véleményt, biztos sokan gondolják még így. Ugyanakkor azt kívánod nekem, hogy szülessen meg a gyerekem az elképzelésem szerint. Ő pedig így, apa nélkül fog megszületni, ha ez teljesül. Tág a határ, abban, hogy ki mit tart felelőtlen gyermekvállalásnak, de amit annak tart, az senki nem támogatja. Te a "kívánságoddal" az általad "jogfosztónak" és felelőtlennek tartott gyermekvállalást támogatod.

Még egyszer hangsúlyozom, nem azzal van bajom, hogy annak tartod, hanem, hogy nem vállalod fel, hogy szerinted ez a gyermekvállalás az én érdekem, nem a gyereké, a gyerek szempontjából így születni rossz, neki szerinted nem kellene így megszületni, de elfogadod, hogy ebben nem te döntesz, befolyásolni nem tudsz.

A.

2023. ápr. 27. 21:33
 2416/4868 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem addig volt jó ez a csoport, míg RM csendes megfigyelő volt, és nem próbálta meg elemezgetni és bírálni mások gyermekhez való jogát.

És akkor most alá is írom magam, nehogy ezen akadjunk fent, hogy csak név nélkül vagyok megmondóember.

(R)

2023. ápr. 27. 21:48
 2417/4868 anonim ***** válasza:
70%

Ejj....mi törtênt itt.Vissza olvastam párat,s valóban egyet kell értsek A val es L lel.

Néhány " vélemêny" valóban ítélkező. En nagyon elfogadó vagyok,de itt mar egy határt súrolunk a vélemény és az ítélkezés közt,ami nagyon vékony.Szoval jó volna olyan szêpen működni itt mint ahogy mar fél éve,mindennemű konfliktus nélkül.

I

2023. ápr. 27. 22:05
 2418/4868 A kérdező kommentje:

Hm.. én sokat gondolkodtam ezen, vissza olvasni nem fogom mert minden kommentben ugyan azt fogom találni : valamit ami emberi.

Én megszoktam hogy az emberek ítélkeznek, azt is hogy szorongnak és azt is hogy teljesen mások mint én.

Kicsit úgy érzem hogy nem vállaltam fel a véleményemet mert igyekeztem tompítani a feszültséget de természetesen én ugyanúgy szurkolok A-nak mint E-nek vagy RM-nek.

Emberinek találom ha valaki ítélkezik, de ebben a tekintetben a véleményeden nem osztozik senki RM.

Természetesen kiállunk A mellett abban a tekintetben hogy teljeskörűen eltudja majd látni a feladatát mint édesanya :)

A továbbiakban nem fűzök ehhez a témához több mindent.

2023. ápr. 27. 22:08
 2419/4868 anonim ***** válasza:
51%

Még mindig én. Csak egy végszó.

Kedves Mindenki, aki aktívan vagy passzívan részt vett ebben a vitában!

Az eddigi élettapasztalatom alapján nagyon egyet tudok érteni #2409 válaszolóval. Az én saját szubjektív véleményem szerint sokkal nagyobb károkat tud okozni egy jelenlévő rossz, vagy egy eleinte jó, majd válás után elveszített apa, mint egy soha nem létező. Akármilyen szörnyen hangzik, statisztikák alapján az itt jelenlévő "csoporttagok" fele 10 év múlva már nem lesz együtt a jelenlegi párjával. Mindenki szeretné azt gondolni, hogy ő a másik felébe tartozik, de a szomorú valóság, hogy lehetsz te is, vagy te, vagy te! Most még senki nem tudja, hogy később a még meg nem született gyereke milyen fájdalmakat fog, vagy nem fog átélni. Mégse gondolnám soha, hogy ne szülessenek meg azok a gyerekek, akkor se, ha előre látható lenne, kik lesznek azok. Azt gondolom, hogy itt mindenki a legjobb édesanya lesz a gyermekének, a gyerekek meg meg fognak birkózni minden nehézséggel, amit az élet hoz, mert nehézséget is mindenek hoz, kinek családon belül, kinek azon kívül. De hoz jót is. A rosszat is és a jót is csak úgy tapasztalhatják meg, ha mi életet adunk nekik. Ha nem adunk életet, attól való félelmükben, hogy nem tudjuk megteremteni a legideálisabb körülményeket, akkor elvesszük az esélyt attól, hogy megtapasztalja a JÓT. Szívből kívánom, hogy mindenkinek megszülessen egészségben a kívánt számú gyermeke! Az egészség a legfontosabb, minden más majd alakul, jól, rosszul, de összességében jól, én ebben hiszek.

Még egy utolsó és tényleg befejezem. Én jártam a te cipődben. Akartam párkapcsolatban gyereket. Nem gondoltam arra, mit fogok akarni 40+ évesen, ha nem lesz párkapcsolatom és gyerekem. Miért is gondoltam volna?

Te jártál-e az enyémben? Tudhatod-e, mit gondolnál egy olyan helyzetben, amiben sosem voltál és reményeid szerint sosem leszel?

A.

2023. ápr. 27. 22:10
 2420/4868 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg én fogalmaztam rosszul és néhol bántóan, elnézéseteket kérem. Osztom a véleményeteket, hogy jó édesanya lesz A. Amiket írtam, magánvélemény volt, ami nem feltétlenül jelent egyetemes igazságot, sőt. Próbáltam hangsúlyozni, hogy ez csak rám vonatkoztatva igazság, nem objektív, szigorúan szubjektív.

A., ne haragudj, ha sok voltam, nem akartam, de ezekszerint belecsúsztam ebbe a hibába.

Igaza van R-nek, ti egy jól összeszokott csapat vagytok, nincs keresnivalóm itt. Remélem, hamar túl tudtok majd ezen a konfliktuson lépni és folytatni ott, mielőtt csatlakoztam.

Jó egészséget kívánok mindenkinek, felhőtlen babavárást és sok pozitív tesztet! :)

RM

2023. ápr. 27. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!