Felelőtlen lenne 19 évesen gyereket vállalni?
Nagyon szeretnék egy picit de anyukám mindig mondta hogy onnantol ahonnan gyereket vállal valaki az életének "vége"
Nos én itthonról dolgozom,van keresetem,a páromnak is van munkája,és szeretnénk családot alapítani.
Szerintetek ez még korai lenne?
Én bevallnàm, nálunk férjem jól keres, de én gyárba dolgoztam ami ugye terhesen már nem lehet, így táppénz, lakás hitelre van, de ha arra vár az ember hogy hű majd később jobb lesz, fölösleges
Jobb nem lesz csak rosszabb
Hát ha csak vársz arra hogy jobb legyen, akkor tényleg nem is lesz jobb.
Na pontosan ezért tanulunk és keresünk jobb és jobb állásokat, hogy ne okozzon gondot a gyerekvállalás. (többek között)
Én nem az anyagi részét látom a legnagyobb rizikónak. Az is az, persze.
De engem is 19 évesn szült anyukám, és összetudom hasonlítani, hogy mennyivel jobban, türelmesebben bánt a húgommal, aki 10 évvel később jött. Én 36 évesn lettem anya, és most látom csak igazán, hogy dehogy tudtam volna én 20 évesn ezekkel megbirkózni.
Miért is lettem lepontozva? Nem éhezünk, az meg hogy olyan helyen dolgozok ahol tiltják hogy terhes bemehessen arról nem tehetek...
Ja vagy azért mert hitelre van a lakásunk, hát igen, ezzel a mai világban sokan vannak így, vagy albérletben vannak ahol jó eséllyel többet fizetnek mint mi hitelre és bármikor ki is rakhatják őket...
Végülis kinek mi
Azért lettél lepontozva, mert olyan böszmeséget írtál, hogy később jobb nem lesz, csak rosszabb.
Nekem kb. 3 évente egyre jobb a jövedelmem, ami annak köszönhető, hogy folyamatosan képzem magam, munka mellett több diplomát csináltam. Igaz, ha én is csak várnék, nem lenne jobb.
Szerintem ha mindketten szeretnétek nem korai, nem vagyunk egyformák, van akiben korábban érik meg a gondolat, van akiben meg később. Én például 26 évesen gondolkoztam csak el először ezen hogy most már szeretnék babázni. A magasabb életkor sem biztosíték arra hogy együtt maradtok, és a fiatal korotok miatt sem biztos hogy nem. Nyilván most jó a kapcsolatotok ha gyerekvállaláson gondolkoztok, azt pedig senki nem tudhatja előre, hogy hogyan fog változni a kapcsolatotok. Szerintem jó ha egyetértetek ebben. Nálunk például az van hogy nekem 2 feltételem van a jó kapcsolat mellett: az egyik hogy mindkettőnknek legyen normális, bejelentett munkája és hogy házasok legyünk. Ezek teljesülnek is, viszont albérletben lakunk, a férjem pedig csak saját ingatlanban szeretne gyereket vállalni. Engem nem zavar az albérlet, szerintem ez titeket se hátráltasson. Külföldi cégnél dolgozom, ott a külföldi kollégáknak természetes hogy albérletben laknak, Ausztriában és Németországban például többen laknak bérleményben mint sajátban.
Szóval szerintem jó hogy mindketten szeretnétek, bár nekem ezzel csak rossz tapasztalatom volt eddig, az exem szeretett volna gyereket én pedig még nem, most pedig én szeretnék de a férjem még nem. Ezért is gondolom azt hogy a legfontosabb feltétel hogy mindketten szeretnétek, mert ha ez nincs meg akkor a többi sem légyeg🙂
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!