Párom szerint igen. Én már szeretnék, viszont ő azt mondta hogy csak saját lakásba/házba mert az biztosabb, az albérletből meg bármikor kirakhatnak és új albit találni gyerekkel lehetetlen.
Viszont amire összejön a saját lakásra való, addigra kifutunk az időből :(
Ha mindenki csak saját házba vállalna, kihalnánk. Persze ha reális esélyetek van három-négy év alatt házat venni, akkor várhattok, de nehogy azért ne legyen gyereked soha, mert nincs lakástok.
2017. jún. 11. 19:47
2/27 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez volt párom albiba nem volt hajlandó vállalni már van ház de még nem jön a trónörökös :).
2017. jún. 11. 19:49
3/27 anonim válasza:
Basszus minden héten van ilyen kérdés. Akkor ne vállaljatok gyereket. Kit érdekel. Ígyis túl sok az ember. Csak az vállaljon, akinek családi háza van és legalább nettó 1 milla fizetése.
Elmondom neked, hogy nyugaton a legtöbb család albérletben lakik. Ők nem tudták, hogy felelőtlenek. Nem ismerik a mindenható párodat, aki megmondja mi normális dolog és mi nem.
2017. jún. 11. 19:51
4/27 anonim válasza:
Ha van biztos anyagi hatter, akkor szerintem mehet.
2017. jún. 11. 19:51
5/27 anonim válasza:
Ha vészhelyzetben átmenetileg vissza tudtok menni a szülői házba, akkor ez ne legyen probléma. Meg ahogy már írták nyugaton egyáltalán nem divat a saját lakás/ház. Szinte mindenki albiban lakik megsincs belőle probléma.
2017. jún. 11. 19:57
6/27 anonim válasza:
Az albival az a legfőbb gond, hogy nyugdíjból már nem lehet fizetni. De mivel itt nem ez a kérdés, átmenetileg simán megfelel. A szerződés olyan legyen, hogy ne rakhassanak ki egyik napról a másikra.
2017. jún. 11. 20:02
7/27 anonim válasza:
Nem felelőtlenség, de azért én sem szívesen vállalnék albérletbe gyereket. A nyugati albértetet teljesen felesleges idekeverni. Budapesten egy családnak megfelelő albérlet elvisz egy átlag fizetést, a másikból meg alig lehet elvegetálni, hát még ha a másik fél nem dolgozik, mert otthon van a gyerekkel. Nyugaton nem ilyenek az arányok, ott nem okoz problémát a lakbér fizetése.
2017. jún. 11. 20:12
8/27 A kérdező kommentje:
Jól állunk anyagilag, az albérleti díj mellett is tudunk félrerakni lakásra, csak hát ketyeg az a biológiai óra...
Nos a szülőkhöz semmiképp nem tudunk visszaköltözni. Az én szüleim külföldön élnek, a párom szülei pedig 170 km-re.
A mostani albérletünk nagyon jó minden szempontból, a főbérlő is normális és van szerződés felmondási idővel.
Ja és ez Magyarország. Ne Nyugattal példálozzunk, mert ott teljesen más az albérletezés kultúrája. Egyébként a többség ott is saját tulajdonú lakásban lakik, az USA-ban 65% a homeownership...
2017. jún. 11. 20:20
9/27 anonim válasza:
Itolsonak igaza van, kulfoldon az slberletet nem aranyarban merik.
Amugy nem kell varni mig osszegyujtesz 10 millat vagy 20 millat. Mi hitelbol vettunk es mar jon a masodik gyerek, a torleszto sokkal sokkal kevesebb, mint egy albi es legalabb a sajatunkat fizetjuk.
2017. jún. 11. 20:20
10/27 anonim válasza:
12 évig albérletben laktam most 14 vagyok...ha tudod fizetni az albérletet miért lenne felelőtlenség? Igaz mi is 3szor költöztünk,de attól még normálisan nőttem fel...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!