Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek felelőtlenség...

Szerintetek felelőtlenség albérletbe gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Párom szerint igen. Én már szeretnék, viszont ő azt mondta hogy csak saját lakásba/házba mert az biztosabb, az albérletből meg bármikor kirakhatnak és új albit találni gyerekkel lehetetlen.

Viszont amire összejön a saját lakásra való, addigra kifutunk az időből :(

2017. jún. 11. 19:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ezt mindenki maga érzi, hogy mi fér bele. Függ a fizetésetektől, függ a lakás árától, az egyéni biztonságérzettől stb.... Nem tartom felelőtlenségnek, ha ki tudjátok fizetni a bérleti díjat, és félre is tudtok tenni mellette. Ettől függetlenül én sem szívesen vállaltam volna bérelt lakásba gyereket. Nem éreztem volna a saját fészkemnek.
2017. jún. 11. 20:54
 12/27 Szeder Katalin ***** válasza:
68%
Ha gyakorlatilag nem szobát, hanem lakást béreltek, akkor már lehet foglalkozni ezzel a gondolattal. Csak az a nagy kérdés, hogy be vagytok-e jelentve a lakásba, mert a gyerekvállalás csak így biztonságos. Ha egy lakásban éltek a főbérlővel, és csak szobát béreltek, akkor tényleg felelőtlenség ilyen konfliktusforrást vállalni a vizesblokkok használata és a gyereksírás tekintetében. Bocsáss meg, amiért ez a véleményem.
2017. jún. 11. 20:56
 13/27 anonim ***** válasza:
84%
A bejelentkezés manapság már semmit nem jelent, nem ad niztonságoz, hisz a tulajdonos egy mozdulattal kényszerkijelentést tehet.
2017. jún. 11. 21:19
 14/27 anonim ***** válasza:
77%

Bérelt lakásba született a lányunk, de nem volt még 1,5, amikor sajátba költöztünk.

Őszintén?

Össze se hasonlítható az érzés. Főleg, hogy belépett abba a korba, amikor csak folyton folyvást amortizálja a környezetét a legnagyobb odafigyelés mellett is. Sokkal kevésbé stresszes, hogy a saját falunkat keni össze, saját parkettát karistolja... stb., minthogy azon kelljen aggódni, hogy mikor raknak ki a károkozás ill. a teljesen élettani zajongás... stb miatt.

Arról nem is beszélve, hogy a (fix) törlesztőnk fele annyi, mint a bérleti díj. Sokkal többet tudunk félretenni, jóval nagyobb anyagi biztonságban (is) élünk.

2017. jún. 11. 21:46
 15/27 anonim ***** válasza:
37%

Most jöhet a lepontozás, de szerintem nem rosszabb egy albérlet, mint egy hitellel terhelt ingatlan. Kb. ugyaz a kategória, a főbérlő is bármikor kirakhat ez tény, de olyan szerződést kell kötni, h ez ne az egyik pillanatról a másikra történjen meg, hanem legalább legyen pár 1-2 hónap türelmi idő. A hitelről meg annyit, h szerintem nem kell bemutatni senkinek, h pár éve nem egy család fizette a törlesztőrészletének közel dupláját kb. egyik napról a másikra. Ehhez hasonló most is bármikor megeshet.

Szóval egyik sem jó, a legjobb saját hitelmentes ingatlan, de ez a mai világban kb a lehetetlen kategória. De aki hitelt fizet semmivel sincs nagyobb biztonságban mint egy albérlő, ezt probáld megértetni a pároddal.

2017. jún. 11. 21:51
 16/27 anonim ***** válasza:
96%

15, hogy lenne már ugyanaz a kategória?

Sajátomat fizetem, 70 %-a eleve az enyém, a törlesztő sehova nem mozdul (mert teljes futamidőre fix), míg a béreltre évről évre többet adtunk ki.

Egy hitellel terheltből még bedőlés esetén se 1-2 hónapon belül raknak ki, mint egy béreltből.

2017. jún. 11. 21:59
 17/27 anonim ***** válasza:
75%

15-ös, ne legyél már ilyen sötét!

Össze sem lehet hasonlítani az albérletet a saját házzal, még ha hitel van rajta, akkor sem.

6 évet albérleteztünk, de soha nem jutott volna eszembe oda gyereket szülni. Gyűjtögettük szépen az önerőt, míg a bank normális feltételekekk, emberi léptékű törlesztőrészlettel rendelkező hitelkonstrukciót tudott ajánlani. A törlesztőrészletünk kevesebb, mint az albérleti díjunk, ráadásul nem emelkedik, hanem csökken a 15 év folyamán. Az albi ára meg emelkedik. 15 év után lesz egy saját házam, amit megörökölhet a gyerekem. Te 15 év után az albiddal hol fogsz tartani? Sehol, mert más zsebét tömted, mikor a saját lakásod hitelét is fizethetted volna.

A kérdezőnek:

Az albiból 2 perc alatt tesz a tulaj az utcára, ha úgy akarja, szerződés ide vagy oda. Hacsak nem közjegyző előtt írt szerződésről van szó. Bejelenti, h kell a kecó a keresztfiának, van 1 hónapod költözni. Kisgyerekkel találj másik albérletet, na az lesz a kihívás. Lehet majd csövezni családdal együtt rokonoknál, barátoknál, bérelhettek raktárat a cuccaitoknak. Rémálom lesz pici gyerekkel, ha teszem azt a tulaj, eladja a fejetek fölül a lakást. Sehol nem látnak szívsen kisgyerekes családot, inkább azt mondják, már nem kiadó a lakás.

Igaza van a párodnak, vele értek egyet.

2017. jún. 11. 22:14
 18/27 anonim ***** válasza:
45%

Nem vagyok sötét, éltem én is albérletben, volt normális főbérlőm szerződéssel. Volt hitelem amikor 50000 res törlesztő hirtelen 80000 re ugrott, a 11 millióért vett lakásom, meg ért 7 et.

Én ezt másogy látom, ennyi.

2017. jún. 11. 22:26
 19/27 anonim ***** válasza:

18,

Sajnálom,hogy rosszul jártál,de te kötöttél rossz szerződést.

Ha fix törlesztőrészlettel kötöd,akkor nem ugorhat a törlesztőrészlet magasabbra.

Másrészt a lakásárak a településtől függnek.

Neked kellett volna látni,hogy mennyi a munkalehetőség a környéken,mennyire van esély a fejlődésre,agy éppen a leépülésre és mérlegelni.

Pesten és a legtöbb nagyvárosban,ahol van munka folyamatosan emelkednek a lakásárak,nyilván ilyen helyen érdemes befektetni..

2017. jún. 12. 02:46
 20/27 anonim ***** válasza:
49%

"Sehol, mert más zsebét tömted, mikor a saját lakásod hitelét is fizethetted volna. "

A kamatot ki tetszett hagyni, amivel ennyi erővel a bank zsebét tömöd.

Vegyünk egy jelenleg életszerű példát hitelre. Ne legyen nagy se a hitelösszeg, se a futamidő. Mondjuk 6 millió hat évre, 5-6%-os THM-mel. Még kedvező feltételekkel és fix törlesztővel is 8 milliót fizetsz vissza a végén. Tehát 2 misi a költség.

De jellemzően nem 5-6 évre vesznek fel hitelt az emberek, hanem 10-20 évre. Annuitásos hitel esetén eleinte kizárólag a kamatot fizeted és alig valamit a tőkéből. A futamidő végén kezded a tőkét törleszteni.

2017. jún. 12. 05:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!