Felelőtlen lenne 19 évesen gyereket vállalni?
Nagyon szeretnék egy picit de anyukám mindig mondta hogy onnantol ahonnan gyereket vállal valaki az életének "vége"
Nos én itthonról dolgozom,van keresetem,a páromnak is van munkája,és szeretnénk családot alapítani.
Szerintetek ez még korai lenne?
Az albérlet az nem saját ingatlan.
19 évesen fel sem tudod mérni, mivel jár egy gyerek. És nem az első 1-2 év a legnehezebb, hanem majd amikor 22 évesen az lesz a megoldandó hogy bölcsibe szaladgálj érte időre, nem pedig hogy elmehess szórakozni.
Gyes, gyed miből lenne? Van már legalább 1 év folyamatos munkaviszonyod? Ha egyedül maradsz a gyerekkel, a szüleid segítsége nélkül is el tudod tartani magatokat? Meg tudod oldani a logisztikát? Nyári szüneteket, ünnepnapokat hogyan oldod meg?
AMúgy milyen munkát lehet 19 évesen otthonról végezni, ami még jól is fizet? Ez őszintén érdekel.
31, utolsó bekezdés.
Engem is érdekelne.
Ja #24 mert az nem sablonszerű, hogy besikerül egy baba csak úgy egy alig kapcsolatba aztàn szakítàs a vége.
Gondolom te is így szültél azért nyigtatod magad ilyen épületes igazságokkal. Aztàn majd koppanhatsz te is.
Az idegrendszered kb. 25 éves korodig még aktív fejlődés alatt áll. Még most kezded majd átértékelni a szüleiddel való kapcsolatodat, alakul az identitásod stb. Az, hogy 18 elmúltál, jogilag jelent valamit, pszichológiai értelemben még nem vagy felnőtt. Senkinek se ajánlanám 25 év alatt a gyerekvállalást, nagyon nagyon ritka, hogy valaki fiatalként elég érett rá. (Szülőkkel dolgozom, sok példát látok.) Vannak előnyei, de eltörpülnek a hátrányok mellett.
Én a helyedben még biztos élvezném a saját személyemmel való utazást, és a párommal való kapcsolatot, amikor még nem kell logisztika egy mozihoz, vagy egy vacsorához, vagy nem kell a beteg gyerek lázát csillapítani mondjuk egy nyaralás alatt.
6 év sok idő, jó, hogy olyan rég együtt vagytok, de a gyerekért minimum 18 évig vállalsz felelősséget, 10-12 éves koráig pedig abszolút önállótlan, mindent köré kell szervezni. Ehhez képest a 6 év röpke pillanat, főleg, hogy abból évekig a szüleitek engedélye mentén alakult a kapcsolatotok.
40
250 ezres nettóval mentem el szülni, ahova bármikor örömmel fogadtak volna vissza (de végül miután mentek az oviba a gyerekek, váltottam, 300 ezres fizuért) úgy hogy saját hitelmentes ház volt a fejem fölött és saját autóm is volt. A férjem majdnem a dupláját kereste az én fizetésemnek, neki is volt saját autója.
Nyilván mivel volt már ekkor 6 év tapasztalata a szakmájában és vezetőként dolgozott, ha kirúgták volna is azonnal lett volna munkája ugyanennyiért.
Persze nincs mindenki ilyen szerencsés helyzetben és ez nem is feltétlenül gond. Még az albira is azt mondanám, hogy oké.
Csak tudod látok a szüleim generációjában (sőt, a mienkben is) egy csomó anyukát, aki elment 18-19 évesen szülni, mert jajj baázzunk és egyrészt xar anyák lettek (mert ők is még gyerekek voltak inkább agyban mint felnőttek), másrészt totál zakkant 40-50-esek lettek belőlük, akik folyamatosan a fiatalságukat siratják.
Aztán ott van az, hogy a kérdező elméletileg otthonról dolgozik valamit (?) kitudja mennyiért, milyen bejelentéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!