Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

Először is szeretnékek megkérni titeket, csak az válaszoljon aki tud tanácsot adni, lehurrogást nem kérek, épp elég nehéz a helyzetem

Történet a következő:

Több, mint négy éve vagyok együtt a jelenlegi párommal. Sajnos kétszer megütött már, de gyenge voltam kilépni ebből a kapcsolatból a szokásos "talán megváltozik" hozzáállás miatt.

Most képbe került egy másik férfi, aki odaadó és bármit megtenne értem.

Már gondolkoztam, hogy lépek, amikor leesett, hogy nem jött meg. A teszt pozitiv lett...nem tudom hogyan, vagyis sejtem. Fogigátlót szedek, de virus miatt hasmenésem volt, kiegészítő védekezés nem volt, csak időben kihúzta.

A bajom, hogy én nagyon család párti vagyok, gyerekvállalást sem akartam 30 éves koromig kitolni

Ti mit tennétek s helyemben? Maradnátok a kapcsolatban és vállalnátok a babát vagy elvetetnétek és lépnétek?

(A baba a páromtól van, nem a másik férfitól, ez 100%)

2019. dec. 15. 07:54
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:

Talán azért is nehéz ez a döntés, mert nehéz gyerekkorom volt.

Végignéztem apu zárt osztályra kerülését, piált, gyógyszerezett (már lerakta, én pedig segítek neki, hogy ezt meg tudja tartani)

Anyu hátán meg mindig púp voltam, közölte is, hogy sajnálja, hogy megszült..

Lehet ezért ragaszkodok ennyire ehez a család dologhoz..

Kaptam egy jó hosszú privit az egyik válaszolótól, sok mindent telibe talált, ha érdekel mit írt bemásolom szívesen, csak azért nem ide írta, hogy ne robbantson vitát. De nagyon érdekes dolgokat ír

2019. dec. 16. 06:15
 52/65 anonim ***** válasza:
100%

Ha a privi küldője nem bánja,én szívesen elolvasom.

Annak azért örülök,hogy sokunkat megmozgatott a történeted,és sok hasznos tanácsot kaptál.

(25)

2019. dec. 16. 06:30
 53/65 A kérdező kommentje:
Elküldtem priviben :)
2019. dec. 16. 07:08
 54/65 anonim ***** válasza:
86%

Köszi. Elolvastam.

Ha ide írta volna ki,amit írt,tőlem ment volna a zöld kéz.

Tőle kaptad a leghasznosabb tanácsokat,nagyon jól látja a dolgokat,mellé gyönyörűen,összeszedetten fogalmaz. Rém egyszerűsséggel: okos ember.

Hallgass rá.

2019. dec. 16. 07:33
 55/65 A kérdező kommentje:
Egyetértek. Elgondolkoztató amit irt
2019. dec. 16. 08:20
 56/65 anonim ***** válasza:
93%

Annyira nagyon fiatal vagy, hogy így élj.

😔

2019. dec. 16. 08:45
 57/65 1Léna ***** válasza:
26%

Egy párkapcsolaton mindig " dolgozni" kell, és mindkét félen múlik az hogy hogyan alakul. Egyedül Te tudhatod, hogy azt a két megütést mi váltotta ki? Nem kell megosztanod, de fontos mérlegelni.

Várod, hogy megváltozzon: voltam ilyen helyzetben, ehhez az kell, hogy legyen motivációja a változáshoz. A legnagyobb motiváló erő a szeretet. Amit mindig elöbb adnunk kell, mielőtt kaphatunk belőle. És jó ha az ő szeretenyelvén adjuk, mert a sajátunk az eltérhet töle. (Érintés, ajándék, dicséret, szolgálat, együtt tőltött minőségi idő) Értékelnünk kell a másik erősségeit, jó tulajdonságait, ahhoz, hogy segítsen bennünket a gyengeségeinkben. Mindenki elfogadásra vágyik, megértésre és szeretetre.

A kapcsolatainkban jó ha kifejezzük, szavakba öntjük az érzéseinket, hogy mi az aminek örülünk, mi az ami bosszant, vagy fájdalmas a számunkra? Tehát segítünk a másiknak, hogy megértse mi zajlik bennünk, és ne kelljen a gondolatolvasással próbálkoznia. Így sikerülhet a kapcsolatainkat egyensúlyba tartani.

Ez a baba a kettőtök közös gyermeke. Akkor is ha elveteted, akkor is ha megtartod. Ha 4 éve együtt éltek nem korrekt eltitkolni. Neki is legyen lehetősėge a döntésre, akár a változásra.

Értem a félelmeidet, de meg kell próbálni közösen megoldani a próblémákat.

Akik 60 évig házasságban élnek, azoknak is vannak az évek során problémák, nézeteltérések, de azokat mindig együtt oldják meg. Te is erre vágysz. Helyes, hogy tájékozódsz, mielőtt egy ilyen fontos, igazán életbe vágó kérdésben döntenél.

Hozz olyan döntést, mellyel az életed során békességed lesz! Hallgass a szívedre! Az a csöpnyi élet benned bízik, te vagy az anyukája.

2019. dec. 16. 16:20
 58/65 A kérdező kommentje:

Utolsó

Rengetegszer beszéltünk már a próblémákról. Nem tudom neked elmondani, hányszor..

De "sajnos" két füle van, az egyiken be a másikon ki.. és nem történik semmi. Én változtattam, megtettem a kéréseit, odafigyeltem mindenre, ekkor ő elkezdte kényelmesen érezni magát és visszaállt eredetibe. A leghosszabb amit változtatott egy hét volt

Jól mondod azt a részt, hogy két ember kell. KELLENE. De ha ő a kisujját sem mozdítja én nem fogok egyedül küzdeni, mert az lópikulát sem ér. Belefáradtam. Próbáltam már szépen, csúnyán, figyelmen kívül hagyva.. tényleg mindenhogy.

De besokalltam. Nem fogok ilyen szinten küzdeni senki szeretetéért. Van egy pont, mikor azt mondom itt a vége a küzdelmemnek

Egyénként értem a felvetésedet, köszi

2019. dec. 17. 06:15
 59/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt a szép szó nem ér semmit. Itt hiába mondja el, hogy "nekem nem esik jók, amikor megütsz". Max megígéri, hogy ő aztán soha többet, és aztán jön az újabb pofon. Semmilyen nézeteltérésre nem megoldás az ütés. Ezeknek az embereknek eleve másképp jár az agya, neki is szüksége lenne segítségre ahhoz, hogy ezt leküzdje.
2019. dec. 17. 17:08
 60/65 anonim ***** válasza:
100%

Hatvanas: te meg egy paraszt.

Kérdező: mi újság azóta?

2019. dec. 23. 11:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!